Kronik bir hastalıktan dolayı genetik olarak böbrek hastalığına yakalanan Bigalı Ercan Karadeniz (41) 10 yıldır Diyaliz makinasına bağlanıyordu. Geçtiğimiz 15 Temmuzda yaşanan beyin ölümü ile organları bağışlanan bir hastadan nakledilen böbrek ile adeta yeniden hayata dönen Karadeniz, su içeceği için ve Sosyal etkinliklere katılabileceği için mutlu olduğunu söyledi.
 Genetik olarak doğuştan beri böbrek yetmezliği hastası olan 41 yaşındaki Ercan Karadeniz’in böbrekleri 10 yıl önce iflas etti ve o günden beri fonksiyon göstermemeye başladı. 10 yıldır diyaliz makinesine girip çıkan Karadeniz, makineye bağlı bir yaşam sürdürüyordu. Karadeniz’in hayatı, ÇOMÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nden gelen bir haber ile değişti. Kendisine uygun böbrek bulunan Karadeniz, ÇOMÜ Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı organ naklinin ardından sağlığına kavuştu. Operasyonu gerçekleştiren Organ Nakli Bölümü Başkanı Doç Dr. Cabir Alan, Karadeniz’in bundan üç yıl önce organ nakli merkezine başvurduğunu belirterek; “Kendisine birkaç kere böbrek çıkmasına rağmen uygun olmadığı için böbreği takamadık. 11 Temmuz’da bizim hastanemizde beyin ölümü gerçekleşen bir hastamızın ailesi tarafından böbrekleri bağışlandı. Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen listede Ercan Bey birinci sıradaydı. Uygunluk testinde, böbrek Ercan Bey’e uygun olduğu için o gün organ naklini gerçekleştirdik. Ameliyatının 10’uncu günü, günlük idrar çıkışı 3 litrenin üzerinde. Böbrek fonksiyonu testi tamamen sağlıklı bir insana yaklaşmış durumda. Böbrek yetmezliği olan hastalar için böbrek nakli kesin tedavidir ve hayatı uzatan bir işlemdir. En kötü böbrek bile en iyi diyaliz makinesinden daha iyi fonksiyon göstermektedir” dedi.

“Çok mutluyum”
Sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Ercan Karadeniz ise şunları söyledi; “Hiçbir sosyal faaliyetlerde bulunamıyordum. Bulunduğum yerden ayrılman mümkün değildi. Arkadaşlarımla bir yerlere gidemiyordum. Yeme, içmeden mahrum kalıyordum. Şimdi çok rahatım. Hocalarıma çok teşekkür ediyorum, çok ilgileniyorlar. Çok mutluyum. Bizim için en büyük sermaye su.”
 
Adem Y. Bağ