Türkiye’nin kültürünü, Çanakkale’nin rengini, sınırları aşıp yaşatan ÇAFAD, İspanya’yı fethetti.
“VII. Costa Brava’ da,
Bravo’ yu ÇAFAD kaptı…”
İspanya’nın Barcelona Şehrinde düzenlenen Uluslar arası Halk Dansları Festivaline, Yarım asırlık Troia Festivali iptal kararı çıkan Çanakkale’den, Türkiye’ yi temsilen katılan Halk dansçılar, Avrupa’nın bir diğer ucunda gönülleri fethetti.
İspanya’nın en prestijli etkinliklerinden sayılan ve bu yıl bir yenisi gerçekleşen ‘Costa Brava’ da, 13 Ülkenin halk dansçıları arasında kendini fark ettiren Çanakkale’nin çocukları,  Türk kültürünü dakikalarca ayakta alkışlattı.
ÇAFAD Başkanı Selim Yazan; “Festivalde Trakya oyunlarından seçtiğimiz repertiari sunduk. Avrupa’nın uç noktasında, Türk kültürünü başarıyla yaydık” dedi.
Yurt dışı festivallerinin aranan ve sık davet edilen markası ÇAFAD’ ın,  Avrupa’ nın prestijli festivallerinin olmazsa olmazına dönüşmesi, Çanakkale’nin haklı gururu oldu.
---------------------------
ÇANAKKALE’NİN MARKASI,
AVRUPA’NIN OLMAZSA OLMAZI…

-------------------------------------
Avrupa’nın en prestijli festivallerinin sık davet edilen markasına dönüşen ÇAFAD, yeni bir Türkiye ve Çanakkale, tanıtımı başarıyla tamamladı.
İspanya’da Barcelona’ da düzenlenen ‘Costa Brava’ da,  Bravo’ yu kapan ÇAFAD, 13 Ülkenin halk dansçılarının katıldığı festivalde, ayakta alkışlanan ekip oldu.
ÇAFAD Başkanı Selim Yazan,  “Çanakkale’nin, Türkiye’nin çocukları, yine bir tarih yazdı. Ülkemizi ve şehitler coğrafyası Şehrimizi, İspanya’da layıkıyla tanıtmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.
İspanya' nın Barcelona şehrinde düzenlenen, Avrupa’nın en prestijli festivallerinden sayılan’ VII. Costa Brava Uluslar arası Halk Dansları Festivali’ne Türkiye adına katılan Çanakkale, 13 Ülkenin hak dansçıları arasında kendini fark ettirmeyi başardı.
ÇAFAD üyeleri, Trakya oyunlarından derlediği repertiari ile izleyicileri adeta büyüledi.
Türk kültürü ve renklerini, halk dansları eşliğinde tanıtan ÇAFAD, ‘Barava’ da, Bravo’yu kaptı..’
Hırvatistan, Bulgaristan,Litvanya,Ukrayna,Italya,Polonya,Arnavutluk,Avusturya, Letonya, Moldova ve İspanya’ dan ekiplerin katıldığı festivalde, Türkiye’yi temsil eden Çanakkale’nin ÇAFAD’ı, katılımcılara  büyük bir coşku yaşattı.
ÇAFAD Başkanı Selim Yazan; “Gururla söylüyorum, Çocuklarımız bir yeni tarih yazdı. Yurt dışı festivallerinin aranan ekibi olarak, Ülkemizi ve Çanakale’ mizi layıkıyla temsil ettik.  Benzeri etkinliklere, Türkiye adına davet alarak katılımımızın 8. Yılında, Avrupa’ nın en prestijli festivallerinden sayılan Costa Brava’ ya katılmak, ekibimizi hayli mutlu etti.
Böylesi prestijli etkinliklere, ülkemiz adına davet almanın mutluluğu, kelimelerle anlatılamaz” dedi.
Ülkemizi, kültürümüzü festivallerde tanıtmanın, tarifi imkansız gurur kaynağı olduğunu sözlerine ekleyen Yazan;  “Çanakkale’ nin adını duyurmak, bizim için bir onur.  2019 yılı içerisinde geçen Mayıs  Selanik Cok Dillilik Festivali, Haziran ayında Plovdiv Dünya Kültür başkenti etkinlikleri, Temmuz ayında Barcelona Costa Brava Uluslararasi Halk Dansları festivalleri  katılımı ile, Avrupa’ da Türk Kültürünü yaydık.
Bu etkinliklerde sahne alan tüm dansçılarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum.Ağustos ayında yine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin en prestijli festivallerinden biri olan Uluslar arası  Mehmetçik Belediyesi Halk Dansları festivaline, 17 Ülke ile beraber katılıp, Türkiye’ yi temsilen çağrıldık.
Bu 8 günlük festivalde ülkemizin ve yöremizin halk Oyunlarını, Folklor Kültürünü, Yemeklerini ve kıyafetlerini tanıtacağımız çok önemli fırsatlar elde edeceğiz.
KKTC devlet protokolunu ziyaret ederek hediyelerimizi takdim edecek ve görüşmeler yapacağız..Ardından Ağustos sonunda Karadağ Budva V.Uluslar  arası Halk Dansları festivalinde yine ülkemizi ve Çanakkale’ mizi tanıtma fırsatı bulacağız.Bu etkinliklerde desteğini esirgemeyen Basta Çanakkale Valiliği olmak kaydı ile tum kurumlara şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Cuma Deren