İyi Parti Çanakkale Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda ÇTSO Meclis Üyeliği ve ÇASİAD Yönetim Kurulu Üyelik görevlerini yürüten Burak Kunt, Troya Festivali ile ilgili çarpıcı sözler etti.
Vitamin’e özel konuşan İYİ Partili Belediye Meclis üyesi Kunt şöyle dedi;
“Bu soruna hep beraber çözüm bulabiliriz….”
-------------------------------------------------
KUNT’TAN ÇÖZÜM ÖNERİSİ…
“DÜNYA GİBİ, TURİST ÇEKMEK İÇİN YAPALIM…”
-----------------------------------------
Troia Festivalinin,  “AMACINA UYGUNLUĞUNU TARTIŞMALIYIZ” diyerek bir değerlendirme de İYİ Partili Belediye Meclis üyesi Burak Kunt’tan geldi.
 “DÜŞÜK BÜTÇE İLE DE YAPABİLİRİZ” çıkışına imza atan Kunt, Vitamin’ e konuştu.
İyi Parti Çanakkale Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda ÇTSO Meclis Üyeliği ve ÇASİAD Yönetim Kurulu Üyelik görevlerini yürüten Burak Kunt’ un, iptal kararlı Troya Festivaline ilişkin sözleri dikkat çekti.
“ASIL KONUŞMAMIZ GEREKEN, ŞEHİR İÇİN VERİMLİLİĞİ…”
 İYİ Partili Belediye Meclis üyesi Kunt; “Ülke ekonomimizin bu zor dönemlerinde alınan bu karar elbet üzücüdür ancak Çanakkale ve Çanakkaleliler bu soruna hep beraber çözüm bulabiliriz. Hep beraber, tüm makamlar ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte geleneksel hale gelen bu festivali daha düşük bütçeler ile bu sene de yapabiliriz. Fakat burada asıl dikkat etmemiz gereken konu adı uluslararası olan, yıllık ciddi bütçeler ayrılan şehrimizin en önemli festivalinin gerçekten amacına uygun olup olmadığıdır. Asıl konuşmamız gereken konu bu festivalin şehir için verimliliğidir. “ dedi.
Dünya da yapılan birçok festivalin,  turizme katkı sunması için yapıldığına vurgu yapan İYİ Partili Meclis üyesi Kunt;
“Şehir dışından ziyaretçi getirebilmek, turist çekebilmek için yapılır.
Örneğin Bozcaada’nın bağ bozumu. Geçen sene 1 milyon ziyaretçi çeken Alaçatı’ nın ot festivali, Zeytinli Rock Festivali ya da dünyaca ünlü yılda 400 bin müzikseveri ağırlayan ‘Tomorrowland’ müzik festivali.
Bizim, Troia Festivalini düzenlerken amacımız bu olmalıdır ve bu amaca ulaşmak için şehrin tüm platformları ve makamları ile beraber çalışılarak bir festival ortaya çıkarmalıyız.
Asli görevimizin bu olduğunu düşünüyorum. Geçtiğimiz günlerde de belirttiğimiz gibi bu noktada da gerek Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak, gerek ise Çanakkale Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği olarak gereken desteği sonuna kadar vermeye hazır olduğumuzu belirtmek isterim.” İfadelerini kullandı.
Erdem Sürek