İddiaya göre; CHP’ li Belediye Meclis üyelerinden birileri, Karavan alanına Konteynır çekti. 
Suyu dahi bağlanan ve ‘apaçık işgal’ diye anılan duruma son vermek,  çözüm üretme noktasında, Çiçeği burnundaki CHP’ li Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan’  ın uğraş verdiği alınan bilgiler arasında. 
‘Deniz, Kum, Güneş’ in buluştuğu, Boğaz manzaralı sahil bandında bulunan Karavan alanına konuşlandırılan ve alt yapı bağlantılarıyla da, adeta sabit görünümü çizen Konteynırlardan en çok şikayet edenlerin, Karavancılar olduğu öğrenildi.
 Aldığı ‘Mavi Bayrak’ ile, Çanakkale’nin gözde adresine dönüşen Kepez Halk Plajında yaşanılanın, “Belediye Meclis üyeleri eliyle, Belediye sorumluluk alanında işgal” diye isimlendirilebileceğini savunan çok sayıda Kepezli; 
“Bunu Meclis üyeleri yapar ise, başkası ne yapmaz…?” şeklinde manidar ve yüz gülümseten bir soruya yanıt arandığını söyledi. 
---------------------------------
KEPEZLİ BUNU KONUŞUYOR;
“SAHİL İŞGALCİLERİ…”
 -----------------------------------------
 Çanakkale siyaset kamuoyunda dillenen ve adı ‘İşgal’ diye anılan durum, Türkiye’nin en büyük beldesi Kepez’ de yaşanıyor. İddiaya göre, bazı CHP’ li Belediye Meclis üyeleri, Belediye gözetimi ve denetimindeki sahil bandında, Karavan parkına Konteynır konuşlandırıp, su dahi bağlattı.
Alt yapı hizmeti de verildiği ileri sürülen Konteynırlarda, Uyşdu yayınları için çanak antenler de bağlandığı gözlendi.
Kepez Belediyesi’ nin işlettiği Halk Plajında yaşanan durumdan, en çok Karavan sahiplerinin şikayetçi olduğu öğrenilirken, CHP’ li Belediye’ ye konuyu aktarır dilekçeler sunulduğu, CHP’ li Kepez belediye Başkanı Birol Arslan’ ın, konunun krize yol açmadan çözümü için uğraş verdiği öğrenildi.
MAVİ BAYRAK SAHİBİ…
Çanakkale’nin iftihar noktalarından biri haline dönüşen ve Mavi Bayrak sahibi de olan Kepez Belediyesi Halk Plajı’nın bulunduğu lokasyonda, aynı zamanda Çadır alanları da bulunuyor.
Türkiye’nin en Büyük Beldesi unvanına sahip Kepez’ in yaşayanlarının, yaz aylarında olduğu kadar kış aylarında da, stres atmak amacıyla tercih ettiği bölge, Boğaz manzarasıyla da eşsiz bir güzelliği sahip.
TATİLCİDE ‘KALICI ALIŞKANLIK’ YAPAN SAHİL BANDINDA,
‘KALICI GÖRÜNÜM’ VEREN KONTEYNIRLAR…
Bunaltan yaz sıcağında, serinlemek adına Kepezlilerin ve Karavan ile Çadır turizmini tercih eden onlarca misafirde kalıcı alışkanlık yapan sahil bandında, kalıcı görüntü veren konteynır’ lar, Kepezlilerin son günlerde en çok konuştuğu oldu.
KEPEZLİ BUNU KONUŞUYOR…
İddiaya göre; geçen 31 Mart Yerel Yönetimler seçimleri sonrası oluşan yeni Belediye Meclisi’nin,  CHP’ li bazı yeni Meclis üyeleri, Belediye’nin işletme ve sorumluluğundaki Halk Plajının, Karavan alanında müsait gördükleri yerlere Konteynır’ lar konuşlandırıp, yaz tatilinde kendilerine adres seçti. İmkanlar doğrultusunda, Konteynırlara Belediye’nin içme suyu şebekesinden hat çekilip, enerji sorununu çözecek bağlantı dahi kuruldu.
BUNUN ADI; BELEDİYE İŞLETMESİNE İŞGAL Mİ…? 
Kepezlilerin dilinden düşmediği duyumları her geçen gün artan, Karavan alanına konuşlandırılan ve CHP’ il Belediye Meclis üyelerine ait olduğu ileri sürülen Konteynırlar için kullanılan dikkat çeken ifadeler bir yana, vurgu yüklü şu soru hayli çarpıcıydı;  “Bunun adı, Belediye işletmesine işgal mi…?”

Haber; Erdem Sürek  
Fotoğraflar: Cuma Deren