Son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılarda esnafa destek olmak vatandaşların daha ucuz alış veriş yapabilmesi için Çanakkale Belediyesi ile Kepez Belediyesi, belde de  5 gün sürecek olan panayır düzenledi. Hem eğlencenin hem de Alışverişin bir arada olduğu Kepez Panayırına vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.
Çanakkale Belediyesi ve Kepez Belediyesi tarafından düzenlenen Panayır önceki gün esnafların stantlarını kurması ile başladı.  Kepez Belediyesi Ek Binası önünde(Düğün Salonu Önü) açılan panayırda halk hem eğlenecek hem de alışveriş yapacak. 7 Temmuz a kadar sürecek olan panayır 10.00-20.00 saatleri arasında halka açık olarak devam edecek. Çevre il ve ilçelerden de esnafların yoğun destek ve katılım gösterdiği panayırda  çeşit çeşit ürünlere uygun fiyatlarla ulaşılabiliyor.
 Stand çeşitliliği, geniş alanı ve eğlenceli müzik dinletileri ile  yoğun ilgi gören  Panayırı, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan da ziyaret ederek esnaf ile bir araya geldi.  Standları tek tek gezerek esnafla sohbet eden Belediye Başkanı Birol Arslan, ziyaret sonrası yaptığı açıklamasında "Bizler çok şanslıyız, Büyükşehirlerde sosyal yalnızlık yaşayan insanlara rağmen biz, bugün Kepez'de Köyler'den, İlçeler'den, Çanakkale'den gelen yaşlısı ve genci hepimiz güzel bir birliktelik yaşıyoruz. Geleneklerimizi yaşattığımız yeni Kepez panayırının tüm esnafımıza ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Çocuklar ve gençler panayırda eğlenceli aktiviteler, sportif faaliyetler ve geleneksel çocuk oyunlarıyla gününü geçirmeye ve panayırın tadını çıkarmaya  devam ediyor. Birçok farklı ürün ve yiyeceğe de ev sahipliği yapan panayırda, birçok ürünü piyasa fiyatının altında bulmak mümkün. Hem eğlence hem de alışverişi aynı anda bünyesinde barındıran panayır   halkın yoğun ilgisiyle devam ediyor.
 
Şerife Erdem