Çanakkale Belediyesi tarafından organize edilen açık hava sinema günleri Özgürlük Parkı’nda izleyiciye buluşacak.  Yeşilçamın baş gösterdiği yıllarda popüler olan, ancak çoğalan sinema salonları ile filmler Açıkhava sineması yerine salonlara taşınmaya başlandı. Bu nostaljik havayı Çanakkalelilere yeniden yaşatmak isteyen Çanakkale Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Açıkhava sineması etkinliği gerçekleştiriyor.
Çanakkale Belediyesi tarafından organize edilen kültürel proje kapsamında açık hava sinema günleri ücretsiz olarak  izleyiciyle buluşacak. 5 Temmuz Cuma 21.30 da başlayacak olan etkinlikte ilk izleyiciyle buluşacak film ‘Yalancı Yarim’ olacak. Devam edecek olan program kapsamında 6 Temmuz Cumartesi 21.30 da ‘Hedefim Sensin’, 12 Temmuz Cuma 21.30 da  ‘Hababam Sınıfı’, 13 Temmuz Cumartesi 21.30 da ‘Hadi Be Oğlum’ ,19 Temmuz Cuma 21.30 da ‘Devlerin Aşkı’ ,20 Temmuz Cumartesi 21.30 da ‘Sen Kiminle Dans Ediyorsun’ ,26 Temmuz  Cuma 21.30 da ‘Baba Bizi Eversene’, 27 Temmuz Cumartesi 21.30 da ‘Bizim İçin Şampiyon’  filmleri etkinlik kapsamı boyunca izleyiciyle buluşacak. 27 Temmuz’a kadar sürecek olan açık hava sinema günleri Esenler Mahallesinde bulunan Özgürlük Parkı’nda izleyiciyle buluşacak. Kültürel proje kapsamında düzenlenen etkinlikte gelen izleyicilere ücretsiz olarak patlamış mısır ve gazoz ikram edilecek.
İlk Film ‘Yalancı Yarim’
Çanakkale Belediyesi tarafından bu  yıl da gerçekleştirilen ve ilki yarın gerçekleşecek olan Açıkhava sinemasının ilk filmi ise ‘Yalancı Yarim’ olacak. Yeşilçam’ın efsane yönetmeni Ertem Eğilmez’in yönettiği, başrollerinde Tarık Akan ve ünlü sanatçı Emel Sayın’ın yer aldığı film dönemine en çok izlenen sinema filmleri arasındaydı. Bir döneme damga vuran Duygusal Romantik türündeki Yalancı Yarim filminde Ferdi'nin ailesini kandırmak için oynadığı oyunlar ele alınıyor. Ferdi varlıklı bir ailenin hovarda çocuğudur. Hayatta tek korkusu ise ağabeyi Mahmut’tur. Alev ise pazarcılık yapan bir babanın kızıdır. Zaman zaman uzaktan gördüğü Ferdi’ye âşıktır. Bir gün Mahmut, Ferdi’yi kontrol etmek ve nişanlandığı kızı görmek için çıkagelir. Ancak ortada bir nişanlı yoktur. Ferdi nişanlısı olarak rol yapabilecek birini bulmaya çalışır. Ancak bu oyunu oynamaya sadece Alev gönüllü olacaktır.
Duygusal ve  romantik anların bir arada yaşadığı filim Belediye tarafından gerçekleştirilecek Açıkhava sinemasında yıllar sonra yer alarak izleyenlere  geçmişi hatırlatacak.
 
Adem Y. Bağ