Gökçeada’nın Marka Değerini Yükselten Gerçek;

Türkiye’nin ilk ve tek ‘Su Altı Milli Parkı’nda; “Yüzme bilmeyene de dalış.”
3 farklı su altı aktivitesi ile, dalış sevgisini arttırır merkezin kurucusu konuştu;
“Belgeli dalıcılara, Profesyonel dalışlar yaptırdığımız gibi,  en çok ilgi çeken, basit dalış etkinliğimiz.
Bu sayede su altı tutkunu olup, ancak eğitimi olmayan, dalış belgesi bulunmayan, bu nedenle de insanların gözlerinde büyütebildiği dalışları gerçekleştirmelerini sağlayabiliyoruz.
Belgesellerde izlenip, hayali kurulan dalışları, Gökçeada’ da yapabilmek mümkün.  Tanıtım dalışları sadece 10-15 dakikalık bir dersle, 5 metreyi geçmeyen, 25 dakikalık çok zevkli bir dalış.
 Dalışlarımızı Su Altı Milli Parkında yaptırıyoruz. Su altı canlı türleri dalış bölgesinde hayli fazla.
Kısacası;  Yüzme bilmeyenin de yapabildiği bir dalış. Çünkü birebir eğitmen gözetimi ve eşliğinde yapılan dalış” 
------------------------------------
YÜZME BİLMESENDE,
DALDIRAN MERKEZ…
------------------------------------

2009 yılında açılan ve 10 yıldır faaliyet gösteren Gökçeada Dalış Merkezi, Gökçeada’da bulunan Türkiye’nin ilk ve tek Su Altı Milli Parkında dalış eğitimi ve tanıtım dalışları yaptırarak, meraklılara unutulmaz anlar yaşatıyor.
TÜRKİYE’NİN EGE’ DEKİ EN BÜYÜK ADASINDA,
EZBER BOZDURACAK HİZMET…
Gökçeada’nın Mavi Koy bölgesinde bulunan, Türkiye’ nin ilk ve tek ‘Su Altı Milli Parkı’ nda, kısa süreli bir eğitim sonrası dalış imkanı sunulması,  haklı ilgiye yol açtı.
Alınan bilgiye göre, yüzme bilmeyenlerin de dalış yapabilmeleri imkanı sunan Merkez,  Gökçeada’ yı sadece tatilin adresi özelliğinden çıkardı, dalışın merkezine dönüştürmeye yetti.
Adadaki dalış turizminin gelişmesinde önemli rol oynadığı gözlenen Merkez’ in özellikleri adeta saymakla bitmiyor.
Su altında bulunan balık çeşitliğinin fazlalığı ve avlanma yasağı olan bir bölgede kurulu olmasının sunduğu avantaj ile dalış severlerin bölgeye ilgi duymasına nedenler arasında, Yüzme bilmeyenin de dalış yapabilme imkanı buluyor olması, Gökçeada’ nın marka değerini daha da yükseltti.
Ada’da 10 yıl önce açılan Gökçeada Dalış Merkezi, su altına ilgi duyan ziyaretçilere dersler ve eğitimler vererek, dalış severlere ‘Su Altı Milli Parkını’ keşfetme imkanı sunuyor.
KAFAYA YATAN FİKİR, YÜZME BİLMEYENİN DE DALIŞ YAPMASINI SAĞLADI.
Gökçeada Dalış Merkezinin kurucusu Selim Konya, 10 sene önce Gökçeada’da dalış turizmi ile ilgili bir hazırlık olmadığını anımsatıp;  “Mesela, bir dalış okulu da yoktu. Bununla ilgili bir arkadaşım bana bir fikir sundu. Benim de kafama yatan fikir, yüzme bilmeyenin de dalış yapabilmesinin önünü açtı.
Adada, 2009 ‘ da ilk dalış okulunu açtık. Gökçeada Dalış Merkezi olarak bu sene 10. yılımız.
10 yıldır dalış turizmi adına Gökçeada’nın marke değerine katkı sunmayı başardık.  Adanın su altı güzellikleri tartışılmaz ve çok zengin. Biz adanın kuzey kısmındayız. Kuzey kısmındaki bir özellik de şu; Türkiye’nin ilk ve tek ‘Su Altı Milli Parkı’ burada. Burası 1999 yılında koruma altına alınan bir bölge. Burada hiçbir şekilde avcılık yaptırılmıyor. Koruma olduğu için, balık türleri çoğaldı. Çok çeşitli balıkları dalıcılar, aktivite sırsında görebiliyorlar. Burası aynı zamanda kayalık bir bölge. Kayalıklar balıklara güvenli yaşam alanı sunuyor. Dalıcılar için, Türkiye’deki en büyük sıkıntılardan biri su altına daldıklarında fazla canlılık görememeleridir.  Fakat burada böyle bir sorun yok.  Bizim bu bölgemiz hakikaten çok canlı. Dalıcılarımız, çok balık gördüklerini ve çok iyi olduğunu söylüyorlar. Her geçen yıl dalıcı sayımızı arttırmaktayız” diye konuştu.
Dalış Merkezinde, 3 farklı su altı aktivitesi yaptıklarını anlatan Konya; “Bunun sayesinde, hiç yüzme bilmeyen de derinliklerle tanışabiliyor” dedi.
 Konya; “Merkezimizde dalış kurslarımız var. Belgeli dalıcılara, Profesyonel dalışlar yaptırdığımız gibi,  en çok ilgi çeken, basit dalış etkinliğimiz. Bu sayede su altı tutkunu olup, ancak eğitimi olmayan, dalış belgesi bulunmayan, bu nedenle de insanların gözlerinde büyütebildiği dalışları gerçekleştirmelerini sağlayabiliyoruz.
 Belgesellerde izlenip, hayali kurulan dalışları, Gökçeada’ da yapabilmek mümkün.  Tanıtım dalışları sadece 10-15 dakikalık bir dersle, 5 metreyi geçmeyen, 25 dakikalık çok zevkli bir dalış. Dalışlarımızı Su Altı Milli Parkında yaptırıyoruz. Su altı canlı türleri dalış bölgesinde hayli fazla.
Kısacası; Yüzme bilmeyenin de yapabildiği bir dalış. Çünkü birebir eğitmen gözetimi ve eşliğinde yapılan dalış”  ifadeleriyle, bilgi verdi.
Haber: Cuma Deren