15 Nisan’da başlayan Ramazan’da ara verilen ve bayramdan sonra devam eden Biga Belediyesi Başkanlığı 2019 Bahar Kupası Futbol Turnuvası oynanan final karşılaşmasının ardından sona erdi. Final maçında karşı karşıya gelen Turhan Tarım ile Nev İnşaat Sanayi Esnaf Lokantası’nı 6-1 yenerek şampiyon oldu.
Turhan Tarım takımı kupa ve ödülünü Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ın elinden aldı. Başkan Erdoğan, kupayı takdim ederken yaptığı açıklamada  “Yarım asrı deviren Biga Belediyesi Başkanlığı Bahar Kupası Futbol Turnuvası’nda tüm sporseverler futbol keyfi yaşıyor. Her yıl dostluk kazansa da başta bu sezonun şampiyonu Turhan Tarım’ı ve tüm takımları tebrik ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Nev İnşaat Sanayi Esnaf Lokantası turnuvayı ikincilikle tamamlarken, üçüncü ise Uğur Kuyumculuk Yeniceköyspor oldu. Turnuvanın Tertip Komitesi’nde Ahmet Ziya Özkan, Mehmet Özdeş, Refik Küçük ve Emin Taş yer aldı. Sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği Biga Belediyesi Başkanlığı 2019 Bahar Kupası Futbol Turnuvası'nda ödül kategorileri ise şu şekilde oluştu: Şampiyon takım: Turhan Tarım  İkinci, Nev İnşaat Sanayi Esnaf Lokantası, Üçüncü,  Uğur Kuyumculuk Yeniceköyspor oldular. Turnuvanın En başarılı hakem üçlüsü: Sedat Tirfilli, Mesut Aydoğdu ve Fatih Deniz En centilmen yönetici, Yaşar Kuş  olurken. Turnuvanın Gol kralığını ise  Justin Oru, Gökay Avcılar paylaştı.
Yine Turnuvanın En başarılı oyuncu Nev İnşaat Sanayi Esnaf Lokantasının sporcusu  Gökhan Dilber  seçilirken,  En centilmen oyuncu Uğur Kuyumculuk Yeniceköysporlu oyuncu  Ayhan Aksak seçildi.  En centilmen takım ise Toruhasan Takımı seçildi.
 
Şerife Erdem