xÇanakkale Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından İlin dört bir yanında kadınlara yönelik gerçekleştirdiği kurslar devam ediyor. Yıl içinde gerçekleştirilen kurslar kapsamında Çanakkale Halk Eğitim Müdürlüğü, Güzelyalı Köy Muhtarlığı ile ortaklaşa kadınlara yönelik  el sanatları kursu düzenledi. Düzenlenen kursları başarı ile tamamlayan kursiyerler Muhtarlık tarafından düzenlenen sergi ile, kurs boyunca ürettikleri el emeği göz nuru el işi örgülerini sergilediler. Güzelyalı  Köy Muhtarlığı Kültür ve Sanat Evinde  düzenlenen sergiye  Protokol üyeleri, Güzelyalı Köy Muhtarı Elif Çelik, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kursun açılış konuşmasını gerçekleştiren Köy Muhtarı Elif Çelik “Çanakkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Güzelyalı El sanatları Kursumuzun Sergisinin açılışını  yapıyoruz.  Emeklerini ve hayallerini ürünlere çeviren kadınlarımızı kutluyorum. Elimden geldiğince üreten komşularımı desteklemeye gayret edeceğim, dilerim ki devamı artarak gelir. Desteği geçen herkese Teşekkürler” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Gösterinin ardından  kursiyerler tarafından üretilen el emeği ürünlerin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından vatandaşlar açılan sergi alanını gezdiler. 
Şerife Erdem