Çanakkale MÜSİAD öncülüğünde gerçekleştirilen, Çanakkale Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞKUR, Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan ve ÇOMÜ’nün destekleri ile ilki geçtiğimiz sene Engelli vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen kurslar bu yıl da devam ediyor.  geleneksel meslekler kapsamında engelli vatandaşlara  yönelik ‘Gümüş Takı İşletmeciliği’ meslek edindirme kursu verildi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi  Anafartalar Kampüsü'nde tahsis edilen atölyede 10 engelli vatandaşın  meslek edindirme kursu verilmesini kapsayan projenin finansmanı Çanakkale MÜSİAD ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından karşılandı.
Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, ÇOMÜ eski Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz,  Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Çanakkale (MÜSİAD) Şube Başkanı Şerif Mutlu tarafından imzalanan engelli vatandaşlar  için yapılan bu projenin  ilk etabı tamamlanırken İkinci etabı ise ev hanımlarını kapsıyor. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen ve yaklaşık 15 engelli vatandaşın iki ay boyunca eğitim gördüğü kurs bu yıl da devam etti. Devam eden kurs alanının yerinde incelemek amacı ile Çanakkale MÜSİAD Başkan Yardımcısı Eyüp Tan ve Anafartalar Kampüsü Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Adil Çoruk, kursu ziyaret ettiler.
Çanakkale MÜSİAD Başkan Yardımcısı Eyüp Tan ve Anafartalar Kampüsü Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Adil Çoruk, ziyarette kursiyerler ile bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. Yapılan incelemelerin ardından kurs hakkında bilgiler veren Çanakkale MÜSİAD Başkan Yardımcısı Eyüp Tan “Engelleri zanaat ile aşıyoruz kursunu engelliler için açtık. İki aylık bir süreçte bir eğitim verdik. Ondan sonra da bu kursun devam etmesine karar verdik.  Aynı kursu ikinci kez açacağımızı söyleyince ev hanımları için bu kursu devam ettirdik. İlk kursumuzda 10 tane engelli arkadaşımız vardı. İkinci kursta 17 kişiye kadar çıktık. Yaklaşık iki aylık süreçte yapılan çalışmalar burada sergileniyor.  Belediye Başkanlarımız ve Valiliğimiz il görüşerek bu ürünlerin bir stant haline getirilmesi ve engelli vatandaşlarımızın da bunlardan pay almasını isteyeceğiz. Bizim buradaki tek amacımız engelli vatandaşlarımıza iş kazandırmak” dedi.
 
Adem Y. Bağ