Okullardaki sağlık ve hijyen ortamını arttırmak ve öğrencileri bilinçlendirmek amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde Çanakkale Nedime Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okullar için sertifika töreni düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan "Beyaz Bayrak" İş Birliği Protokolü ile okullardaki temizlik ve hijyen konusunda öğrencilerin teşvik edilmesi amaçlanıyor. Toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirilmesi için de "Beslenme Dostu Okullar Programı" İş Birliği Protokolü imzalanmıştır. Bu protokol kapsamında ülke genelinde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okulların sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi amaçlanmıştır. Her iki protokol ile okullara adeta yeni bir boyut kazandırılarak sağlıklı nesiller yetiştiriliyor.
Biga'dan 23 Okula Beyaz Bayrak 19 Okula da Beslenme Dostu Okul Sertifikası verildi. Beyaz Bayrak Alan Okullar, Ağaköy İlkokulu, Biga Atatürk Anadolu Lisesi (964255), Özel Biga Bilimsel Çizgi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Özel Biga Çizgi Koleji Anadolu Lisesi, Cumhuriyet İlkokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Bakacak İlkokulu, Bakacak Ortaokulu, Halk Eğitimi Merkezi, Örtülüce İlkokulu, Hamdibey Ortaokulu, Biga Ortaokulu, Yeniçiftlik Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, Biga İmam Hatip Ortaokulu, Yeniceköy İlkokulu, Yeniceköy Ortaokulu, 18 Eylül Anaokulu, Özel Biga Açı Koleji İlkokulu, Özel Biga Açı Koleji İlkokulu, İdriskoru İbrahim Aydın İlkokulu, Mesleki Eğitim Merkezi, Çavuşköy Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe
 
Beslenme Dostu Okul Sertifikası Alan Okullar ise şöyle: Balıklıçeşme İlkokulu, Şehit İbrahim Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi, Çiçeklidede Özel İdare Ortaokulu, Yeniçiftlik İlkokulu, Kocagür İlkokulu, Gümüşçay Atatürk İlkokulu,Gümüşçay Atatürk Ortaokulu, Yolindi İlkokulu, Yolindi Ortaokulu, Dumlupınar Ortaokulu, Toki Hasan Tahsin Günay İlkokulu, Osmangazi İlkokulu, Kemer İçdaş İlkokulu, Sinekçi İlkokulu, Güvemalan Ortaokulu, Hamdibey Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, İçdaş Anaokulu, Kozçeşme İlkokulu, Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen Ve Sosyal Bilimler Proje Okulu oldular.
 
Adem Y. Bağ