Törene; Biga Kaymakamı Mustafa Can, Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Biga Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçinöz, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ufuk Erikli, Dekan Prof. Dr. Bünyamin Bacak, kurum kuruluş temsilcileri, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kuran-ı Kerim Tilavetiyle başlayan törende açılış konuşmalarını sırasıyla; Rektör Yardımcısı ve Biga İİBF Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Kaymakam Mustafa Can yaptı. 
Dekan Prof. Dr. Bünyamin Bacak; “Biga Ağaköy Yerleşkesinde yıllardır eksikliğini duyduğumuz bu kutsal ibadet mekanının öğrencilerin ve halkımızın hizmetine açılması dolayısıyla son derece mutluyuz” diyerek başladığı konuşmasında “Dinimiz Müslümanlara ve esasında tüm insanlığa toplumsal olgunluk, yardımlaşma, dayanışma hoşgörü birlik ve beraberlik hasletleri kazandırmayı hedefler. Camiler de bu hasletleri günde beş vakit insanları bir araya getirerek doruk noktasına ulaştıran kutsal ibadet mekânlarıdır. Camiiler Allah’ın dinini öğrenmede, yaşamada, yaşatmada, bireysel ve toplumsal ibadetlerde siyasal, kültürel birçok konuda önemli rol sahibidirler. Dolaysıyla bu mekânları ibadete açmak yetmez. Onları doldurmak, yaşatmak ve ebediyete kadar korumak biz Müslümanların asli görevleridir. Bu duygu ve düşünceler ile camiimizin yapımında emeği geçen başta Biga Kaymakamı Mustafa Can’a Türkiye Diyanet Vakfına, İlçe Müftüsü Fahri Tüfekçioğlu ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi. 
“Belediye olarak yeni dönemde Biga Ağaköy Yerleşkesinde bulunan eksikliklerin tamamlanması noktasında elimizi taşın altına koymaya hazırız” diyerek başladığı konuşmasında Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Agaköy Yerleşkesine kazandırılan camiinin yapımında emeği olan herkese teşekkür etti. 
Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, camilerin birlik ve beraberliğin devamında çok önemli bir yeri olduğunu belirterek şunları söyledi: 
“Camilerin bizim milletimizin birliğinde, varlığında, devamında çok önemli yerleri vardır. Dinimizin en önemli kurumu camilerdir. İslam dininde bu kültürel değerlerin, sembollerin, ibadetlerin hepsinin hedefi toplumda güzel insan meydana getirmektir. İbadetler sadece şeklen bir anlam ifade etmez. Mescitler de çok güzel olabilir ama onu asıl güzel hale getiren içinde Allaha ve Resulüne en güzel şekilde yaklaşan, milletle, toplumla kaynaşan, insanlığa kucak açan güzel ahlak sahibi insanların olmasıdır.” 
Bu minareler milletimizin ve devletimizin tapularıdır diyen Rektör Murat, “Allah bize camilerimizin yokluğunu göstermesin. Değişik entrikalarla bu değerler hep hedef alınıyor. Bir milleti yok etmek için o milletin en temel değerleri olan şeylerden başlamak gerektiği için buralardan başlıyorlar. Milletleri yok etmek isteyen emperyal güçler bunları çok iyi biliyor. Dolayısıyla biz bu değerlerimize her şekilde sahip çıkıp yaşatmak durumundayız” dedi.
 
Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, caminin yapımında da ismi bilinen bilinmeyen çok fazla kahraman olduğunu vurgulayarak katkısı geçen tüm yöneticilere, kurumlara, kişilere çok teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı. 
Her geçen yıl Biga Ağaköy Yerleşkesinin büyüyerek geliştiğini ve bir ibadethane eksiliğinin hissedildiğini belirten Biga Kaymakamı Mustafa Can; “Kıyamete kadar camilerimizde halkımıza hizmet etmeye, ibadet etmeye hazır olacağız” dedi ve caminin yapımında katkısı olan herkese teşekkür etti. 
Biga Ağaköy Yerleşkesi Camiinin açılışının ardından protokol üyeleri tarafından ağaç dikimi gerçekleşti ve öğlen namazı kılındı.Tören ikramla sona erdi. 


Kaynak: Haber Merkezi