Çan ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Şerbetli Köyünde ikamet eden Gökhan Kızık, ineklerini otlatmak için meraya çıkardı. Öğle saatlerinde yağan yağmurdan korunmak için ağacın altına sığınan 10 hamile büyük baş hayvana yıldırım çarptı. Yıldırım çarpması sonucu telef olan hayvanların bulunduğu köy giden Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal da hayvan sahibi ile görüştükten sonra alanda incelemelerde bulundu.
Sabah erken saatlerde ineklerini otlatmaya çıkaran Gökhan Kızık yaklaşık bir kilometre götürdükten sonra inekleri bırakıp köye geri döndü. Öğleden sonra başlayan sağanak yağmurdan kaçmak isteyen inekler bölgedeki bir çınar ağacının altına sığınıp otlamaya burada devam etti. Tam bu sırada ağaca yıldırım düştü. Ağaç etrafında otlayan 10 inek düşen yıldırım sebebiyle telef olmuştu.
Durumu Haber alan Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal da hamile olan 10 ineği telef olan Gökhan Kızık’a destek olmak amacı ile Şerbetli Köyüne gitti. İneklerin sahibi Gökhan Kızık ile görüşen kaymakam Mustafa Gürdal, yaşananlar ile ilgili bilgiler aldı. Kaymakam Gürdal, daha sonra  köy Muhtarı Mustafa Kuloğlu ile olay yerine giderek bizzat inceleme yaptı ve aileyi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
 
Şerife Erdem