Okulun minik öğrencileri Çevre Kirliliğine dikkat çekmek için çok anlamlı bir gösteri gerçekleştirdi. Minik öğrenciler Atıklardan oluşturdukları müzikal aletleri ile bir bando takımı oluşturarak Çevre kirliliğine dikkat çekti.
Çanakkale’nin en köklü İlkokullarından biri olan 18 Mart İlkokulu yine adına yaraşır güzellikte bir etkinliğe imza attı. Okulun 2. Sınıf Öğrencileri, öğretmen ve velileri ile beraber, son yıllarda kirlenen dünyamızda çevre sorununa dikkat çekmek amacı ile  önemli bir gösteriye imza attılar. Öğrenciler. topladıkları atıklarla  Çanakkale’nin simgelerinden biri olan Truva Atı ve gökkuşağı başta olmak üzere bir çok eser  yaptılar.   5 Haziran Dünya Çevre Günü Etkinlikleri kapsamında öğrenciler oluşturdukları eserlerle Kordon Boyunda bir yürüyüş gerçekleştirdi. Atıklardan oluşturdukları eserleri ile yürüyüş yapan öğrencilere vatandaşlar da alkışlayarak destek verdiler.
Böyle Bir Bando Görülmedi
Çanakkale Merkezde eğitim faaliyetlerini sürdüren Çanakkale’nin en köklü İlkokullarından biri olan 18 Mart İlkokulu 2. Sınıf Öğrencileri, öğrencileri öğretmen ve velileri ile beraber topladıkları atıklardan müzik aletleri yaparak bando takımı oluşturdular. Atıklardan oluşturulan Bando takımı,  eşliğinde 5 Haziran Dünya Çevre günü etkinliklerine katılan 18 Mart İlkokulu 2. Sınıf  öğrencileri, projeleri ile büyük alkış aldı.
 
Cuma Deren