Bozcaada' da 10 olan mevcut sefer sayısı, bayram süresince 30' a,
Gökçeada' da 8 olan sefer sayısı 20' ye çıkacak.
Ulaşımdaki hızı artıracak, tüm hatları kapsayan sefer artışları, şöyle dedirtti;
‘41 KERE MAŞALLAH…’
1 HAZİRAN’DA BOZCADA SEFERLERİ BAŞLIYOR,
ADALAR HATTINDA ONLİNE BİLET DÖNEMİ
Tatil denilince ilk akla düşen, Dünya’nın en sakin adası unvanına sahip, Türkiye’nin en büyük adası Gökçeada ve bakirliği ile isminden söz ettiren Bozcaada’ya ulaşım konusunda devreye anılacak yeni seferlerden söz eden GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu, Çanakkale başta tatile çıkacaklara seslendi.
“1 Haziran'da Çanakkale-Bozcaada seferleri başlıyor” diyen Uslu;
“Gökçeada ve Bozcaada hattında online bilet uygulamasına bayram öncesi başlandı” diye konuştu.
 Çanakkale İskelesi'nde 3. araç gişenin yeniden hizmete alınarak, oluşacak geçiş talebine hızlı hizmet sunulacağından da söz eden Genel Müdür Uslu;
“Deniz ulaşımının markası GESTAŞ, yaz sezonu boyunca da, kaliteli konforlu hizmeti sunmayı ön gören projeleriyle, Milletimizin emrinde” şeklinde konuştu.
-----------------------------
GESTAŞ’ TA ‘ROTA’;  ‘GÜVEN’
HEDEF;  ‘HIZ VE KONFOR’… 
 
----------------------------
Çanakkale Boğazı, Adalar ve Marmara Denizini kapsayan, deniz ulaşımının marka değeri GESTAŞ, yaz sezonu için rotasını çizdi.  Tüm hatlarda sefer artışları planlayan GESTAŞ’ ın hedefi, “Daha güvenli, daha hızlı, daha konforlu ulaşım”
Bayram öncesi deniz ulaşımını rahatlatacak tedbirler ve sefer artışlarına ilişkin bilgileri aktaran GESTAŞ Genel müdürü Volkan Uslu, Çanakkale kamuoyu başta, tatilcilere seslendi. 
“Çanakkale İskelesi' ne yeni yolcu çıkış alanı oluşturulacak. Küçükkuyu - Midilli seferlerinin bayram boyunca her gün yapılacak olması,  Kilitbahir Ağadere mevkiinde 250 araçlık istif alanının oluşturulması,  Bozcaada' da 10 olan mevcut sefer sayısının, bayram da 30' a çıkması, Gökçeada' da 8 olan sefer sayısının bayramda 20' ye çıkması,  tüm hatlarda toplamda sefer sayılarının günde 41 adet artırılması, yaz sezonu boyunca,  kaliteli konforlu hizmeti sunmayı ön gören projelerimizden.” şeklinde konuştu.
GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu, Ramazan Bayramı öncesi iskeleler ve gemilerde gerçekleştirilen bayram tedbirlerine ilişkin konuştu.
Genel Müdür Uslu, “Öncelikle tüm vatandaşlarımızın bayramını şimdiden tebrik ediyorum. Gestaş olarak biz de bayrama tüm personelimizle birlikte hazırlık çalışmalarını tamamladık.
Gökçeada ve Bozcaada hattında online bilet uygulamamıza başladık. Artık seyahat eden yolcular, planlı seyahatlerini yapıp, online biletlerini alıp, istedikleri hatta istedikleri saatte adalara rahat ulaşımı sağlayabiliyorlar.” dedi.
 GESTAŞ’ ın 21 feribottan oluşan filosunun bayram tatili boyunca hizmet vereceğinin altını çizen Genel Müdür Uslu;
“Tüm hatlarımızda, 21 gemimizle aralıksız görev başında olacağız. Hatlarımızda biri, uluslararası seferimiz olan, Küçükkuyu-Midilli hattı. Bu hatta da birg emimiz aralıksız sefer alacak.
 18 Mayıs’tan itibaren Küçükkuyu-Midilli hattımızı tekrardan sezonsal olarak hayata geçirdik.  Bayramda 9 gün boyunca her gün Küçükkuyu’dan Midilli’ye seferlerimiz olacak. Cumadan itibaren Bozcada-Çanakkale direkt seferlerimize başlıyoruz.
Toplamda 21 gemiyle hizmet vereceğiz. Deniz ulaşımını hızlandırmak ve bekleme sürelerini azaltmak için gemi sayımızı maksimuma çıkardık, dönemsel olarak 2-3 gemi takviyesiyle bayramda en yüksek seviyede hizmet vereceğiz.
Sayın Valimizin liderliğinde, kaymakamlarımızın ve Alan Başkanlığı’ mızın desteğiyle hep birlikte şehir içerisindeki trafiği rahatlatmak için Çanakkale’de, Eceabat’ta, Kilitbahir’de çeşitli tedbirler aldık.” İfadelerini kullandı.
Çanakkale İskelede, tedbirlere  ek olarak yolcuların rahat çıkış yapabileceği, yolcu çıkış alanı oluşturduklarına vuru yapan Genel Müdür Uslu, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Yolcu çıkış alanını bayramdan önce hayata geçireceğiz. Giriş için de araçların kullanabileceği ekstra 3. gişeyi tekrar hizmete açacağız. Karşıda özellikle Kilitbahir en kısa hattımız. 9-10 dakikada Çanakkale’den Kilitbahir’e seferler düzenliyoruz. Bu hatta da araç bekleme sırasında uzun kuyruklar olmaması ve trafiğin hızlı şekilde akması için 250 araçlık Kilitbahir’de Ağadere mevkiinde otopark alanı, yolcularımızın araçlarıyla bekleme alanı oluşturduk.
Bunun dışında yine iskelelerimizin altyapı çalışmaları, zemin düzleme çalışmaları, üstyapı çalışmalarına ağırlık verdik. Bayram boyunca Gestaş tüm personeliyle hizmet verecek. Tarifeli seferlerimizi açıklamamıza rağmen ihtiyaç olduğunda sürekli doldur-boşalt sefer yapacağız. Şimdiden planladığımız bayram tarifesine göre toplamda günde 40’dan fazla ekstra seferlerimiz olacak. Şimdiden herkese hayırlı yolculuklar diliyorum, kazasız belasız. Gestaş Çanakkale Boğazı’nda deniz ulaşım hizmeti veriyor. Geçen hafta Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız buradaydı. 1915 Çanakkale Köprüsü Asya Kule Keson batırma töreninde hep birlikteydik. 1915 Çanakkale Köprüsü hayata geçtiğinde 2022’de, isteyenler arabalı feribotla karşıya geçerken isteyenler de 1915 Çanakkale Köprüsü’nü kullanacak. Çanakkale’ye turizm anlamında çok ciddi katkı sağlayacak bir çalışma olarak değerlendiriyoruz.”  dedi.

Cuma Deren