Ramazan bereketini birlikte paylaşmak için her yıl olduğu gibi Çanakkale Belediyesi bu yıl da Kent Konseyi ve Mahalle Muhtarlıkları ile ortaklaşa Mahalle iftarları gerçekleştiriliyor. Önceki akşam İftar sofrası  Namık Kemal Mahallesinde kuruldu. Mahallelinin yoğun katılım gösterdiği İftar Programına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da katıldı. İftar öncesi imam Kuran-ı Kerim tilaveti verdi. Ezanın okunması ile de vatandaşlar oruçlarını açtı.
İftar duasının ardından bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “Geçen sene yine burada beraber iftar yaptık. Fakat bu sene bir çoğu aramızda yok ve Hakkın rahmetine kavuşmuşlar. Geçen sene olmayıp şimdi aramızda olan çocuklarımız var.  Allah onlara ve ailelerine huzurlu ve sağlıklı bir yaşam nasip etsin. İnşallah onlar da bizim yaşanabilir kentimize katkıda bulunurlar. Hocamız sofra duasını yaparken özellikle israfın haram olduğundan söz etti.  Elbette bolluk olur, her şey yerli yerinde. Ama eğer israf edersek, yokluk içinde aç yaşayanları düşünmezsek, kaynaklarımızı israf ederek, bizden sonra gelenlere kaynak bırakmazsak, çocuklarımıza dünyada bu bolluğu bırakmazsak işte o zaman insanlık güçlenir. Ancak tam tersinde olduğu zaman da dünya nimetleri azalır ve bu noktada israf olduğu zaman insanlık için hayırlı sonuçlar veremez.  Biz de kaynakların israfı konusunda dikkat gösteriyoruz. Bunu herkesin takip etmesi lazım. Kesinlikle nimetlerimizi israf etmeyeceğiz” dedi.
 
Başkan Ülgür Gökhan konuşmasının devamında israfa değinerek “Allah’a hamdolsun bugün de nimetimizi verdi. Ama şunu unutmayalım, Müslüman ülkelerinde şu anda çocuklar açlıktan ölüyor.  Yemen’de, Suriye’de, Afganistan’da, Afrika’da  Müslüman olan ülkelerde çocuklar açlıktan ölüyorlar. Halbuki Müslüman ülkelerde ciddi kaynaklar var. Sudi Arabistan kralları altın kaplamalı koltuklu saraylarda yaşıyor. Halbuki açlıktan ölen çocuklar var.  Oralarda karınlarını doyurmadıkları için de kaçak yollarla göçmeye çalışıyorlar. Ve denizlerde boğularak hayatlarını kaybediyorlar. Ne için? Ekmek peşinden koştukları için.  Halbuki bu dünyanın nimetleri o kadar fazla ki eğer eşit paylaşılırsa insanlara fazlasıyla yetecektir.  Bütün bu israfların hesabı sorulacaktır.  Ramazan ayı tam da aklımız başımıza alma, yardımlaşma, barışma ve elimizdekiler paylaşma ayıdır.  Biz de Çanakkale Belediyesi olarak kaynaklarımızı israf etmeden sizlerle bölüşüyoruz” dedi.
 
 
Cuma Deren