Gökçeada’ lı Rum asıllı Türk vatandaşları, 86 yaşındaki Zafir Pinar’ ın yasını tutuyor.
‘MUM’ LU BEKLEYİŞ…!
Dün ise, Rum cemaatin yüreğine su serpen haber geldi.
Rum cemaatin yüreğine su serpen açıklamaya Başsavcılık imza attı.
Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı imzalı açıklamada; “Olayın failleri oldukları değerlendirilen ve haklarında yeterli delil bulunan 6 şüpheli 22/05/2019 tarihinde gözaltına alınmış, şüphelilerin konutlarında yaptırılan aramada maktulden aldıkları değerlendirilen bir miktar Euro ve TL cinsinden para, ziynet eşyası, plastik kelepçeler ve maktule ait bir kısım şahsi eşyalar ele geçirilmiş olup soruşturma titiz bir şekilde devam ettirilmektedir.” İfadeleri yer aldı.
Son gelişme üzerine Ada’lı Rumlar; “Az da olsa rahatladık…” dedi.
 ŞOK İDDİA DÜŞÜNDÜRDÜ;
“12 CİNAYET’TEN SADECE BİRİ ÇÖZÜLDÜ…”
Gökçeada’ lı Rum Asıllı Türk vatandaşlar,1964’ den bu yana işlenen 12 cinayetten sadece birinin çözülüp failinin yakalandığını ileri sürdü.
İddiaya göre, faili bulunup çözülen tek cinayet ise cemaatten bir kadının, komşu Türk kadını tarafından silahla öldürüldüğü acı olay oldu.
-------------------------------------
GÜNLERDİR BEKLENEN HABER,
BAŞSAVCILIK’TAN GELDİ…
---------------------------------------
Gökçeada’da, geçtiğimiz 13 Mayıs günü işlenen ve detayları tüyler ürperten cinayet Aydınlatılmaya başlandı.
Adalı Rum’ların yüreğine su serpen bilgi, dün Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı imzalı açıklama ile geldi.
Başsavcılık açıklamasında; “13/05/2019 tarihinde, Gökçeada İlçemizde, 1933 doğumlu Zafir PİNAR isimli vatandaşımızın kasten öldürülmesi olayı ile ilgili olarak, Gökçeada Cumhuriyet Savcılığımızca başlatılan soruşturma kapsamında, olay yerinde elleri ve ayakları plastik kelepçe ile bağlı şekilde bulunan maktulün ölü muayenesi yapılıp, kesin ölüm nedeninin tespiti ve diğer ayrıntılı tıbbi incelemelerinin yapılması için Adli Tıp Kurumu Bursa Grup Başkanlığına intikal ettirilmiş; olayın failleri oldukları değerlendirilen ve haklarında yeterli delil bulunan 6 şüpheli 22/05/2019 tarihinde gözaltına alınmış, şüphelilerin konutlarında yaptırılan aramada maktulden aldıkları değerlendirilen bir miktar Euro ve TL cinsinden para, ziynet eşyası, plastik kelepçeler ve maktule ait bir kısım şahsi eşyalar ele geçirilmiş olup soruşturma titiz bir şekilde devam ettirilmektedir.” İfadeleri yer buldu.

GÜNLERDİR MUM DİKİP, DUA ETTİLER…
Gökçeada’da yaşam süren Rum asıllı Türk vatandaşlarının, cinayetin işlendiği günden buyana, Ada kiliselerinde her akşam Mum dikerek, 86 yaşındaki Zafir Pinar’ ın, katil ya da katil zanlıları bulunsun duası ettiği öğrenildi.

RUM CEMAAT’TEN ŞOK İDDİA…
Gökçeada’ lı Rum asıllı Türk vatandaşları, Zafir Pinar’ ın cinayete kurban gitmesinin anlaşılmasının ardından, endişeli bekleyişe geçtiklerini dile getirip şok bir iddiada bulundu.
Adının açıklanmasını istemeyen bir Rum asıllı Türk vatandaşının iddiası, hayli dikkat çekti.
İşte o iddia; “1964 yılından buyana, cemaatimiz mensubu 12 kişi cinayete kurban gitti. Bunlardan sadece birinin failinin yakalandığını hatırlıyoruz. Diğerleri faili meçhul kaldı”   
TÜYLER ÜRPERTEN DETAY;
“ELLERİ AYAKLARI, PLASTİK KELEPÇE İLE BAĞLI BULUNDU…”
Gökçeada'da, 86 yaşındaki Zafir Pinar’ ın cinayete kurban gittiğini, plastik kelepçe ile bağlı el ve ayakları göz önüne seriyordu.
Evinde elleri ayakları bağlı şekilde cansız bedeni bulunan Rum asıllı Zafir Pinari için, Aya Varvara Kilisesi'nde düzenlenen tören ardından, cenaze toprağa verilmişti.
 Geçtiğimiz 13  Mayıs günü, Zarife Tepesi mevkiindeki evinde tek başına yaşayan Rum asıllı Zafir Pinar'a  yemek götüren komşusu kapı açılmayınca jandarmaya haber vermiş,  olay yerine gelen  jandarma ekipleri talihsiz adamın cansız bedeni ile karşılaşmıştı.
Elleri ve ayakları plastik kelepçe ile bağlı olarak yatakta bulunan Pinar' ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatılmış, Cenaze Otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti.
86 yaşındaki Pinar’ ın cenaze töreni adada düzenlenmiş, Gökçeada Metropoliti Kirilios Dragonis'in yönettiği törene, Yunanistan İstanbul Başkonsolosu Georgia Soultanopoulou ile çok sayıda Rum ve Türk vatandaş da katılmıştı.

 Erdem Sürek