Nedime Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, öğrencilere “Öfke Kontrolü” konulu sunum gerçekleştirildi. Halkla İlişkiler ve Organizasyon Alanının hazırladığı e-twining projesi kapsamında, Alan Şefi Canan Çakır, öfke duygusu, öfkenin dışa vurumu olarak şiddet davranışı ve öfke kontrol yöntemleri hakkında öğrencilere bilgi verdi.
Canan Çakır sunumda şunları söyledi. ” Gün geçmiyor ki sınıfımızda, okulumuzda, yaşadığımız çevrede bir şiddet olayına şahit olmayalım. Gün geçmiyor ki her akşam medyada trafik magandalarının yol açtığı kavga ve saldırılara, farklı siyasi görüşteki kişilere, gazetecilere, sanatçılara yapılan linç girişimlerine, sokakta herkesin gözü önünde ayrıldığı eşini, sevgilisini yaralayan ve hatta öldüren eşlere, çocuklara uygulanan şiddete rastlamayalım. Toplumda şiddet ve bu şiddeti doğuran öfke dili öyle arttı ki artık kendimizi güvende hissetmiyoruz. Bugün olanlardan, yarın olabileceklerden endişeleniyoruz.  Oysa büyük halk şairimiz Yunus Emre dizelerinde ne güzel söylemiş:‘Ben gelmedim kavga için, benim işim sevi için.  Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim.’ Artan şiddet oranları da bize bu konuda bir çalışma yapılması gerektiğini gösterdi. Bu proje etkinlikleri eş zamanlı olarak, farklı illerdeki 22 okulda yürütülmektedir. Çalışmalarımız kasım ayından beri sürmektedir. Alanımız, projenin koordinatörüdür” dedi.
Hayat Öfkeni Kontrol Edebildiğin Kadar Güzel
Alan Şefi Canan Çakır  Proje hakkında da bilgiler vererek “Öfke Kontrolü  konulu proje ile öncelikle gençlerin toplumda artan şiddet olaylarını fark etmesini, altında yatan öfke duygusunu tanımasını ve öfke kontrol yöntemlerini bilerek uygulamasını amaçladık.  Projemizin araştırma aşamasında öncelikle konuya yönelik bilgileri derledik ve sunumumuzu hazırladık. Okulumuzun 9. Sınıf öğrencileri arasında anket uygulayarak öğrencilerin öfke kontrolü bilinç düzeyini tespit ettik. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü işbirliği ile öğrencilerimizle röportaj yaparak öfkelendikleri durumlarda bunu nasıl dışa vurdukları hakkında bilgi edindik.  Planlama aşamasında; projenin amaçları, hedefleri ve etkinliklerimizi belirledik. “Hayat Öfkeni Kontrol Edebildiğin Kadar Güzel” sloganını proje sloganımız olarak belirledik. Uygulama Aşamasında Halkla İlişkiler ve Organizasyon Alanı 11. Sınıf öğrencileriyle afişler tasarladık ve okulun görülebilecek her yerini afiş ve sloganlarımızla donattık. Öğrencilerin bilgilenmeleri amacıyla koridordaki okul panolarına yazı, fotoğraf, karikatür, özlü söz, slogan ve afişler astık” dedi .
 
Canan ÇAKIR, öfke ve şiddete alternatif olarak hep mizahı, gülmeyi, arkadaşlığı, eğlenmeyi vurguladı. Bu nedenle bilgilendirici sunumun ardından öğrencilerin hazırlayıp sunduğu eğlence amaçlı bir yarışma yapıldı. Canan Çakır, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “İnsanlıkta mutluluk, insanoğullarının birbirine yaklaşması, insanların birbirini sevmesi, hepsinin temiz duygu ve düşüncelerini birleştirmesiyle olacaktır.” Sözü ile sunumu sona erdirdi.  
 
Şerife Erdem