Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Halk Oyuncular Platformunun projesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün, Samsun’ a çıkışının ve Kurtuluş mücadelesinin Meşalesinin ateşlendiği o tarihin bir asırlık yıl dönümünde,  adını Ata’dan alan ‘Atabarı’ ile anılacak.
81 il ve onlarca ilçesinde, 19 Ülkenin de katılımıyla, tarihler 19 Mayıs 2019’u, saatler ise 19:19’u gösterirken, Halk dansçılar Dünya’da bir ilke imza atacak.
Proje ile ilgili bilgi veren, Projenin Çanakkale Koordinatörü Selim Pazan;
“Dünyada bir ilke imza atılacak Cumhuriyetimizin kurucusu yüce Önder Atatürk’ten adını alan Atabarı, aynı tarih ve saatte, eş zamanlı bir gösteriye dönüşecek.” dedi.

TARİHİ GÜNÜN 100’NCÜ YIL DÖNÜMÜNDE,
81 İL, 19 ÜLKE’DE, EŞ ZAMANLI ‘ATABARI… ‘
Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün, Samsun’a çıkıp Kurtuluş mücadelesinin meşalesini ateşlediği günün 100’ncü yılında, eşsiz bir gösteriye, eş zamanlı imza atılacak.
Atatürk’ ün  Samsun’ a çıkışının 100.yılı anısına, Türkiye’ nin 81 ili ve 19 ülkede, Tarihler 19 Mayıs 2019’u, saatler ise 19:19’u gösterirken Atabarı, binlerce Hlak Dansçı tarafından sahne alacak.
19 MAYIS 2019’ DA DÜNYA ATABARI OYNAYACAK........
Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Halk Oyuncular Platformunun ortaklaşa projesi sayesinde,  Atatürk’ten adını alan Atabarı,   Samsun’ a çıkışın 100’ncü yılında, eşsiz bir gösteriye dönüşecek.
Projenin Çanakkale koordinatörü, ÇAFAD Kurucusu Selim Yazan, 81 il ve 19 ülkede eş zamanlı sahne alacak Atabarı’nın, Samsun’a çıkışın 100’ncü yıl dönümüne ayrı bir renk katacağını söyledi.
Yazan yaptı açıklamada;”Atamızın adının verildiği Atabarı oyununu, Türkiye’mizin 81 ilinde ve bir çok ilçesinde, Atamızın Samsuna çıkışının100.yılı anısına oynayacağız...Milyonlarca insanımzın ve halk oyuncularının  bu projeye destek verdiğini görüyoruz.
Bizlerde Çanakkale’ de katılmak isteyen tüm hemşehrilerimiz, Halk Oyunları Antrenörlerimiz sporcularımız ve dansçılarımız ile 19 Mayıs 2019 Pazar günü Çanakkale Kordon boyunda yerimizi alacağız..
19 Mayıs 2019’ günü saat 19:19’ da, 19.19’ da ki etkinlik eş zamanlı olarak tüm Türkiye’ de başlayacak.   Ayrıca biz Çanakkale olarak Biga Kent meydanı, Çan Şehir Parkı ve Lapseki Amfi tiyatroda da bu etkinliğe hayat vereceğiz..
Tüm hemşehrilerimizi bu etkinliğe davet ediyoruz..İletişim için 5432791292 no' lu telefondan bilgi alabilirler..” diyerek çağrıda bulundu.

Cuma Deren