Orman Genel Müdürlüğü, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, 2019 yılı Orman Yangınları ile Etkin şekilde mücadele etmek için gerçekleştirilen  Eğitim çalışmalarını tamamladı.  Orman Genel Müdürlüğünün  himayesinde Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Yangın sezonu öncesi yapılan eğitimler tamamlandı. Kurum içi personele yönelik gerçekleştirilen eğitimler ile Yangın müdahalelerinde yapılacaklar anlatıldı.  Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen eğitimler, Kalkım Orman İşletme Müdürlüğü ile başladı. Eğitimler sırasıyla Yenice, Çan, Biga, Bayramiç, Ayvacık, Çanakkale ve son olarak Keşan Orman İşletme Müdürlükleri ile bitirilen Eğitimlere, İşletme Müdürleri ve Yardımcıları, İşletme Şefleri, Orman Muhafaza Memurları ve Orman Yangınlarında görev alan işçiler katıldı.
Uygulamalı Eğitimler verildi
 Yapılan eğitimlerde özellikle; Orman yangınını etkileyen faktörler, duman analizi, orman yangınına etkin ve doğrudan müdahale yöntemleri, 2018 yangınlarının değerlendirilmesi iş güvenliği, koruyucu donanım konuları görsel olarak işlendi. Arazöz başında, doğru müdahale teknikleri, araç ve gereçlerin kullanımı konularında uygulamalı eğitim yapıldı. Eğitimlerde OYM şube müdürü Tuncay Işık, şube mühendisleri Ersin Gürbüz ve Tarkan Balamur eğitmen olarak görev yaptı.
Öncelik Hedefimiz 2019’u Yangınsız Geçirmek
Bölge Müdürümüz Refik Ulusoy, son derse katılarak yaptığı açıklamada “ 2018 yılında yapılan başarılı ve özverili çalışmalar için tüm çalışanlara teşekkür ederim.  ilk hedefimiz yangın çıkmaması için gerekli çalışmaları yapmak olmalı, daha sonra ise yangına müdahale araç ve gereçlerini hazır hale getirmek, kendimizi fizik olarak ve beyin olarak hazırlamak gerekiyor. Orman yangınları çok riskli ve sürekli değişim gösterdiği için organizasyonu çok zor. Süreç olarak da bir çok organizasyonu içeriyor. Bu nedenle yapılan eğitimler çok çok önemlidir. Herkesin bu eğitimlerden gerekli kazanımları sağlaması gerekiyor. Eğitimi gerçekleştiren Orman Yangınları ile Mücadele Şube Müdürlüğümüze ve İşletme Müdürlüklerine teşekkür ediyorum. 2019 yılının en az yangın ve en az hasarlı bir yıl olmasını ve kazasız, belasız geçmesini diliyorum” dedi.
 
Cuma Deren