Binlerce Bisiklet tutkununun ilgi gösterdiği ve üç gün sürecek olan Festivalin Troya startı önceki gün verildi.
Çanakkale Tarihi, kültürü ve doğasını Bisiklet Tutkunları ile bir araya getirmek amacı ile harekete geçen Çanakkaleli Turizmciler Çanakkale Valiliği önderliğinde Kale Grubunun isim sponsoru olduğu bisiklet festivalinde binlerce bisiklet tutkunu Çanakkale’de buluştu. Üç gün sürecek bisiklet festivali Troya ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı etapları yer aldı. İlk gün gerçekleştirilen akreditasyon ve etkinliklerin ardından, ikinci gün ise Troya etabı startı verildi.
 Kale Çanakkale Bisiklet Festivali Türkiye’nin ve birçok ülkenin dört bir yanından gelen bisikletli ile Cumartesi günü Troy Park AVM önünde gerçekleştirilen tören ile İlk gün etabı olan Troya Etabının startını  Vali Orhan Tavlı verdi.  ‘Tarihin İzinde Sürüyoruz’ sloganı ile 64 km’lik Troya etabını gerçekleştirdi. Vali Tavlı bisikletlilere seslenerek, “hedefiniz Troya Müzesi, Troya’ya selamlar gönderiyorum” dedi.
Kale Çanakkale Bisiklet Festivali Troia Etabı 2 bin 500 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.  Festivale; Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Milletvekili Jülide İskenderoğlu, İl Gençlik ve Spor Müdürü Aziz Sinan Alp, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Yusuf Kandazoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.  Start öncesi bir açıklama yapan Vali Orhan Tavlı, “Hepiniz hoş geldiniz, hedefiniz Troia  Müzesi, Troya’ya selamlar gönderiyorum, hayırlı sürüşler diliyorum” dedi.
Türkiye’nin çeşitli illerinden Çanakkale’ye gelen bisiklet severler ‘Tarihin İzinde Sürüyoruz’ sloganı ile Troya etabını gerçekleştirdi. 64 kilometrelik parkur Troya Müzesinde son buldu .
 
Cuma Deren
 
.