İnşaat alanı yaklaşık 4 bin 500 metrekare olan Lapseki Hükümet Konağı geçtiğimiz aylarda hizmet vermeye başlamıştı. Hükümet Konağının resmi açılışı İç İşleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce’nin katılımı ile gerçekleştirildi. Açılışta konuşan ve AK PARTİ Grup Başkan Vekili Bülent Turan bir çok müjde verdi. Turan Lapseki’ye Maden Meslek Lisesi, Köylülerin 4x4 isteği ve Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü ile ilgili önemli müjdeler verdi.

 Geçtiğimiz aylarda yapımını tamamlayan ve yeni Hizmet Binasında Kaymakamlık hizmetleri verilmeye başlanmıştı Lapseki Hükümet Konağının açılışı ise dün gerçekleştirildi.   Lapseki Hükümet Konağı'nın açılışı İç İşleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Vali Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, kamu kurum ve kuruluş müdürleriyle ilçe halkının katıldığı törenle yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Konuşmalar gerçekleştirdi. Resmi törenin ilk açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz  “Açılışını yapmak üzere bir araya geldiğimiz, mimarisi ile örnek bir hükümet konağı olan Lapseki Hükümet konağının ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Vatandaşımıza komu hizmetinin daha etkin ve verimli sunulması için hükümetimiz tarafından ilçemize yeni bir hükümet binası inşa edildi. Yapımında emeği geçen herkese Lapsekiler adına teşekkür ederim. Bunula birlikte hükümetimiz tarafından ilçemize birçok önemli yatırım yapıldı. Türkiye’nin en büyük projelerinden biri olan 1915 Çanakkale Köprüsünden, yeni devlet hastanesine, yatılı imam hatip lisesinden, kapalı spor salonuna, Lapseki iskelesi araç gemisinden yolcu terminaline gibi birçok projenin imzası atıldı. Atılmaya devam edecek. İlçemiz bir zamanlar hayal edilemeyen pek çok hizmete kavuştu. Atığımız her adımda vermiş olduğumuz emanete sahip çıkmaya sizlere laik olmaya çalışıyoruz. Yalnızca ilçemizin bugünü için değil gelecek nesillerimize kalıcı eserlerle farklı bir Lâpseki bırakmaya çalışıyoruz. Hükümetimiz tarafından yapılan projelerin yanında yenilikçi, üretken, sosyal belediyecilik anlayışımızla hizmetlerimizi sürdürüyoruz. İlçemizin temel sorunlarından olan su, kanalizasyon, doğal gaz ve alt yapı, üst yapı çalışmaları ile birlikte ilçemizin ihtiyacı olan kültür merkezi, belediye hizmet binası, çevre düzenlemeleri ve sahil düzenlemeleri ile  diğer üst yapı ve çocuk parkları, sosyal ve kültürel alanlar gibi birçok yatırıma imza attık. Yediden yetmişe her yaştan ve her kesimden hemşerimize dokunan hizmetlerde bulunduk. İnşallah 2019 yılı gelecek yıllarda daha iyi hizmetlerimize aralıksız devam ederek yepyeni projeleri sizlerin hizmetine sunacağız. İlçemize yapılan bu yatırımlardan dolayı başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, hükümetimize, bakanlarımıza ve değerli Lapseki halkına, bizim için her kapının açılmasını sağlayan AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Grup başkanı vekili Bülent Turan’a özellikle teşekkür ediyorum” dedi.  

Vali Orhan Tavlı ise gerçekleştirdiği konuşmasında Çanakkale’ye yapılan yatırımlara değindi. Tavlı  “ Yeni ve modern mimari ileinşa edilerek yapımı tamamlanan hükümet binasının açılış törenine hoş geldin diyor. Sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Hükümet binamızı ilçemize kazandıran başta içişleri bakanımız olmak üzere bakan yardımcımıza, milletvekillerimize, il özel idaresine kaymakam kardeşimize, belediye başkanımıza emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çanakkale’de yapılan yatırımları hizmetleri tek tek saydılar. Tüm bu hizmetlerle yapılan Çanakkale 1915 Köprüsü ilimizin sanayisini turizmini ve tarımsal faaliyetlerini olumlu etkileyeceği gibi ilimizin ulaşım akşını perçinleyecek, böylece Çanakkale’miz değil Türkiye’de dünyada bir cazibe merkezi olacaktır. İlimizde yapılan ve devam edilen duble yollar, tüneller, hastaneler ve okullar gibi Çanakkale merkez ve ilçelerin de devam edilen Çanakkaleli hemşerilerimize hayırlı olsun ve bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Lapseki’ye ve sizlere daha da iyi ve güzel hizmetlerin sunulmasına vesile olmasını cenabı Allahtan niyaz ediyorum. Çanakkale’mizde yapılan ulaşım, eğitim, sağlık, kültür, turizm başta olmak üzere Alt yapı ve üst yapılarıyla ve her alanda yapılan hizmetlerle size verdikleri değeri 1915 Çanakkale Köprüsü ile taçlandıran Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere İç İşleri Bakanımıza şükranlarımızı arz ediyorum” dedi.  

 AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan yaptığı konuşmada, üretmek ve ülkeyi ayağa kaldırmak istediklerini ifade ederek, “ Bir derdimiz var. İstiyoruz ki bu memlekete olan borcumuzu ödemeye çalışalım. Bu memleket hep bize sahip çıktı. Son seçimler artık geride kaldı.  Önümüzde bize oy veren vermeyen 5 yıl ter temiz bir hizmet dönemi var.  Besmeleyi çektik sanki hiç yorulmamış gibi, seçim olmamış gibi yolumuza devam ediyoruz. İstiyoruz ki bu 5 yıllık dönem yeni bir kalkınma dönemi olsun, reform dönemi olsun. Ekonomiyi büyütmek için kalkınmayı büyütmek için tüm başlıklardaki işlerimiz daha yukarıya çekmek istiyoruz.  Bizim bu şehitler diyarına, Gazi Mustafa Kemal’in tarih sahnesine çıktığı bu topraklara borcumuz var. Son seçimlerde yükümüz daha da arttı.  Bu millet %56 oyla bu memlekette işinizi iyi yapın devam edin dedi. Bu vesileyle ben Belediye Başkanımız Eyüp Yılmazı da tebrik ediyorum. Arkasındayız, beraber çok iş yapacağız inşallah” dedi.

“Köprünün Bitmesini Heyecanla Bekliyoruz”
Turan “Çanakkale’miz son dönemde çok büyük bir dönüşüm yaşıyor.  Hemen yanımızda Boğaz Köprümüz,  Çanakkale ve Türkiye’nin değil, dünyanın en uzun köprüsünü yapma imkanımız var. O köprü buranın herhangi bir geçiş güzergahı değil, tarımına, turizmine çok büyük bir katkı sağlayacak.  Troya Bizde, Assos bizde, şehitlikler bizde, Kazdağları bizde, sahil bizde, sebze meyve bizde. Dolayısı ile ulaşım sıkıntısının olmaması gereken bir yer.  O yüzden Köprü sadece bir ulaşım değil, bu saydığım bütün başlıkların bir tık daha yukarı çıktığı bir dönem yaşayacak inşallah.   Köprümüzü heyecanla bekliyoruz. Lapseki’mizin kıymeti arttı. Evlerimizin, arsalarımızın kıymetleri arttı.  O köprü sadece Lapseki’nin değil, tüm Çanakkale’nin köprüsü olacaktır inşallah.  Onun dışında Tarım Gıda OSB’si gibi, tüneller gibi, yollar gibi bir çok konuda iddiamızı ortaya koyduk.  Neredeyse değişen okul kalmadı, planlanması yapılmayan yol kalmadı. 17 yıldır yaptığımız köy taşları bir tarafa son yılda yaptığımızla bam başka hale geldi.  Asfaltlamayı saymıyorum bile. Tüm yıllarda yapılanlar bir tarafa son yılda yaptıklarımız ile bam başka bir hale geldi. İl Genel Meclisi Üyelerimizle, muhtarlarımızla çok büyük bir mesai harcayarak, köylerimizi ayağa kaldırdık.  Ama dün (Perşembe) Cumhurbaşkanımızın onayı ile Çanakkale KÖYDES’e  tam 30 buçuk Milyon para ayrıldı.  Hani ekonomi kriz var, gerilediler, yavaşladılar dediler ya tam aksine küçük ölçekli olan Çanakkale ilimizde 30 Milyondan fazla sırf KÖYDES talebi geldi. Muhtarlarımız durmayacak, sıkıştıracak biz de bu işleri elimizden geldiği kadar yapmaya çalışacağız.  Çünkü biz 2 bin 500 yıllık tarihi olan Lapseki’mizde , şehitlerin hatırası olan bu topraklarda daha çok iş yapmayı görev biliyoruz” dedi. 

Oteller %100 Dolu
Yapılan turizm hamlelerinin sonucunda otellerin doluluk oranlarına da değinerek “Troya yılı Assos’un UNESCO süreci derken  bölgemizdeki bütün Tarihi alanlarımızı ayağa kaldırıyoruz. Nisan 2019 yani birkaç gün önce  Turizmci arkadaşlardan bilgi aldım. Nisanda Otellerde bir tek boş yer kalmadı.  Sözüm ona seçime, ekonomik krize rağmen  Çanakkale’mizdeki otellerimiz %100 doluluk oranına ulaştı.  İstiyoruz ki bu doluluk oranları hep devam etsin.  İstiyoruz ki Lapseki Çanakkale hattı çok daha kıymetli hale gelsin.  Buranın meyvesi hiçbir yerde yok. İstiyoruz ki buranın ihracatı daha fazla artsın.  İstiyoruz ki iç piyasadan ziyade dış piyasaya gönderelim ki marka değerimiz artsın. İnsanların bir eli artık buralarda. Sebzesi, meyvesi ve ormanıyla, köprü imkanıyla  artık bir dünya kenti olmaya başladık.  Tabi bu bizim sorumluluğumuzu daha da arttı.  Eyüp Başkan yeni 41 tane projesi ile başladı.  Şimdi arkasındayız ve takip edeceğiz” dedi.

Lapseki’ye Maden Meslek Lisesi Müjdesi
Turan Lapsekiye birde müjdesini açıklayarak “Biga’dan buraya gelen 13 milyon doğalgaz boru hattının bedeli. Eski para ile   13 Trilyon. 7,5 milyon Lapseki iç güzergahı  yaklaşık 20 milyondan fazla bir bedelle doğalgaz geldi bu memlekete.  Evimizin kıymeti artmadı mı? Kadınlarımızın odunla, kömürle uğraşmasına son vermedik mi?  Bunu hep beraber yaptık ve Lapseki’miz büyümeye devam edecek.   Okullarımız üç yeni okulla beraber yeni bir ivme kazandı. İmam Hatip Lisemiz hem stadyumuyla bitmek üzere, İsmail Baykut Okulumuz bitmek üzere. Ama şimdi bir müjdemiz daha ver. Burası bir maden bölgesi  Burası çevre illerimize de İlçelerimize de eğitim potansiyeli sağlayacak bir yer. Türkiye’de çok az sayıda Maden Meslek Lisesi var biri de Lapseki’de olacak.  Ona da yakında başlıyoruz. Bölgemizde Madencilikte eğitim almak isteyen öğrencilerimize  güzel bir imkan olacak inşallah” dedi.
4x4 Ambulans Müjdesi
Turan bir müjde de dağ köylerinde yaşayan vatandaşlar için açıkladı. Turan “Hastanemizi açmıştık. Harika bir hastane olmuş. Ufak tefek  doktor eksiğimiz var tamamlamaya çalışıyoruz. Ama onun yanında doğumhane gibi, ameliyathane gibi  bir çok ilde bile olmayan imkan, Lapseki’de olmaya başladı.  Doğumların yanında bir çok ameliyatımızı burada yapıyoruz. Onun yanında duyduk, öğrendik ki dağ köylerimizde, özellikle Çan’a doğru giderken ki dağ köylerimizde  hava bozukken ya da karda kışta ambulanslarda sıkıntı oluyor. Bir ay içerisinde 4x4 ambulans buraya gelecek inşallah. Dağ köylerimizdeki vatandaşlarımız da karda, kışta, yağmurda ulaşabilsin istiyoruz. Ne eksiğimiz varsa yapmaya çalışacağız” dedi.

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Taşınacak
Turan, “Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğünün yeri ile ilgili de yaptığı konuşmasında “Bizim Kaymakamlığımızın bitmesi yeni değil. Birkaç aydır burada hizmet veriliyor. Ama resmi açılışımız bugün.  Bizim için açılışlar bir görüşme işlemi bir nevi.  Bu açılış vesilesi ile aranıza katıldık çayınızı içtik derdinizi dinledik ve açılışı yapıyoruz. Buradan çıkıp Ezine, Geyikli ve Bayramiç’e gideceğiz. Açılış bahane, mesele milletle beraber olmak. Bugün çok özel bir misafirimiz var. Çanakkale’deki bütün Emniyet, kaymakamlık, hükümet tarzı yatırımları takip eden ve omuz veren bir dostumuz var. Bizim Yenice’mizin Kaymakamlık binası bitti. Lapseki’mizin Hükümet Konağı bitti.  Ezine devam ediyor, Bayramiç bitmek üzere, Eceabat’a başladık. Şimdi bir müjde daha Çanakkale Merkez’deki İl Emniyetin olduğu yeri komple boşaltıp, onu askeri alanın olduğu yere çekip, hem yeni, daha güvenlikli bir emniyete sahip olacağız hem de oranın açılmasını sağlayacağız. Bu tür çalışmalarda Muhterem Bey’in çok büyük destekleri var onun için kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

“Türkiye Cumhuriyeti ve Mustafa Kemal Ortak Değerimiz”
Turan “Biz iş yapalım derken, üretelim derken, bu memleketi ayağa kaldıralım derken 5 sene seçim yok bırakalım siyasi kavgaları önümüze bakalım derken ısrarla birileri bu ülkenin büyümesini engellercesine ayağımızdan çekmeye çalışıyorlar. Siyasi polemik, kavga, tartışma olur. Hakaret ve iftira olmamak kaydıyla. Hepsi baş tacı. Her parti demokrasinin içerisinde güzeldir. Her fikir kıymetlidir. Bu ülkede çok sesliliğimiz bizi kıymetli yapar ama 82 milyonun ortak değerleri var. Ortak ruhu olmalı. Tek bayrak, tek millet, tek devlet, tek vatan demek gibi. Bunun tartışması olmaz. Son dönemde hiç hak etmediğimiz bir tablo ile karşı karşıya kalıyoruz. Gazetelere bakıyorum TC ibaresi geri gelmiş. Kim kaldırdı da siz geri getiriyorsunuz.TC ile kimin sorunu olabilir. 82 milyon bu ülkenin içerisinde beraber yaşarken Türkiye Cumhuriyetini büyütmekten başka hangi derdimiz var bizim. Kim dedi TC’yi kaldırıyoruz diye, nereden çıktı bu. Eskişehir’de, İzmir’de belediyenin girişinde TC yazmıyor. Ama İstanbul ve Ankara’da TC yazarak güya biz karşıyız, onlar taraftar. Bunlar çok ucuz, sığ ve yanlış polemikler. Ortak değerlerimizle oynamayın. Türkiye Cumhuriyeti ortak değerimizdir. Gazi Mustafa Kemal ortak değerimizdir. Türkiye’nin büyümesi ortak değerimizdir. Bizi ufak polemiklere, sığ polemiklere hapsetmeyin bırakın 15 yıl geride kaldı önümüzde ki yeni dönemde 5 yılı beraber ayağa kaldıralım. Ufak polemiklerden sığ polemiklerden bıktık artık. Türkiye Cumhuriyetini sevmek bir tabelaya TC ibaresini yazmakla mı yada yazmamakla mı olur? yoksa köprüleri, okulları, yolları, hükümet binalarını açmakla mı olur? Türkiye Cumhuriyeti sevgisi Türkiye’yi yurt dışına şikayet ederek ‘PYD komşumuz olsun’ diyerek, terör örgütlerine göz kırparak, ortaklarla yol yürüyerek mi olur tek bayrak diyerek başlayıp, o rabiayı ortaya koyarak mı olur? O yüzden ne olur yanlış yapanlara, polemik yapmak isteyenlere, siyasi kavgayı geride bırakmayanlara pirim vermeyin. Bu ülke hepimizin ülkesi batarsak beraber batarız. Ama biz beraber çıkmaya, beraber yürümeye, beraber büyümeye aday insanlarız” diye konuştu.

 “Diktatör İfadesi Kullanmaya Başladılar”
Konuşmasında, İstanbul seçimlerine de değinen Turan, “Seçim geride kaldı. Tartıştık bıraktık. İstanbul seçimleri karara bağlanamadı, orada da şunu söyleyeyim. Biga’da ki muhalif parti haklı olarak, hakkı olarak ilçe seçim kuruluna itiraz etti. İlçe değerlendirdi. İl seçim kuruluna itiraz etti, il değerlendirdi yetmedi YSK’ya gitti YSK değerlendirdi. Daha mazbatayı yeni aldık. Dolayısıyla  itiraz bir haktır, İstanbul’da da itirazlarımız çok önemli iddialarla bir haktır. Ama YSK karar verdiği zaman konu kapanmıştır. YSK demişse baş tacıdır ne derse desin. İster o alsın ister bu alsın. Biz sandığı esas bilen bir milletiz. Biz Milli Egemenliği esas bilen bir milletiz. Ama eğer  iddialar araştırılmayacaksa, o kurumların ne işi var o zaman. Dün birileri çıkmış Kızılay’da gezemez diyor. Benim istediğim kararı vermezsen yanlışsın demek, tehdit etmek siyasi ahlaka uyar mı? Diyoruz ki YSK incelesin, hukuk, kanun içerisinde değerlendirmesini yapsın karar versin. Karar öylede olsa, böylede olsa bizim için baş tacı. Ama birileri görüyorsunuz eğer bu kararı vermezse tehdit ederim, hakaret ederim Kızılay’da yürüyemez tarzı ancak diktatör adamların kullanacağı ifadeler kullanmaya başladılar bunlar yanlış şeyler. Biz hukuk içerisinde takibimizi yapacağız” dedi.
 
 Bakan Yardımcısı Muhterem İnce  ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi “Çanakkale Tarihin kalbinin attığı, 104 yıl önce , önce Nusret’in sonra da zaferin kazanıldığı, birliğin, beraberliğin, barışın sembolü şehrimiz.  Her zaman bu topraklarda doğduğum, bu toprakların bir ferdi olmaktan dolayı gurur duydum.  Bu topraklara her zaman çalışmanın, hizmet etmenin gayreti içinde oldum.  Bundan 10 yıl önce Eceabat İlçe Kaymakamlık görevinden ayrıldıktan sonra  Ankara’ya görevlendirildik.  B görev için vedalaşırken bir vatandaşımız yanıma geldi.  ‘Vedalaşıyorsun ama senin bu memlekete hizmetin bitmeyecek’ dedi. Ben bu sözden çok etkilendim o günden  önce olduğu gibi sonrada bu kadim şehre hizmet etme gayreti içinde oldum.  Bugün de burada Kaymakamlık binasını açılma şerefine hep birlikte nail olduk” dedi.
 
Birlik ve Beraberliğe de vurgu yapan Bakan Yardımcısı Muhterem İnce “İki hususu gerçekleştiren insan fani olmaktan çıkar.  Birincisi Şehadet mertebesine ulaşmak.  İkincisi ise kendisinden sonraki nesillere eser bırakan ve bunlara vesile olanlar daima anılır.  Onların eserleri yaşadığı müddetçe, onlar da bakileşir. Yani ne kadar eser bırakırsak ve bu eserler gelecek nesillere  hizmet ettikçe bakileşiriz.  17 yıl içerisinde dedelerimizden gelen eserlerin üzerine kat kat eserler ortaya kondu.  Köprülerinden üst geçitlerine, hava alanlarından şehir hastanelerine, okullardan, üniversitelerden, içme sularından,  hayatımızı kolaylaştıracak her esere kadar hizmetler yapıldı. Cumhurbaşkanımızın oluşturduğu ekiplerle beraber biz de sizlerin emrindeyiz ve sizlere hizmet etmek için var gücümüzle çalışacağız. Bu eserlerden en büyüğü,  belki de gurur duyacağımız eserlerin en başında geleni de  şu anada temeli atılmış, direkleri çakılı bir vaziyette hızla büyümeye devam eden  1915 Çanakkale Köprümüz.  Bence Yeni Bir Abidemiz olacak. Dışardan gelen bir çok vatandaşımız var.  Belki Şehitlerimizin Ruhu da burada. Çünkü onların bize bıraktığı davaya hizmet etmek için biz bunları yapıyoruz.  Şehitlerimizin burada bıraktığı bir dava var ve hepimiz o davanın bilincindeyiz.  Sabah buraya gelmeden önce Valimiz ve diğer birimlerimizle beraber  Çanakkale’nin yatırımlarını bir masaya yatırdık.  Nereye dokunmamız gerekir? nerde eksiklik var?  Diye konuştuk. Sizlere hizmet etmek için, dünyanın her yerindeki yeni teknolojileri sizlere sunmak için gece gündüz çalışıyoruz. İşte bu çalışmalarımızın altında yatan asıl ruh,  Şehitlerimizin canları pahasına burada verdiği mücadelenin ruhudur.  Onlar burada barışın ve kardeşliğin sembolü oldular.  Bizler de bu birlik ve beraberliğimizi kurursak ve geliştirirsek, kendi iç çekişmelerimizi bir kenara bırakırsak, bu ülke ve bu bayrak için  çalışmaya gayret edersek bizim sırtımızı yere getirecek hiçbir güç yoktur.  Bir çok uluslararası  toplantılara katılıyoruz. 17 yılda bu toplantılarda öyle bir yere geldik ki Türkiye artık sözünü bu toplantılarda dinletir oldu. Bunun yanında oturduğu masada, rol belirleyici oldu.  Neden oldu? Yapılan bu yatırımlar ve ekonomik güçlenme ile oldu.  Diklenmeden dik durarak her platformda ülkemizi savunduk. Ve öyle bir noktaya geldik ki ülkemiz bugün bütün toplantılarda söz sahibi oldu.  Bu da sizin verdiğiniz birlik beraberlik ve bize verdiğiniz güçten kaynaklanıyor” dedi.
Konuşmaların ardından dua sonrasında Lapseki Hükümet Konağı ve Adliye binası protokol üyelerince törenle hizmete açıldı.

Cuma Deren - Şerife Erdem