BESTE VE GÜFTE,  VEKİLLERDEN..
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın renkli etkinlikleri arasında yer tutan konser öncesi konuşan isim, ‘Parlamenterler Kültür Sanat ve Türk Müziği Derneği’nin Başkanı, 52. Hükümet Çevre Bakanı ve Çanakkale Milletvekili Üçpınarlar oldu.
------------------------------
ESERLER, PARLAMENTERLERDEN..
EGEMENLİĞİN GÜNÜNDE, MUHTEŞEM KONSER…
-----------------------------------
‘Parlamenterler Kültür Sanat ve Türk Müziği Derneği’, Türkiye Büyük Millet Meclisi (T.B.M.M.) Başkanlığı himayelerinde, Türk müziği ziyafeti çekti. Meclis başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ile davetliler,  ircaa edilen eserlere eşlik etti.
 T.B.M.M.‘ nin açılışının 99. Yıl anısına düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını, dönemin Çanakkale milletvekillerinden ve 52. Hükümet Çevre bakanı Ahmet Hamdi Üçpınarlar yaptı.
Dernek başkanı, Çevre eski Bakanı Çanakkale Milletvekili Üçpınarlar açılış konuşmasını yaptıktan sonra T.B.M.M. başkanı  Prof. Dr. Şentop misafirlere hitap etti. Üçpınarlar,  Parlementerler Kültür Sanat ve Türk Müziği Derneği Başkanı olarak, davetlilere seslenirken;
“Tarih 23 Nisan 1920 Ankara’ da Haci Bayram Camiinde kılınan cuma namazından sonra Mustafa Kemal in önderliğinde milletvekilleri ve halk 1.Meclis binası önünde toplanır, kesilen kurbanlar yapılan dualar sonrası 1.meclis açılışı gerçekleşir.” Diyerek, 99 yıl öncesinden söz etti.
Ardından; ”Ertesi gün meclis ilk başkanını oy birliği ile seçer ,seçilen kişi Gazı Mustafa Kemal Atatürk’tür” diyerek, davetlileri coşturan ifadeler kullandı.
Çevre eski bakanı Üçpınarlar sözlerini şöyle tamamladı;”Aradan geçen 99 yıl ve seçilmiş 30 meclis başkanından sonra, şuan ki meclis başkamız Prof. Dr. Mustafa Şentop beyefendinin himayelerinde derneğimiz korosu tarafından parlamenterlerin beste ve güftelerine havi eserler sizlere sunulacaktır.
Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen ulusal egemenlik ve çocuk bayramız kutlu olsun.
Meclisin açıldığı günden bugüne T.B.M.M başkanlığı yapmış parlamentoda bulunmuş Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere rahmeti rahmana kavuşmuş olanları rahmet ve şükranla anıyor hayatta olanlara sağlıklar diliyorum”
Adem Y. Bağ