YENİ ZELANDA SALDIRISINA ATFEN EYLEM HAZIRLĞIINDAKİ ZANLI KISKIVRAK..
Alkışlar, Tekirdağ polisine…

Çanakkale Kara Savaşları’nın 104. Yıl dönümü Anma Programı kapsamında,  Anzac birliklerinin çıkarma yaptığı noktada, bu sabaha karşı düzenlenen Şafak Ayini’ni kana bulamayı planlayan Suriye uyruklu militan, Tekirdağ Polisi’nin yürüttüğü soruşturma kapsamında yakalandı.
BAYRAM SABAHI, BAYRAM ETTİREN OPERASYON..
Alınan bilgiye göre, 24-25 Nisan Anzac günü etkinliklerine yönelik, DEAŞ terör örgütü adına eylemsel faaliyetlerde bulunabileceği değerlendiren Suriye uyruklu 26 yaşındaki A.H., Türkiye için önemi tartışılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlandığı günün sabahı, saat 07.00 sıralarında Tekirdağ’da yakalandı.
Gözünü kan bürümüş DAEŞ’ li militanın, Çanakkale’ yi hedef alan ve Anzac koyunu kan gölüne çevirecek planını çökerten Tekirdağ Polisinin başarısı, Şehitler coğrafyasında günün konusu oldu.
------------------------------------------
DAEŞ’Lİ MİLİTANIN HEDEFİ ŞAFAK AYİNİ,
AMACI İSE ANZAC KOY’U KANA BULAMAKTI…
------------------------------------
Tekirdağ Polisi, Anzac koy’ da bu sabah düzenlenen Şafak Ayini’ni kana bulamayı planlayan DAEŞ’ li zanlıyı yakalayıp, önemi tartışılmaz bir operasyona imza attı.
Geçen 15 Mart’ ta,  Yeni Zelanda /Christchurch'te Cuma namazı sırasında iki camiye yönelik düzenlenen silahlı saldırıda, Müslüman cemaatine mensup 50 kişi yaşamını yitirmişti.
Bu kanlı saldırıya atfen, DAEŞ’ in 24-25 Nisan Ancak günü törenlerini kana bulamayı hedeflediği istihbaratı ile harekete geçen Tekirdağ Polisi, Alkışlatan operasyon düzenledi.
GÖZÜNÜ KAN BÜRÜMÜŞ ZANLI,
BAYRAM SABAHI KISKIVRAK
Tekirdağ Polisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ nın kutlanacağı günün sabahında, tüm yurda Bayram ettirecek bir operasyon düzenledi.
Çanakkale Kara Savaşları’nın başladığı tarih 24-25 Nisan’ da, Şehitler Coğrafyasında anma törenleri başlamışken,  Savaşlarda yer alan Avustralya ve Yeni Zelandalı askerlerin oluşturduğu Anzac birliklerinin, 104 yıl önce çıkarma yaptıkları noktada da Anzac torunları dedeleri için Şafak ayini düzenledi.
 Şafak ayini ile atalarını anan torunlara yönelik kanlı eylem hazırlığı planlayan DAEŞ’ li militanın yakalanması, olası faciayı önledi.
 Operasyona ait detayları kamuoyuyla paylaşan Tekirdağ Polisi; “Çanakkale'de yapılacak olan Anzac günü etkinliklerine yönelik DEAŞ terör örgütü adına eylemsel faaliyetlerde bulunabileceği değerlendirilen 26 yaşındaki Suriye uyruklu A.H. 23 Nisan sabahı saat 07.00 sıralarında yakalandı” ifadeleri geçen yazalı açıklamada bulundu.
Tekirdağ Polisi, “Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce ilimiz genelinde Radikal Dini Terör örgütlerinin faaliyetlerinin ve örgüt adına faaliyet gösteren şahısların deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalar neticesinde, DEAŞ terör örgütü üyeliğinden Osmaniye ilinde yapılan operasyonel çalışmada yakalanarak gözaltına alınan şüphelilerin kullandığı cep telefonu numarası ile irtibatlı olduğu anlaşılan ve 15.03.2019 tarihinde Yeni ZELANDA/Christchurch'te iki camiye vönelik Cuma namazı esnasında Müslüman cemaatine mensup (50) kişiye yönelik gerçekleştirilen terör saldırısına atfen, 24/25 Nisan 2019 tarihinde Çanakkale'de yapılacak olan Anzak günü etkinliklerine yönelik DEAŞ terör örgütü adına eylemsel faaliyetlerde bulunabileceği değerlendirilen Suriye uyruklu A. H. isimli şüpheli 23.04.2019 saat: 07.00 sıralarında yakalanmıştır.” İfadeleriyle, kamuoyunu bilgilendirildi.
ÖNEMLİ UNSURLARIYLA, ÇANAKKALE’DE…
Çanakkale Kara Savaşları’nın ve Anzac koy çıkarmasının 104. Yılı anma törenleri için alınan güvenlik önlemlerine, DAEŞ’ li militanı yakalayıp, olası faciayı engelleyerek önemi tartışılmaz destek sunan Tekirdağ Polisi nin, ayrıca önemli unsurlarıyla bölgede görev aldığı da öğrenildi.
Çanakkale’ ye komşu illerden olduğu gibi, önemli unsurlarını Çanakkale’ ye ek tedbir olarak görevlendiren Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, ‘Huzur ve Güven’ parolasıyla,  Özel Harekat, TEM, Deniz Şube, Trafik Şube ekipleri  ve İstihbarat Şube personelinden oluşan ekipleriyle, şehitler coğrafyası Gelibolu yarımadasında, adeta etten duvar ördürdü.
Erdem Sürek