‘BUGÜNÜN ÇOCUKLARI, YARINLARDA BİZİM ÇOCUKLUĞUMUZU YAŞASINLAR’
İlçesinde,  onlarca yıl öncesinde olduğu gibi yeni neslin, yarınlarda sokakta oynarken, parkta bahçede dalında yetişen meyveleri yemesinin önemine dikkat çeken CHP’ li Başkan Öz;
“Bizim çocukluğumuzu, yarının geleceği miniklere yaşatmak istiyoruz. 
Esnafımızın da katkısı ile edindiğimiz meyve fidanlarını, vatandaşlarımızla bir olduk diktik, can suyunu da hep beraber verdik” diyerek, ilçede başlayan Yeşil harekatın önemine değindi.
Anne, babaların çocukluğunu, Çan’ ın yeni nesli çocuklarının da yaşama hakkı bulunduğunu dile getiren CHP’ li Başkan Bülent Öz:
“Meyveyi dalından koparıp yemek, Bostanı, Domatesi kendi elleriyle toplayan çocuklardık, neslimiz de öyle olsun istiyoruz” ifadeleri ile dikkat çeken sözler etti.
-------------------------------------
ÇAN’DA ÇOCUKLAR İÇİN SLOGAN;
“MEYVE’Yİ, DALINDAN KOPARIP YESİNLER…”
---------------------------- 
Çan’ da çocuklar için; “İlk icraat, yeşil harekat…” diyerek, meyve fidanları toprakla buluştu. Başkan Bülent Öz, ilçe esnafı ve vatandaşlar el ele, dikilen fidanların can suyunu da birlikte verdi.
“Meyveyi dalından koparmak, çocukların da hakkı” diyerek, bu günün anne babalarının, dede ve ninelerinin evlatlarına ve torunlarına anlattığı güzel anıların Çan’da gelecek nesiller için var edilmesinin önemli olduğunu vurgulayan CHP’ li Çan Belediye Başkanı Bülent Öz; “Nasıl ki bizlerin biriktirdiği güzel anılar var, çocuklarımızın da olacak. Meyveye dalından koparıp yemek onların en büyük hakkı” dedi.
Anadolu’ nun küçük bir ilçesi olmasına karşın,  sınırları içinde Dünya Seramik devini barındıran ve bir çok gelişmiş ülkenin coğrafyasından haberdar olduğu Çan’ da Yeşil harekatın anlamına değinen Belediye Başkanı Bülent Öz;
“Yeni neslimizin, bizler gibi güzel anılar biriktirmesini sağlayacak her türlü projeyi desteklemek boynumuzun borcu. 
Nasıl ki, bu günün anne babaları, dede ve nineleri geçmişten çocukluk anılarını gülen yüzlerle hatırlayıp dile getiriyorlar ise, şimdiki neslin de güzel anılar biriktirip, gelecek kuşaklara anlatmasını sağlayabiliriz. 
Çan esnafımızın temin ettiği meyve fidanlarını, vatandaşımızla el ele verip toprak anayla buluşturduk. Hep birlikte can suyunu da verdik. 
Geleceğimizin güvencesi miniklerimizin,  güzel anılar biriktirip, gelecek kuşaklarla paylaşmasına neden olacak meyve fidanları, bu anlamda çok önemli. 
Bir dönem boş arsasında badem, erik, şeftali, kiraz ve benzeri tür meyveleri bulunan, doğal güzellikleri saymakla bitmez Çan’ın, şimdi özenle oluşturulan park ve bahçelerindeki meyvelikleri ile Anadolu’nun en şirin ilçesi haline getirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.  
ÇOÇUKLAR GÜZEL ANI BİRİKTİRECEK,
PARK BAHÇELERİMİZ MEYVE FİDANLIĞINA DÖNÜŞECEK.
Bir çocuk için, meyveyi ağaçta, domatesi, bostanı, salatalığı dalından koparmanın anlamının büyük olduğunu savunan Çan Belediye Başkanı Öz;”En değerlilerimiz, kıymetlilerimiz evlatlarımız için, geleceğin doğal yaşam alanını Çan7ı, vatandaşlarımızla el ele oluşturacağız” dedi ve ekledi;
“Parolamız, her şeyimiz çocuklarımız” 
 CHP’ li Başkan Bülent Öz, esnaf katkısı ve vatandaş ile el ele verip dikilen fidanlar için sosyal medya hesabından bilgi paylaştı. Şunları ifade etti
“Esnaf arkadaşımızın Çan Belediyesine bağışladığı meyve fidanlarını toprakla buluşturduk. Sadullah Kozlu parkı, Gençlik parkı, Novaci parkı ve Karşıyakadaki yeni muhtarlık binasının etrafına bu fidanları vatandaşlarımızla beraber dikip can sularını verdik.”
Erdem Sürek