AK Parti’nin bir dava hareketi olduğunu belirten AK vekil Av. Turan;
 “Bu parti dava hareketidir” dedi ve ekledi;
”YARIN BANA KALK DERLER, KALKARIM…!”
AK Parti kurmayı,“Makinist olarak trene binip, hep makinist kalmayı istemek bir hastalıktır…” dedi.
Seçim bölgesinde temel atma ve ziyaret programları ile bir dizi etkinliğe katılan AK Parti kurmayı, Başkent’e dönmeden dakikalar öncesinde dikkat çeken sözler etti.
Bürokrasiye ilişkin değerlendirmede de bulunan Ak kurmayın ifadeleri hayli dikkat çekti. 
“Telefonla ulaşamadığımız var, raporunu abartan var…”
Seçmenin taktığı lakapla;  ‘Atom karınca’ Vekil Turan; Kendisine ayak uyduramayanlar vurgusu yaptı ve şöyle dedi:
“Çok şikâyetçiyim. Ben bu şehrin vekiliyim, koşmak istiyorum ama bu koşmaya ayak uyduramayan, yol yürüyemeyen, denge politikasından başka hiçbir ilişkisi olmayan adamların bu millete yük olduğunu düşünüyorum.  
Buna il ilçe her yerde. Tabi ki bürokrat .AK Partili olmayabilir ama devletin adamı olması lazım.  Alanın var ve sen burada Cumhurbaşkanının temsilcisisin, tüm il müdürlerimiz temsilci burada,  hakkını ver ya!  
Telefonla ulaşamadığımız var, raporunu abartan var, bu da bizi üzüyor”
------------------------------------
TEMEL ATMA VE ZİYARETLER ARDINDAN, 
‘SERT SÖZLER…’
----------------------------------
Seçim bölgesinde, ‘kazananlar ve kaybedenler’ buluşması yapıp, ardından Eğitim yatırımı temeli atan AK Parti kurmayı Milletvekili Av. Bülent Turan, Başkent dönüşü öncesinde sert sözleriyle dikkat çekti.
Kaybeden Belediye Başkan Adayları başta, Kazanan başkanlar ile seçim sonucu değerlendirmesi yapan AK Parti Çanakkale milletvekili Av. Bülent Turan, en dikkat çıkışa ise giderayak imzasını attı.
.AK Parti Gurup başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan“ Adaylardan kaynaklı öz güven ve kibir, bazı noktalarda kaybetmenin nedeni” şeklinde konuştu. 
KENDİ BEKLEDİGİNİ ALAMAYANLAR…
AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, seçim sonucu değerlendirmesinde, hayli dikkat çeken ifadeler kullandı.
 “Bu seçimlerdeki bir bedel de kendi beklediklerini alamayan insanların bize yaptıkları yamuklardan oluştu. “ diyen Vekil Turan;
“Adam aday olmak istedi olmadı, belediye meclisi olmak istedi olmadı. Bu insanlar sosyal medyadan utanmadan sıkılmadan yazarak, bazıları gizli yaparak bu işlere ket vurdular.  Gündüz Ak Partili gece akp’li dedim ya kızmış bazı arkadaşlar.  Bu şehirde il genel meclisinde yüzde 40 oy almamıza rağmen sayımızı azaltan en büyük vebal bedel BU AKP’lilerdir.  
Adamı aday yapmışız, meclis üyesi adayı, partinin yetkilisi ama aleyhimize çalışıyor. Ben bunları biliyorum, İl Başkanımız paylaştı, ama benim yetkim bu kadar. Partiye ihanet kim varsa AK Partili ihraç etmek gerekir, net. Benim gördüklerim var, sizin de gördükleriniz vardır.  Bir üyemiz bunu görmeyebilir, bir üyemiz kampanyaya katılmayabilir ama yetkisi olan bir adamın AK Parti’ye omuz vermemesi, sosyal medyada yazması sonucunda o gün ihraç edilmesi gerekir ama yapmıyor arkadaşlar.  Ezine’de adayı beğenmeyen AKP’lilerin aleyhimize çalıştığını biliyorum.  Küçükkuyu’da adayı beğenmeyen AKP’liler aleyhimize çalıştı. Ama AK Partili olsa böyle olmazdı. Resiçiyim diyorsun, ama adayı beğenmiyorsun. O aday reisin adayı kardeşim.  Cumhurbaşkanımız bunu duysa seni ne yapar biliyor musun?  Sen reisçi isen,  o reis dediğin adamın partisi bu, adayı bu, vekili bu, il başkanı bu. Ben başkanı sevmiyorum, vekili sevmiyorum, küserim diye bir şey yok.  Bizim İl Genel Meclisi’nde sayımızın eksik olmasının en önemli sebebi içimizdeki arkadaşların yanlışlarıdır.  Bu yanlışı düzeltecek olan İL yönetimidir.  İL Yönetimi gerekli adımı atsın ve AK Parti aleyhine çalışan partilileri uyarıyor mu atıyor mu yapsın. Bunu söylüyorum, bu benim hakkım.  Bunu yapmazsanız, ben 5 yıl vekilim, bana ne diyebilirim, düşman artırmayın diyebilirim ama bunu yapmazsanız gece gündüz beş kuruş para almadan afiş asan çalışan kadınlara gençlik kollarına bu haksızlık olur.  Biri ter döküyor, öbürü aleyhe çalışıyor. Bu adamın hakkını kim koruyacak? Sesimiz kısıldı kampanyada çalışırken, ihanet edenin hakkını kim koruyacak? Ben istiyorum İl Başkanı çıksın, ‘Ey yanlış yapanlar, takip ediyorum’ desin.” dedi.
KAVGA İLE NEREYE KADAR…?
AK Parti kurmayı Turan’ ın; “Sürekli vekille kavga ille kavga, ana kademe ile kavga eden biri varsa coşmaya gerek yok, çekil kıyıya kardeşim demek lazım. 
E beni Cumhurbaşkanı atadı, hepimizi Cumhurbaşkanı atadı, bir insan bu şekilde büyümez, işe ile motivasyon ile büyür. “ diyerek, dikkat çeken bir başlık açtı.
AK kurmay sözlerini şöyle sürdürdü;”Diyorum ki il, ilçe vekil mahalle belde kadın gençlik uyum varsa bereket olur. 
Uyum yoksa gereğinin yapılması gerekir, bunu da yapacak olan teşkilat başkanlarıdır.  Birçok etken var, hiçbir şey yapmayıp, bütün faturayı teşkilata kesmek de doğru değil. Bu sürecin değerlendirilmesi lazım.  Bu Genel Merkez’in işidir. Ben şehrin tablosunu, herkesin aynaya bakmasını, ifade ettim.  Herkes aynaya baksın, ne arttı ne eksildi. Ben Merkez’de de İlçe ve beldelerde daha iyi olabilirdik cümlesini inanarak kuruyorum. Merkez’deki adaylarımızda ne il genel de ne belediye de bir tek eski üyemiz yok. Bu işin adabına aykırıdır, hepsi mi kötü bu adamların ama değişim şarttır.  Ama eskilerin bir hukuku vardır, eskilerden birinin alınması gerekirdi.  Merkez Belediye Meclisi’nde biz Ayhan Bey’e güveniyoruz dedi. İL genel Meclisi’nde ben isterdim ki Çanakkale Merkez’de geçen meclise göre bir arttı, onu bizim almamız gerekirdi, Çan’dan geldi.”
BANA KALK DERLER, KALKARIM…
AK Parti’nin bir dava hareketi olduğunu belirten AK vekil Av. Turan; “Bu parti dava hareketidir, yarın bana kalk derler kalkarım.  Başkan değişince, ölüyoruz biz, nere gerek var. Umurbey’de başkan değiştirdik, hiç bize mızıltı yapmadı. Meselenin koltuk ile ilgili olmaması gerekir.  Karar yanlış da olabilir,  fikrini söylersin, üç ay facebooktan küfretmezsin.  Çanakkale’deki en büyük sorunumuz AK Partili gibi davranan arkadaşlar,  İl Başkanlığımız da çıkacak tavır alacaktı, diyecekti ki yanlış yapıyorsunuz, gelin toplantıya, gelin açılışa. Vekili beğenirsem AK Partiliyim, yoksa değilim. Bu CHP tarzıdır, bakın Kepez’e birbirlerini yiyorlar.  Onların tarzı bu. Ben İstanbul’da vekillik yaptım, beğenmediğim de vardı ama ben çalıştım, çalışmaya da devam edeceğim.” dedi.
HEP MAKİNİSTLİK İSTEMEK, HASTALIKTIR…
AK Parti kurmayı Turan’ ın, en dikkat çeken ifadeleri ise şunlar oldu;
 “Makinist olarak trene binip hep makinist kalmayı istemek bir hastalıktır. Hani Cumhurbaşkanımız diyor ya ‘trenden inenler’ diye.  İnerler tamam da, bir de hep makinist olmak isteyenler var. 
Bu doğru değil, bu trende makinistte olacak, yolcu da olacak, kondüktör de olacak.  
Ben bu trene binersem makinistim değilsem başka trene binerim, bu bizim siyasi ahlakımıza sığmaz.” diye konuştu.
ÇOK ŞİKAYETÇİYİM…!
Kendisine ayak uyduramayanlar vurgusu da yapan Vekil turan; “ “Çok şikâyetçiyim. Ben bu şehrin vekiliyim, koşmak istiyorum ama bu koşmaya ayak uyduramayan, yol yürüyemeyen, denge politikasından başka hiçbir ilişkisi olmayan adamların bu millete yük olduğunu düşünüyorum.  
Buna il ilçe her yerde, tabi ki bürokrat AK Partili olmayabilir ama devletin adamı olması lazım.  Alanın var ve sen burada Cumhurbaşkanının temsilcisisin, tüm il müdürlerimiz temsilci burada,  hakkını ver ya!  Telefonla ulaşamadığımız var, raporunu abartan var, bu da bizi üzüyor.  İl yönetiminde rant olmaz, il yönetimi tayin ile uğraşır, incik boncuk ile uğraşır, halk ile uğraşır. Rantı partilerin üzerindeki adamlar yapar. Çanakkale’de var. Adamın bir ortağı CHP’nin yönetiminde, bir ortağı AK Parti’nin yönetiminde.  Bir arkadaşı AK Parti’nin kankası, bir ortağı CHP’nin kankası.  Tepeye bakmak lazım, aşağı değil: Siyasetçiye fatura kesmek en kolay yoldur, kibir ise rant ve yanlışsa bürokrata bakacaksın.”
SEÇİM BÖLGESİNDE, ‘BİGA VE KARABİGA’ 
Turan, “90 yıllık CHP’nin hikayesi Brezilya dizilerini aratmıyor”
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Seçim Bölgesi ziyaretlerinde, seçmenin yüzünü gülümseten sözlere de imza attı.
AK Parti Biga Hamdibey İrtibat bürosu açılışına katılıp,  yaptığı konuşmada, 90 yıl önce kurulan CHP’nin hikayesinin Brezilya dizilerini aratmadığını ifade etti. 
Allah’ın çalışana verdiğini, üretene verdiğini aktaran Turan konuşmasında;  “Bakın Şimdi AK Parti’nin Cumhur İttifakı’nın çalışma tarzına her gün bir yerlerdeyiz belediye adaylarımızla ekiplerimizle beraber.  Cumhurbaşkanımız bugün 22’nci mitingini yaptı sırf kampanyada. Bu arada yurt dışı programı yaptı, dışarıdan devlet başkanları ağırladı. Bakanlar kurulu, MİT toplantıları gibi devlet kurumlarının işlerini de yaptı. 22 miting. Soruyorum şimdi size sayın Kılıçdaroğlu kaç miting yaptı? Daha sefte yok. Neden? O mu aday olsun bu mu aday olsun. Parti meclisi istifa etsin mi? Etmesin mi? Şuan kavgaları bu. Brezilya dizilerinden farklı değiller. 90 yıllık partinin geleceği bu muydu? 90 yıllık partinin güya bu ülkeyi kurduğunu iddia eden partinin bu Brezilya tarzı dizileri tarzı bir iddia mıydı?  Bu adamlara bırakın ülke teslimini, bırakın belediye teslimini  bir apartman yönetimi vermemek lazım. Bir 23 Nisan’da koltuk vermemek lazım. Bunlara bu emanet verilemez. O yüzden herkes aynaya baksın. CHP’ye oy vermiş olabilirsiniz. Son seçimlerde İyi partiye oy vermiş olabilirsiniz, ama ne olur hizmete, bekaya bir kez daha dikkat ederek oyunuzu tartın. CHP’nin eski CHP ile alakası yok. Ben sayın Baykal zamanında vekillik yaptım. Bırakın Atatürk’ü, Baykal zamanında ki CHP ile alakası yok bu adamların. Önceden bir araya gelirdik tartışırdık, konuşurduk. Bam başka bir parti oldu. Bam başka vekiller, yönetimler oldu. Hiçbir enerji ortaya koyacak güçleri, motivasyonları yok. HDP’nin kulu kölesi oldular. O yüzden CHP’li kardeşlerimiz dikkat etsinler oy verirken. Aynı şekilde İyi partili kardeşlerim. Seversiniz sevmezsiniz İyi parti bir proje partisi. Sayın Erdoğan’ın zayıflaması için, Türkiye’nin uluslar arası ortamda söz sahibi olmaması için bir iddia ortaya kondu. Erdoğansız Türkiye istediler. Gezi, 17 Aralık, darbe girişimi oldu sürekli Erdoğansız bir Türkiye istediler. Ama başaramadılar. Sonra sayın Bahçeli ile sayın Erdoğan’ı kavga ettirmek istediler. Ama sayın Bahçeli bu konuda devlet adamlığını ortaya koydu, milli politikalarda bir arada olacağız dedi. Terör konusu başta olmak üzere iktidarın devlet adına yaptığı bir çok işte yanında oldu. Baktılar ki Bahçeliyi kopartamayacaklar bu yürüyüşten, bu sefer ülkücü kardeşlerimizin oyunu CHP’ye götürmek için bir formülle iyi partiyi kurdular” dedi.
KARABİGA’ DA DEVİR-TESLİM VURGUSU…
Ak Parti kurmayı Turan;”Üzülerek söylüyorum eski başkan devir teslime gelmemiş” diyerek, sitemde bulundu.
Biga ilçesine bağlı Karabiga Beldesini ziyaretinde, uzun yıllar aradan sonra ilk defa AK Partinin belediye başkanlığını kazandığı Karabiga’ nın Belediye Başkan Ahmet Elbi’yi tebrik eden .AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan;” Seçimler bitti hemen arkasından malum görevlerimiz için bir küçük İngiltere programı, ardından Almanya’ ya geçtik.
 İstanbul, Ankara programlarımızı yaptık. Dün itibariyle de Çanakkale’mize geldik. ilçe başkanlarımızla, belediye başkanlarımızla, kazanamayan başkan adaylarımızla ayrı toplantılar yaptık. 
MHP ve AK Parti teşkilatlarımızı ziyaret ettik. Bugünde ilk iş olarak Biga’ ya geldik ve Fatih ilkokulunun temelini attık. Onun ardından hem MHP nin hem AK Parti teşkilatlarının ziyaret ettik. 
Oradan da ilk iş olarak Karabiga’mıza hayırlı olsun ziyareti için %58 gibi büyük bir farkla seçen milletimize teşekkür etmek için aranıza katıldık. Seçimlerde sık sık bir arada olduk. Seçimlerde süreci beraber değerlendirdik. Güvendiğimiz sevdiğimizin bir belediye başkan adayımız ve teşkilatımız var. Cumhur ittifakıyka beraber bu bölgeye en çok AK belediyecilik yakışır dedik ve hamdolsun milletimizde bize sahip çıktı. Bölgemizdeki en yüksek oy oranlarından Bi tanesiyle beraber seçimi almış olduk. Lapseki %56 burası %58. Bundan sonra şımarmak bir yana daha çok çalışacağız. Daha çok başımızı yere eğeceğiz. Daha çok sorumluluğumuzu kuşanarak 5 yılın çok çabuk geçeceğine inanarak 5 yılın bitiminde daha büyük oy farkıyla başarılı olmak için çalışacağız. Çünkü millet doğru yapana da yanlış yapana da ayar veren bir millet. Bu millet aziz bir millet. Bir sarraf terazisi gibi iyileri kötüleri ölçen bir millet. Bugün türkiyemizin her tarafında %53 gibi bir oy oranı aldık. Ama simgesel anlamı olan İstanbul Ankara gibi MHP için adana mersin gibi Çanakkalede bayrami çan gibi yerlerin oyumuz artsa da kazanamayarak millet bize Bi şey söyledi. Yanlış yapmayın tedbir alın 2023te yanınızdayım dedi. Ahmet başkana söylüyorum 5 yıl çabuk geçer. Bakın 17 yıllık AK Parti iktidarında ilk defa Karabiga’ yı aldık. Farkı göreceksiniz daha yeni başlıyoruz. Daha dün mazbatayı aldı. Nasıl hizmet edilir, karabiga nasıl bölgenin parlayan yıldızı olur göreceksiniz. Nasıl kendinden daha büyük ilçelerle beldelerle yarışır göreceğiz. Yaşların çevrenin sahilin nasıl toparlandığını göreceksiniz. Ama daha ötesi AK belediyeciliğinin şu kapıdan herkesin girebilmesinin kıymetini anlayacaksınız. Az önce sordum üzülerek söylüyorum eski sayın başkan devir teslime gelmemiş. Bu demokratik terbiyesizliktir. Seçim olana kadar yarışırız sonra bu konuyu kapatırız. Hani halk partisiydi? Üzüldüğüm şu: tüm demokratik nezaketsizliği yapan bunlar ama yeri gelince de en çok bunlar halkçıyız der o der bu der. Biz göreve nasıl başlanacağını da nasıl bırakılacağını da iyi biliriz. Chplisi iyi partilisi tüm belediye başkanlarını arayıp tebrik ettim. Sayın başkan seçim geride kaldı telefonum bu bize düşen bir şey varsa halkımız için baş tacı diyip tebrik ettim. Seçim bittiği gün 5 sene karabigaya nasıl hizmet edeceğiz ona bakacağız. İlk iş olarak tarım İl müdürümüzle birlikte resif hizmetini hızlandırıyor bu işi sonuçlandırıyoruz inşallah. Geçen hafta cuma günü epdk da Jülide hanımında bilgisi dahilinde görüştük toplantılarımızı yaptık. Toplantı sonrasında karabigamıza doğalgaz gelmesi sürecini başlattık. Asla ezbere vaadde bulunmadık. Karabiganın lisans çalışması onayı verildi hayırlı olsun”dedi.

Erdem Sürek