Gelibolu Belediyesi, öğrencilere Atatürk ve Cumhuriyet sevgisini aşılamak amacıyla geleneksel hale getirdiği resim, şiir ve kompozisyon yarışmasını bu yıl da düzenledi. Cumhuriyetin, demokrasi ve insanca yaşama katkıları ve ulusumuza kazanımları konulu yarışma, ilçe merkezindeki resmi-özel ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri arasında yapıldı. İlkokul 1.- 4'üncü sınıf öğrencileri için resim, ilköğretim 5. 8'inci sınıf öğrencileri için şiir ve ortaöğretim 9. 12'inci sınıf öğrencileri için ise kompozisyon ve resim olarak belirlenen yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödülleri, 28 Ekim 2017 Cumartesi günü saat 14.00'de Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek programda takdim edilecek. Yarışmaya katılan eserler, saat 15.00'ten itibaren ise AKM'nin ikinci katında açılacak sergiyle vatandaşların beğenisine sunulacak. 28 Ekim'de ise Atatürk Kültür Merkezi'nde saat 16.00'da İsmail Saymaz'la 'Cumhuriyet ve bugün' konulu söyleşi programı olacak. Genç gazeteci-yazar Saymaz'ın, aralarında 'Fıtrat' isimli eseri de olmak üzere bugüne kadar yayımlanmış 11 kitabı bulunuyor. Etkinlikte ünlü yazar okuyucuları için kitaplarını da imzalayacak.
 
YÜRÜYÜŞ DE YAPILACAK
 
Kutlamalar için kentte 'Cumhuriyet Yürüyüşü' de düzenlenecek. İlçedeki sivil toplum kuruluşlarının da destek vereceği ve saat 19.23'de başlayacak yürüyüş için toplanma yeri Fener Meydanı olarak belirlendi. Gelibolulular ellerinde bayraklarla, meşalelerle marşlar eşliğinde Tuğsavul Caddesi'ni takip ederek iskeledeki Kale Burcu önüne kadar yürüyecek. Yürüyüşte iki metre genişliğinde 250 metre uzunluğunda Türk bayrağı ve Atatürk görselinden oluşan büyük bir bayrağın da taşınacağını dile getiren yetkililer, meşaleli yürüyüşe katılanlara bayrak dağıtımı yapılacağını da kaydetti.
 
Gelibolu'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programının son etkinliği ise, Cumhuriyet Yürüyüşünün ardından 2. Kolordu Komutanlığı Bölge Bandosunca verilecek konser olacak. Balıkhane Meydanı'nda saat 20.00'de başlayacak konserde, günün anlam ve önemini anlatan marşlar ve türkülerle vatandaşlara keyifli dakikalar yaşatılması hedefleniyor. Bando konserinin ardından final bölümünde İskele Meydanı'nda yapılacak havai fişek gösterisi ile gökyüzü aydınlanacak.
 
COŞKU İLE KUTLAYACAĞIZ
 
Gelibolu Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Özacar, bayramı coşkuyla kutlayacaklarını belirterek, Ülkemizi Kurtuluş Savaşıyla özgürlüğe, aydınlık ve çağdaşlık mücadelesi ile Cumhuriyete eriştiren atalarımıza binlerce şükran sunuyoruz. Tüm halkımızı bu ülkeyi Cumhuriyetle taçlandıranları, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarını, ilk meclisin üyelerini ve aziz şehitlerimizi saygıyla anacağımız etkinliklerimize davet ediyor ve Onları yanımızda görmek istiyoruz dedi.
 

 
 
 
 


Kaynak: DHA