Ülgür Gökhan'ın Başkan Kandemir'e yönelik eleştiri ve sözlerine bir tepki de kent konseyi yürütme kurulu üyesi ve bir STK başkanı Alagök'ten geldi. Gök, "Kent konseyinin, Oluşumunu, Vizyonunu,Hesap sorma ve Hesap verme ilkelerini mevcut yönetmelik ve yönergeler kapsamında değil de! Oturduğu koltuğun yetkisi ile değerlendiren Sayın Belediye Başkanı’ nın: kuruluşundan bugüne üyelerinin en yoğun katılımı ile yapılan ve tüm antidemokratik uygulamalar ve komplolar ile  mücadele ederek ekibi ile birlikte seçimi kazanan Kent Konseyi Başkanı Sayın Engin Kandemir ile ilgili söylemlerinin tarzını gerek bu kentin bir vatandaşı gerek bir STK Başkanı gerek ise Kent Konseyinin seçilmiş Yürütme Kurulu üyesi olarak eleştiriyorum."

Kent konseyinin özerk bir yapıya sahip olduğunu belirten Alagök şu açıklamada bulundu: "Kent Konseyi Özerk bir yapıdır. Bu bağlamda: seçimden önce istifa eden eski yürütme kurulunun yerine yedeklerinin geçmesi ya da yönerge hükümlerine göre yürütme kurulu üyeleri içinde yer alan 11 Doğal Üyesi durur iken, siyasi hesaplar ve seçimi kaybetme içgüdüsü ile hukuki yetkisi ve görevi olmadığı halde Nisan 2017 seçimli genel kuruluna, seçimine ve seçim sonuçlarına müdahale ederek Kent Konseyinin Özerk yapısını zedeleyen Sayın Belediye Başkanının, Kent Konseyinin, Kent için kentli için olduğunu unutarak arka bahçemde isyan var düşüncesi ile söylemlere kalkışması 5 ay önce bir seçim zaferi ile göreve gelen Kent Konseyi Başkanını İstifaya davet etmesi uygun olmadı!

Evet doğrudur, arka bahçede Hak için Hukuk için Adalet için onurlu bir isyan var. Çünkü:  arka bahçe kente ve kentliye hizmet için demokrasi zaferi ile seçimi kazanmış özgür bireylerin eline, yüreğine geçmiştir.

Bundan böyle arka bahçe, Hak-Adalet- Hukuk düşüncelerinin özü ile Kentin sağlıklı, yaşanabilir bir geleceği için ekilip, biçilecektir.
Bundan böyle arka bahçede yapılan her faaliyet kentin ve kentlinin hukuku gözetilerek hesap sorma, hesap verme eleğinden geçirilecektir.
Seçimden sonra Kent Konseyi Yürütme Kurulunun ilk toplantısına katılan ve yaptığı söylemde “kent konseyinin kaynaklarını ben veriyorum benimle iyi geçinin” söylemi ile gözdağı vermeye çalışan Sayın Belediye Başkanı O gün sarf ettiği sözleri unutmuş olmalı! Lakin biz unutmadık! “Eski defterleri ve hesapları karıştırmıyorsunuz, kapatıyoruz. Yürütme kurulunun mali konular, harcamalar ile ilgili  hiçbir yetkisi ve sorumluluğu yoktur” diyen Sayın Belediye Başkanı’ na kısa bir hatırlatma yapmak bize yakışır mı bilemem lakin gıybetin ayyuka çıktığı bir ortamda “eski defterleri, hesapları kapatıyoruz demek, Yürütme kurulunu kentli adına  hesap sorma hesap verme ilkelerinden ve görevinden uzak tutmak” Sayın Belediye Başkanı’ na yakışmamıştır. Aksine “her şeyi inceleyin, araştırın bu gıybeti bitirin” demek kent için kentli için çok daha sağlıklı bir söylem olurdu!

Evet doğrudur! Sayın Belediye Başkanın dediği gibi seçimin üstünden 5 ay geçti ve bu sürede 2017 planlı projelerinin uygulamaları hariç yeni bir proje üretilmedi.Daha doğrusu üretim oldu lakin yürütme kurulu oylamalarında kabul görmedi. Neden? Çünkü: mevcut yürütme kurulu teşkili Üst norm olan Yönetmelik hükümlerinde yetki aşımı yapılarak çıkarılan Çalışma yönergesine göre Kent Konseyinin En yetkili organı olan Genel Kurul tarafından seçilen “seçilmiş iradenin” yönetim hakkını sayısal olarak engellemektedir. Bunun adı elbette ki demokrasi değildir!"
 
 


Kaynak: Haber Merkezi