Kışlık sebzelerin ortaya çıkmasıyla pazara olan ilgi tekrar artmaya başladı. Halk kış için hazırlık yaptığından dolayı turşuluk ürünlere rağbet oldukça fazlaydı.Domates cinsine göre kilosu 1.50 TL ve 2.00 TL ,kuru soğan cinsine göre kilosu 1.50 TL, patates kilosu 1.50 TL, ıspanak kilosu 5TL, karnıyarık kilosu 5 TL, lahana 2 TL, pırasa demeti 3TL olarak satılıyor.
Pazar fiyatlarının geçen haftaya göre değişmediğini, fiyatların aynı kaldığını söyleyen Sadiye Başaran,”Geçen hafta ile bu hafta arasında fiyat farkı yaşanmadı. Pazara kışlık ürünler geldi halk şimdi kışlık ürünleri daha çok tercih ediyor. Arz-talep meselesinden dolayı şuan ıspanağa, pazıya, karnı bahar gibi ürünleri tercih ettikleri için fiyatları yüksek.Zaman geçtikçe kışlık ürünlerin fiyatları oldukça düşecek” diye konuştu.
Havaların serinlemesiyle birlikte pazara yeni ürünlerin geldiğini ve pazarda dahaçok kışlık ürün serin tercih edildiğini ifade eden pazarcı Rıfat Demir,  “Havalar serinleyince salatalık fiyatları de değişiyor. Salatalık giderek azaldığı için fiyatı da yükselmeye başladı. Şuan kilosu 5 TL oldu. Domates geçen hafta ile bu hafta arasında fiyat farkı yok. Cinsine göre kilosu 1.50 TL ile 2.00 arasında değişiyor. Kışlıkların çıkmasıyla pazarda bolluk meydana geldi. Kereviz, ıspanak, brokoli, pırasa gibi sebzeli ürünler tezgâhlarda yerini aldı” dedi.
Tezgaha yeni çıkan ürünlerde rağbet olduğu için fiyatlarının yüksek olduğunu anlatan Nilüfer Erol, “Kışlık ürünler çıkmaya başladığından beri pazarda bir hareket oldu. Halk pazara daha çok gelir hale geldi. Ispanak pahalı kilosu 5TL,karnı bahar büyüklüğüne göre değişiyor. Küçük ve büyük boyları 5TL ile 6TL arasında satılıyor. Domates kilosu 1.50TL satılıyor. Biber kilosu 5TL bu hafta” şeklinde konuştu.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi