Turkcell’in onur konuğu olarak Gelibolu Maratonuna katılan ve Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ile birlikte 10 kilometrelik koşunun startını veren Dünya Şampiyonu Mizgin Ay,  100 metrede Dünya Şampiyonu olduğunu belirterek :“ Ben 100 metre, 200 metreciyim. 100 metrede Dünya Şampiyonu olmuştum. Maraton bana göre baya uzun. İnsan vücudunun sınırlarını baya zorluyor. Yani bana ters bir yarış aslında. 100 metrede Dünya Şampiyonu oldum. İkisi farklı, biri sürat koşusuyken birisi dayanıklılık istiyor. Bende genellikle sürat var, dayanıklılık fazla yok” dedi.

Türkiye tarihinde ilk Dünya Şampiyonuyum

Kenya’da son kez düzenlenen Yıldızlar Dünya Şampiyonasında 100 metre şampiyonluğunu kazandığını dile getiren Mizgin Ay:“ 100 metrede Türkiye tarihinde ilk Dünya Şampiyonuyum ve son Dünya Şampiyonuyum. Çünkü bu organizasyon bir daha düzenlenmeyecek, bu konuda çok mutluyum. Yarışa şu şekilde hazırlandık. Bu yıl salon yarışlarına, fazla yarışa girmemeye çalıştık. Daha da çok antrenman yapalım. Ana hedefimiz Dünya Yıldızlar Şampiyonasıydı ve orada ilk 3’te gözüküyordum ben yapabilirim diye ama gittiğimde rakiplerimi gördüm, korkmadım kimseden, heyecanlanmadım. İlk defa bir yarışımda heyecanlanmadım. Ve orada antrenörüm yoktu benimle birlikte çünkü kızı ameliyat olacaktı. Bende ona güzel bir haber vermek için elimden geleni yaptım. Yani kısmetimde varmış, birinci oldum, hiç beklemiyordum öyle bir şey. İyi ki oldum çok mutluyum” şeklinde konuştu. 

Hedefleri hakkında önemli açıklamalarda bulunan Mizgin Ay:“ Hedeflerim 2018’de Dünya Gençler Şampiyonası var ve Akdeniz Oyunları var.  2019’da Avrupa Gençler Şampiyonası ve Avrupa Gençler Şampiyonası’nda kesin derece yapacağıma inanıyorum, o da Türkiye’de bir ilk olacak. Birinci olmayı düşünüyorum, ikinci yada üçüncü değil direk birinci olmayı hedefliyorum. 2020’de gelelim asıl büyük hedefimize ana hedefimiz yine Dünya Yıldızlar’da ki gibi 2020 Olimpiyatları. Orada da Jamaikalılarla işte Amerikalılarla yarışacağım için final yarışmayı hedefliyorum. Sadece final yaramıyor bana Türkiye tarihinde bir ilki başarıp madalya almak istiyorum 100 metrede yada 400 metreye kayabilirim ileride. Çünkü 400 metreye bir yatkınlığım var. Orada da madalya almak istiyorum” dedi.

Artık Guliyev’i örnek alıyorum
Daha önce rekorların adamı Usain Bolt’u örnek aldığını ifade eden Mizgin Ay, artık Milli Atlet Ramil Guliyev’i örnek aldığını belirterek şu şekilde konuştu:“ Usain Bolt çok sıra dışı bir adam. Kendisinin çok büyük hayranıyım. 2020 Olimpiyatlarına şu an sporu bıraktığı için izleyici olarak geleceğini düşünüyorum, kesinlikle tanışacağım onunla. Şöyle tanışırım, eğer çok iyi bir sporcu olursam anca tanışma imkanım olabilir. Onu çok seviyorum. Sebebi şu, çok rahat birisi. Bakarsanız 100 metreciler, 200 metreciler, diğer spor dallarındakilerin hepsi böyle suratı asık, sert bakıyor ama o kadar rahat ki özgüveni yerinde olduğu için onu çok seviyorum. Ama artık onu örnek almama gerek kalmadı. Çünkü bizim bir Ramil Guliyev’imiz var. Aynı takım arkadaşıyım, artık onu örnek alıyorum”

 


Kaynak: Haber Merkezi