Biga  Belediyesi hizmetlerine devam ediyor. Belediye yapılan hizmetler kapsamında İkinci kezgündüz bakımevi ve kreş açıyor. Önceki sene  Özel Biga Belediyesi Hamdi Gençoğlu Kreş ve Gündüz Bakımevini hizmete sokan Biga Belediyesi gelen talep üzerine bu kez de Toplam 850 m2 kapalı  alan, 120 öğrenci kapasiteli ve 6 sınıftan oluşan   Atatürk Kültür Merkezi Kreş ve Gündüz Bakımevini hizmete soktu. Biga Atatürk Kültür Merkezi'nde Kreş ve Gündüz Bakımevi'nin açılışı Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, Biga Kent Konseyi Başkanı ve belediye meclis üyesi Sedat Şahin, belediye meclis üyeleri, belediye müdürleri ve ailelerin katılımıyla gerçekleştirildi.



Biga Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl açılışı yapılan Özel Biga Belediyesi Hamdi Gençoğlu Kreş ve Gündüz Bakımevi'nin ardından talep üzerin  ikinci  olarak açtığı Özel Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Kreş ve Gündüz Bakımevi açılışında konuşan  Biga Belediye Başkanı İsmail Işık özetle şunları söyledi:" Biga Belediyesi'nin ikinci kreşini bugün eğitime, Bigalıların kullanımına açıyoruz. Onun için ben şahsen mutluyum. Bir milleti gelişmiş, kalkınmış bir toplum haline getiren eğitimdir. Çocuklarımız 1 yaşından itibaren öğrenmeye başlıyorlar. Sosyologlar, psikologlar bunu bu şekilde ifade ediyorlar. Biz de eğitime en temelden, en alttan başlayabilmek adına ikinci kreşimizi açıyoruz. Bizim hem Hamdi Gençoğlu hem de Atatürk Kültür Merkezi kreş ve gündüz bakımevlerimiz başından itibaren kreş olarak planlanan alanlar oldukları için çocukların eğitimine ve gelişimine uygun şekilde inşa edildiler. Geçtiğimiz yıl Hamdi Gençoğlu Kreş ve Gündüz Bakımevimizi açtık. Tam kapasite oldu şu anda. Bu kreşimizde ise 120 kapasitemiz var ve 90 öğrencimizi kaydettik. İnşallah çok yakın zamanda tam kapasiteye ulaşacağız. Öncelikle geleceğin teminatı olan çocuklarını Biga Belediyesi kreşlerine emanet eden ailelerimize sonsuz şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunarım. Belediye hizmetlerine göstermiş oldukları bu ilgi, bizim Biga'ya hizmet etme isteğimizi, azmimizi her geçen gün arttırıyor. Biga, o hep hayalini kurduğumuz, hedef koyduğumuz 'yaşanabilir, mutlu Biga' yolunda bizleri daha çok motive ediyor. Bakanlık yetkilileri ruhsat işlemleri için geldiklerinde; kreşimizin bu bölgedeki en iyi kreş olarak ifade ettiler. Bigamıza, Bigalılara bu güzel mekanı kazandırdığımız için çok mutluyuz. Biz sadece mekan anlamında değil, eğitim-öğretim anlamında da başarılı bir ekip oluşturduk. Çocuklarımız geleceğin güvencesi olarak çağdaş, Atatürkçü, laik, bilimsel eğitime buradan başlayacaklar. Ülkemize çok daha faydalı bireyler olacaklardır."

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık'ın konuşmasının ardından katılımcılar sınıfları gezdiler ve hatıra fotoğrafı çekildiler.