Ahmet Aras ''Alışverişi normalde internetten bile yapmayı sevmem. İnternetten bir şey alınca bilmiyorum rahat hissedemiyorum. Kendimi güvende hissedemiyorum. Dışardaki gibi alacağım şeyi elime almadan denemeden para vermek almak ne bilim çok tuhaf geliyor. Neye para verdiğimden emin olmak isterim sonuçta, alışveriş yapıp ne çıkarsa bahtıma demek istemem bir şey alıyorsam içim rahat etmeli sonuçta elime aldığımda evet bunu istiyor muyum ihtiyacım var mı? anlamam lazım. Kredi kartı bilgilerini bilemediğim güvenemediğim yerlerle de paylaşmak istemiyorum. Bir arkadaşım fotoğraf makinasını bile bir sosyal paylaşım sitesinde aldığını duyunca büyük şaşırdım, valla ben üç bin TL verip sosyal medyadan alışveriş yapamam'' dedi.
Pervin Çetin ''Alışveriş yapmak bence internetten gayet hızlı ve kolay bir şey son zamanda en büyük tasarrufu yapmamızı sağlıyor, nedir o bence zaman, zaman en büyük tasarruf ve zaman tasarrufunu biz internete borçluyuz. Kadınlar için alışverişin ne demek olduğunu az buçuk tahmin edebilirisiniz. Saatlerce bir şey hakkında kafa yormak, iki ürün hakkında arada kalmak ve en zoru sürekli denemek, bazıları denemden bakmadan almam diyor ya, işte en büyük zaman kaybını da doğrudan  bu yaşatıyor. Ya olmazsa ya gelince beğenmezsem böyle bir derdim tasam da yok. Çünkü gelince 8 gün değişim hakkı var yada iade ki bunu da kargo ile yapabiliyoruz bu büyük bir tasarruf değil de nedir. Benim başıma gelmedi ama elbette mağdur olup, paralarını kaybedenlerde var onlar içinde önerim dikkatli olmaları her siteye direkt atlamamaları olur dikkatli olmaları güvenli alışverişi yapmaları için temkinli hareket etmelerini öneririm'' diye ekledi.
Özetle önemli noktalar;
Havale-EFT ile alışveriş yapmayın, özellikle Instagram dan ise, ASLA yapmayın.
Kapıda ödeme seçeneği olan Instagram butiklerini tercih edebilirsiniz.
Ürün elinize ulaştığında kargo görevlisinin yanında paketi açın. Yanlış ürün, defolu ürün vb. gönderildiyse ödeme vb. yapmadan direk olarak geri gönderin. Bu hakka sahipsiniz.
Tüketici haklarına göre müşteri aldığı ürünü beğenmez, ürün uymaz vb. ise, 30 gün içerisinde (yıkamadan, ütülemeden, kullanmadan) kargo ücreti karşıda ödenecek şekilde iade ve değişim talep edebilir.

İbrahim Akın Kazancı