Hafta sonları, bayram tatili, yılbaşı tatilim derken 2017’nin son aylarına geldik. Özellikle Bayramlardaki tatillerin uzunluğu vatandaşları rahatlatırken önümüzdeki sene de bu rakamların olup olmadığı merek konusu oldu. Her kesin merak ettiği 2018’de 116 tatil günü bulunuyor. Daha 2017’nin bitmesine aylar kala vatandaşların 2018 tatil planı yaptığı şu günlerde vatandaşa tatil hakkındaki fikirlerini sorduk.    
 
Tatillerin uzun olması çalışanları bunalımdan ve yoğun iş temposundan çıkardığını dile getiren Ahmet Aydın, ''Bence tatillerin uzun olması çalışanlar için moral ve motivasyon kaynağı sağlayacak bir şey oluyor. İşte bundan dolayı ne kadar çok çalıştığımız değil ne kadar fazla, verimli çalıştığımız önemli ben verimli çalışma tarafındayım. Verimli çalıştığımız süre, ne kadar çalıştığımızdan daha önemli onun için tatil yapmalıyız bu rakam bana göre fazla değil yeterli bazı ülkelere göre az bile ama biz tatil işinden çok verimli çalışma noktasını başaramıyoruz. Tatili becerdiğimiz kadar kalan zamanlarda verimli çalışabilirsek eğer bizden adam olur. Mustafa Kemal'in dediği gibi bizim tek bir şeye ihtiyacımız var oda çalışmak diyor ya bence Mustafa Kemal bunu boşa söylemiyor. Bizim çalışmaya ihtiyacımız o günlerden belli olduğunun kanıtı bence ve belki de çalışma eksiklerimizden için söylenmişte olabilir. Ama benim düşüncem bu yani çalışalım ama verimli olsun. Avrupa'ya bakıyorsun en çok üreten ülke Almanya çok çalışıyor diğer bir kanı var bizde. Oysa bizden fazla tatil yapıyor. Ama disiplinli çalışıyor, bunlar farklı şeyler bunları anlamak lazım'' dedi.

Ayça Beştaş ''Bence az çalışan bir ülkede yaşıyoruz. Az çalışıyoruz çünkü çalışmayı sevmiyoruz. Çalışmamak için elimizden geleni yapanlardanız. Hatta işi bilecen işe gitmeyeceksin diye esprili bir söz var. İşe gitmemek bu kadar etkili yani işi biliyorsan niye gitmiyorsun ayrıca. Bide bazılarımız masa başı iş meraklısı ama öyle bir işe giriyor o zaman da yok o zaman da bir şey yapamıyor ben anlamıyorum. Bence biz biraz tembelliği seviyoruz. Bide ben bunu iklime bağlıyorum mesela dikkat edin soğuk bölgelerden sıcak bölgelere göre daha fazla hareketli ve çalışkan gözüküyor. Biz biraz havadan da kaybediyoruz gibi geldi bazılarına tuhaf geliyor ama ülkemizde bile görülebilir bir fark gibi geliyor. İçimizde bir yerde çok çalışkan bir genimiz olduğuna da eminim yoksa hiç büyük komutanımız Mustafa Kemal '' Türk Milleti Çalışkandır'' lafını boşuna etmedi. Biz geçmişimize bakarak bir an önce kendimize gelip çalışmaya başlamalıyız.'' diye sözlerine son verdi.
YILBAŞI
2018 tatille başlıyor. 1 Ocak Pazartesi gününe denk geldiği için 30 ve 31 Aralık 2017 Cumartesi ve Pazar günleri de eklendiğinde yılbaşı tatili 3 güne çıkıyor.
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI
Pazartesiye denk gelen bir başka tatil günü de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. 21 ve 22 Nisan cumartesi-pazar günleri de eklendiğinde 23 Nisan tatili yine 3 güne çıkıyor.
1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Salı'ya denk geliyor. 30 Nisan Pazartesi'yi izin olarak ayarlayabilen çalışanlar 28 ve 29 Nisan cumartesi-pazar günlerini de eklediklerinde 1 Mayıs tatilini 4 güne çıkarabilecek.
RAMAZAN BAYRAMI
Ramazan Bayramı 2018'de 15 Haziran Cuma, 16 Haziran Cumartesi ve 17 Haziran Pazar günlerine denk geliyor. 14 Haziran Perşembe yarım gün tatil. Bu yarım günü tam güne ayarlayabilenler de 4 gün tatil yapabilecek.
15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ
Resmi tatil olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, pazara denk geliyor. Ekstra tatil yok.
KURBAN BAYRAMI
2018'de Kurban Bayramı'nda arife günü 20 Ağustos Pazartesi. 21 Ağustos Salı, 22 Ağustos Çarşamba, 23 Ağustos Perşembe ve 24 Ağustos Cuma da bayram. Bayram öncesi hafta sonu olan 18 ve 19 Ağustos ile bayram sonrası hafta sonu olan 25 ve 26 Ağustos eklendiğinde, Bakanlar Kurulu kararına gerek kalmadan bayram tatili 9 gün olarak yapılacak
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI
30 Ağustos zafer bayramı da perşembe günü kutlanacak. 31 Ağustos Cuma'yı tatil olarak ayarlayabilenler, 1 ve 2 Eylül cumartesi-pazarı da eklediklerinde 4 günlük tatile çıkabilecek.
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Pazartesi günü kutlanacak. Hafta sonu olan 27 ve 28 Ekim de eklendiğinde çalışanları yine 3 günlük bir tatil bekliyor.
                                                                                                                                                                                                                            İbrahim Akın Kazancı









 


Kaynak: Haber Merkezi