KASAPLARA ÇİFTE BAYRAM 
Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Müslümanların kurban kesme ibadetini yerine getirmesi nedeniyle bu yıl 10 milyar liralık bir piyasa hareketliliği bekleniyor. Anadolu'nun değişik bölgelerinden büyük kentlere getirilen kurbanlıkların satışı sürerken, kurban ibadetini yerine getirmede en zorlu görev yine kasaplarda olacak. 
3 GÜNDE BİR AYLIK GELİR 
Türkiye genelinde bu 1 milyon büyükbaş 3,5-4 milyon da küçükbaş hayvanın kurban edilmesi bekleniyor. Belediyelerin kesim alanları sayesinde işleri kolaylaşan kasaplar, çifte bayrama hazırlanıyor. Bir aylık geliri üç günde elde etmek için binlerce kasap büyük kentlere geliyor. Sadece İstanbul'da 25 bin kasap görev alacak. İstanbul'daki kurbanlık kesim ücretleri ilçelere göre farklılık gösterebiliyor. Ancak belediyelerin tahsis ettiği kesim yerlerinde büyükbaşlar için 250 ila 350, küçükbaşlar için 50 ila 75 lira arasında değişen ücretler alınacak. 
KURBANINIZI EHİL KASAPLARA KESTİRİN 
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, vatandaşları kurbanları ehil kasaplara kestirmeleri ve Uzakdoğu'dan getirilen kalitesiz bıçakları kullanmamaları yönünde uyardı. Geçen sene kesilen kurbanlık sayısı baz alındığında bu sene piyasaya 10 milyar liranın gireceğini kaydeden Palandöken, “Geçen sene kesilen 851 bin 948 büyükbaşın bu yıl %20 artışla 1 milyona, 2 milyon 850 bin kesilen küçükbaş kurbanın ise %30 artışla 3,5-4 milyona yaklaşmasını bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 
Ender Öztürk, “ her kurban bayramı olduğu gibi bu senede yoğunluğumuz olacak bayramın 4 günü yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Her sene büyükbaş ya da küçükbaş kurbanını kesmeye çalışan vatandaşlarımızın kaza haberlerini her sene haberlerde duyuyoruz. Kurban kesecek olanlara tavsiyem işini eri kasaplara kurbanlarını verip kestirmeleri ya da belediyelerin belirlediği kesim alanlarında İslami şartlara uygun kurbanlarını kestirmeleri. Vatandaşlarımız kesim yerlerindeki ücretleri fazla buluyor bu nedenle de kendileri kesmeye çalışıyor. Kesilen kurbanlara işkence ederek vb. şekilde kesilmemesi gerektiğini bazılarımız düşünmüyor. Hayvanın kesildikten sonra parçalanmadan önce bir süre beklenmesi gerekiyor. Sıcaklığı düşürülmeden naylon poşetlere konulan etlerin bozulur. Bunlara dikkat edilmesi gerekiyor. Bu kişiler yıldan yıla kömürlüklerinden, depolarından belki de gerekli bakımları yapılmamış, kirli, paslı kıyma makinalarını çıkarıyorlar. 'Kıyma çekilir' diye bir afiş hazırlıyorlar. Ya apartmanlarının ya da hiç alakasız iş yerlerinin önlerinde amatörce etleri parçalıyorlar. Böyle yerlerde kesim hataları, kirlilikleri mutlaka olacaktır. Kesim kirliliklerinin bilen bir göz tarafından tespit edilerek bütünün üzerinden uzaklaştırılması lazım. Yıkama ile etin üzerindeki kirlilik asla giderilemez aksine etin tamamına bulaşır. Bu kişiler kesim kirliliği ile getirilen etlere gerekli işlemi yapmayarak geldiği gibi kıyma çektiğinde etin tamamına bu kirliliği bulaştırıyor. Onda sonra gelen kişilerin etlerine de bulaştırmış oluyor. Her şeyden önemlisi halk sağlığı. Türkiye'de kurban etini işleyecek binlerce kasap var. Kurban etini işlemenin halkın tüketeceği hale getirmenin doğru adresi et satılan işletmeler ve kasap dükkânlarıdır. Kasaplar Kurban Bayramı'nın bir gününde bir ayda satabileceği kadar et işliyor. Ehil olmayan kişiler tarafından yapılan parçalama işleminde hayvanın bazı parçaları, özellikle de etin en kıymetli yeri pirzola kısmı kullanılamaz hale geliyor. Mümkünse bu kısmın bütün olarak kasaba götürülerek parçalattırılması gerekiyor" bilgilerini verdi. 
                                                                                                                          
                                                                                                                                                                                                                     DUYGU DOĞAN