Burak Kalkan, ''Çanakkale herkesi kıskandıran bir güzelliğe sahip şimdilerde bu güzelliğin böyle kirletilmiş olması çok kötü bende turist olarak çok üzülüyorum. Bu şehirde yaşayanların daha fazla üzüldüğüne eminim, dışardan gelen insanlar bu şehre en az yaşayanlar kadar dikkat etmeli, etmeli ki bu güzellikleri gelecekte çocuklarımız, torunlarımızda görsün, bizde birden fazla görmek istiyorsak buna mecburuz yapmalıyız. Her sene yazın gelip şehre eksik olan yanlarını söyleyip güzellilerin tadını çıkarıp o güzelliklere zarar vermek tatil olamaz ancak Vandalizm olur. Tatil yapan biri parayı verdim çöpte atarım, şehri de kirletirim kurallara da uymam diyemez. Ne ahlaki ne vicdani düşünsenize  dışarıdan gelen bazıları kordondan geçerken pis bir koku aldıklarında hemen şehir hakkında kötü bir izlenime kapıIıyor pis deyip geçebiliyorlar, ama unutuyorlar ki  bunu az önce geçen bir başkası attı biz kirletiyoruz yoksa pis kirli değil. Biz pisleşiyoruz , biz kirletiyoruz '' şeklinde konuştu.

Uzar, ''Çanakkale' de üniversite hayatım boyunca yaşadım, yaşıyorum. Şehirde az da olsa bir çöp problemi var. Elbette hemen en başta belediyenin işi diyebilirim, ama bence bu, kolaya kaçmak olur. Doğa çevre tabiat sadece belediyelere ait değildir. Hepimizin, biz bu alanları hep beraber kullanıyorsak o alanları hep beraber korumalıyız. Biz kullanalım diye bu alanlar var değil bizden binlerce yıldır var bakıyorsunuz birkaç yıldır hızla kirleniyor. Biz bu alanları iyi kötü geçmiştekiler sayesinde gördük. Soruyorum bizden sonrakiler bunları nasıl görecek, göremeyecek. Yani çevreyi hor gören, geleceği zor görür. Bunu bilmemiz lazım, ona göre davranmamız lazım'' diye konuştu.

Hakan Çelik, ''Ben Çanakkaleliyim burada doğdum burada yaşıyorum. Dışardan gelenler arttı ama çevre problemlerinde, bu buralı değil, ondan kötü hor kullanıyor. Çevreye çöp atıyor denizi kirletiyor. Bu yaklaşın bence biraz popülizm bana öyle geliyor. Biraz belediye ilgilenmeli ekipler kurmalı, projeler üretmeli hızlı çalışmalı insanları bilgilendirmeli herkes işini yapar çalışırsa emin olun bu iş mükemmele kavuşur. Balıkçısından, fırıncıya esnafa kadar herkes dikkat etmeli. Şehirde yaşayan, turist olarak gelen şehirden öte bu ülke hepimizin, sonra bu dünya bizim çevreye zarar veriyoruz. Tüm insanlık zarar veriyor, bazımız az bazımız çok gelişmeye devam ettikçe bu böyle gidiyor. Gelişelim ama bir yandan yaparken bir yanı yıkmayalım. Napalım abi dünyayı ben mi kurtaracağım diyenler oluyor. Küresel ısınmayı engellemeye gücün yetmeyebilir. Ama en azından yere çöp atma denizi kirletme zararlı kimyasalları azalt eminim herkes böyle yapsa Çanakkale de dünyada da çok şey değişir'' diyerek sözlerine son verdi.
 
                                                                                                                                                                                                                       İbrahim Akın Kazancı