2010 yılı KPSS Sınav sorularının, FETÖ yandaşlarına dağıtıldığını belgeleyen bir isim, Gazeteci ve TV programcısı Fatih Altaylı’ nın sunduğu Teke tek’ de gündeme geldi.ÇOMÜ’ nün eski çalışanı Hakan Akbaba’ nın çözdüğü FETÖ bağlantılarını, Teke tek’ te anlatan isim, 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu Başkanı, AK Partili Milletvekili Reşat Petek oldu.
8 Ağustos akşamı ekrana gelen programda, FETÖ’ nün ipliğini pazara çıkaran ismin Çanakkale’ de yaşadığını anlatır sözler, dikkatleri Şehitler cografyasına yöneltmeye yetti.
Darbe Araştırma Komisyonu Başkanı Petek,15 Temmuz sonrası KHK’lar ile ÇOMÜ’ deki görevinden atıldığı öğrenilen Akbaba’nın,  çözüp, yargı ile paylaştığı FETÖ’ nün ipliğini pazara çıkaran KPSS sorularını yandaşlarına dağıtması konusunu paylaştığı, FETÖ’ cü Ankara Savcısı ile arasında geçen konuşmayı TV Programcısı Altaylı’ ya şu sözlerle anlattı;
“O vatandaş bunlar aydınlansın ve devlet gereğini yapsın diye Fetö'cü savcıya gitmiş. Savcı da bunları dinliyor ve vatandaşa aferin bunları devlete bildirdiğin için diyor.
Vatandaş da diyor ki; benim size bildirdiklerim için bir tutanak verin diyor.
O da diyor ki; sen geldin bize, karşında devletin savcısı var, sen benden daha ne istiyorsun diyor.”

--------------------------------    
KPSS Soru Hırsızlığını Çözen Akbaba’ nın yaşadıkları ‘Teke tek’ te…
Büyük hırsızlığı Çözen Akbaba,
FETÖ’ cülükten işinden olmuş…
------------------------------

Fatih Altaylı’ nın sunduğu ‘Teke tek’ te, Çanakkale adı geçti. Dikkatler, FETÖ’ cülükten ÇOMÜ’ deki işinden atılan gence yöneldi.
Geçtiğimiz 8 Ağustos günü ekranlara gelen ‘teke tek’ te, 15 Temmuz darbe Araştırma Komisyon Başkanı, AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, Gazeteci Altaylı’ nın konuğuydu.
Programda geçen ikili görüşmelerde FETÖ üzerine ayrıntılar dile getirilirken, Darbe Araştırma komisyonu başkanı Milletvekili Petek’ in anlattıkları arasında geçen Çanakkale detayı, dikkatleri bir anda şehitler coğrafyasına yöneltmeye yetti. 

Programda, dikkat çeken sözlerle konuşan Darbe Araştırma Komisyonu Başkanı Milletvekili Petek;
“Özellikle KPSS sorularının çalınması FETÖ' nün örgütlü yaptığı çalışmalardan ve en önemli ayağının oluşturduğu konular komisyonumuzda konuşuldu” diyerek, sözünü KPSS Sorularının çalındığını belirleyen bir isme getirdi.
Darba Araştırma Komisyonu Başkanı Petek, “YÖK'ten davet ettiğimiz temsilci bunları anlattı. 
Ayrıca bu konuda yine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yaptığı soruşturmalar ile ilgili iddianameleri de getirttik.”  dedi.

İLGİNÇ BİR BİLGİ DEDİ.  VE SÖZÜ,  ÇOMÜ’ LÜ AKBABA’ YA GETİRDİ.
AK Parti Burdur milletvekili Petek, “Mesela ilginç bir bilgi.  özellikle 15 Temmuz'dan sonra tutuklanan sayı yanlış hatırlamıyorsam 80 Subay'ın eşleri, KPSS sorularını çalmadan, hırsızlıktan daha sonra hakkındaki soruşturmada diğerleri ile beraber tutuklandığını, Ankara Başsavcılığının haklarında yaptığı soruşturmaların ve sorgulamalarının hala devam ettiğini söyleyebilirim.
Giden ihbarları sorgulaması gereken makam yargı.  Ama yargının önemli yerlerini de ele geçirmiş FETÖ. Örneğin: Başsavcıyı veya başsavcı vekilliklerini veyahut siyasi yönü olan Kamuoyunda ses getirecek bazı olayların Başsavcı vekilliklerini veya görev tahsilindeki bölümleri ele geçirmişler. 

Fetö HSYK' yı 2010 yılında ele geçirmiş durumdaydı. 2010 yılındaki Anayasa değişikliği, ülkenin hayrına, çoğulcu demokratik bir yapı diyerek yola çıkılıp, Fetö'nün Elebaşının 'Mezardakiler de çıkıp gelse  de desteklese' dediği olayın, meğerse arkasında özellikle yargıyı ele geçirme operasyonu olduğu net olarak ortaya çıktı. Böyle olunca da, 2010 HSYK' sı hemen kilit noktalara kendi hakim ve savcıları atamak suretiyle, bu tip ihbarları hemen değerlendirecek mekanizmayı da kurmuşlar. 
Ankara Cumhuriyet savcısı Şadan Sakınan, KPSS soru hırsızlıklarını soruşturmak ile görevlendirilmiş.
Ama kendisi şu anda Fetö örgüt üyesi olmaktan tutuklu olan birisi. 
Komisyon başkanı olarak bana özelden gelip, savcıdır değildir, ama vatandaşların bana gelip dert yandığı oldu.

ÇÖMÜ’ LÜ BİR GENÇ
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden Hakan Akbaba isimli bir gencimiz, sınavlara giriyor, kazanamıyor. Kendine güveniyor, başarılı.
Ama sonunda bunun üzerine biraz kafa yorunca bakıyor ki, sınavı kazananların sonradan gerek soruşturmada ortaya çıktığı gibi.
Aynı sokakta olan bireylerin çocukları veya aynı apartmanda oturanların veya aralarında akrabaların 90 üzerinde puanlar aldığı tespit edilmiş.
Biraz daha inceleniyor ve burada soru çalma sureti ile belli kişilere dağıtılarak böyle bir sonuca varılacağını gördükten sonra, elde ettiği isim isiM bilgileri ve araştırmaları, biraz da bilişim teknolojisini iyi bildiği için, belgeleri ile BELİRLEMİŞ.
Ankara Cumhuryet savcısı Şadan Sakınan'a teslim etmiş.  O vatandaş bunlar aydınlansın ve devlet gereğini yapsın diye Fetö'cü savcıya gitmiş.
Savcı da bunları dinliyor ve vatandaşa aferin diyor. bunları devlete bildirdiğin için. Vatandaş da diyor ki benim size bildirdiklerimi bir tutanak verin.
O da diyor ki sen geldin bize karşında devletin savcısı var, sen benden daha ne istiyorsun diyor.
teslim ettin biz gereğini yaparız çık diyor. 
Vatandaş o gün çıkıyor gidiyor. Ama tabi bütün KPSS soru hırsızlığını kapatan,  Ankara Cumhurİyet savcısı Şadan Sakınan.
Bunu sonradan dava açan Cumhuriyet Başsavcısından da teyit ettim. Yani yargının da böyle önemli makamları ele geçirildiği için giden şikayet ve ihbarlar ört bas edilmiş ya da hemen bahaneleri bulunmuş, soruşturmaya yer yok kararı verilmiş ve kapatılmış. 
Ama hakikaten örgütün burada Yargıya, Emniyete, Silahlı kuvvetlere sızarak nasıl kendi hukuksuz suç teşkil eden eylemlerinde kapattığını görebiliyoruz”

ÇOMÜ’ LÜ O GENÇ, FETÖ’ CÜLÜKTENDEN,  İŞTEN ATILMIŞ.
Gazeteniz ‘Vitamin’, ‘Teke tek’ in konuğu, Darbe Araştırma Komisyonu Başkanı, milletvekili Petek’ in açıklamalarında geçen, Çanakkale’ de yaşayan ve ÇOMÜ’ de çalıştığı öğrenilen o ismin izini sürdü.
FETÖ’ DEN ATILMIŞ…
2008’ de KPSS sorularının çalındığını belirleyip, bir dizi çalışmada bulunan Hakan Akbaba’ nın, 15 Temmuz sonrası sürdürülen soruşturmalar kapsamında, ÇOMÜ’ deki işine son verildiği bilgisine ulaşan Gazeteniz Vitamin, geçtiğimiz aylarda Darbe Araştırma Komisyonu başkanı Petek ile de görüşen Akbaba’ nın hakkında, Ulusal basında yer alan haberleri de saptadı.
Akbaba son olarak,  ‘Karar’ gazetesinde, FETÖ’ cülerin mail hesaplarını hackleyerek , örgütün KPSS hırsızlığını ortaya çıkaran isim olarak konu edilmiş.
KPSS soru hırsızlığını ortaya çıkaran Akbaba‘ nın, Gazeteci Banu Barlas gibi isimlerle de irtibata geçip, FETÖ’ nün ipliğini pazara çıkarmak için bir dizi mücadele verdiği de gözlendi.
 
 


Kaynak: Haber Merkezi