Gündem

Şarlan'dan 15 Temmuz Mesajı

Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin yıldönümü nedeni ile bir mesaj yayınladı. Mesajında birlik ve beraberlk vurgusu yapan Şarlan, bizler her zaman hukuk devletinden ve demokrasiden yana taraf olduklarını, devlet içi tüm yapılanmaların karşı olduklarını söyledi

Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan yayınladığı mesajda şunları söyledi "15 Temmuz 2016 tarihinde insanlık dışı eylemlerle ülkemizin birlik ve beraberliğine, hukuk devletine,  cumhuriyet ve demokrasimize karşı hain FETÖ terör örgütü tarafından alçakça darbe girişiminde bulunulmuştur. Bu girişimde, 250 vatandaşımız şehit ve 2301 vatandaşımızda gazi olmuştur. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milletimizin kurduğu cumhuriyeti yıkmaya hiçbir gücün yetmeyeceği açıkça görülmüştür. Milletimiz, 15 Temmuz’da demokrasiyi koruma mücadelesinden başarıyla çıkmıştır. Millet iradesinin her şeyin üstünde olduğu, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu tescillenmiştir. 
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde, Çanakkale Barosu olarak bir kez daha belirtmek isteriz ki, bizler her zaman hukuk devletinden ve demokrasiden yana tarafız ve devlet içi tüm yapılanmaların karşısındayız. Darbe girişimine karşı koyarken hayatlarını kaybeden şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık ve esenlikler dileriz. Demokrasi  mücadelesinde milletimiz bu tür girişimlere hiçbir zaman geçit vermeyecektir. 15 Temmuz gününü asla unutmamalıyız ve unutturmamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerimizle Milletimizin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyoruz" dedi.
 
Şerife Erdem