Gündem

'Troya'da Güzelin İzinde' Sanatseverlerle Buluştu (VİDEO)

Evren Karayel Gökkaya ve Yeşim Zümrüt, Türkiye’nin dört bir yanındaki 52 sanatçının eserlerini sergilediği Troya'da Güzelin İzinde sergisini açtı.

Sergi Küratörleri Evren Karayel Gökkaya ve Yeşim Zümrüt önderliğinde açılan Troya’da Güzelin İzinde sergisi, Çanakkale Güzel Sanatlar Galerisi’nde Çanakkaleli vatandaşların beğenisine sunuldu. Türkiye’nin dört bir yanından 52 sanatçının eserlerinin bulunduğu sergi de Troya’nın güzelliği sergilendi.

Küratör Evren Karayel Gökkaya, ”Bu sergide farklı disiplinlerde söz ettiğim şekilde kendine özgü yöntem ve teknikleri ile güzeli arayışlarını ortaya koyan 52 sanatçı, antik çağlardan çağımıza Türk ve dünya tarihinde ve kültüründe önemli yeri olan bir coğrafyada Çanakkale’de izleyicileri ile buluşacaklardır. Antik güzelliğin ortaya çıktığı, toplumsal kahramanlık destanlarının yazıldığı bu topraklar güzelin izini sürmek için en doğru yerlerden biri olması bakımından böyle bir sergiye ev sahipliği yapıyor olması mutluluk vericidir” dedi.

Gökkaya sergi hakkında “Sergi bilimde sanatta ve kültürde güzeli arayış sempozyumun doğma fikriydi. Ben de bu sempozyumun sanat kısmı ile ilgilendim ve 52 sanatçıyı Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden özel atölyelerinde çalışmalarına devam eden sanatçılar çalışmalarıyla katıldılar. Troya’da Güzelin İzinde sergisi, ülkenin çeşitli yerlerinde güzelin izini süren sanatçıların eserlerini bizimle paylaşmasıyla ortaya çıktı. Sergimiz 31 Mayıs’a kadar sürecek” bilgilerini verdi.