Gündem

Yoğun Bakım Farkındalık Ayı

Mayıs ayı Yoğun Bakım farkındalık ayı olması dolayısı ile İlçe Hastanelerinde vatandaşlara ve hasta yakınlarına yoğun bakım ile ilgili bilgiler verildi.

 

Yoğun Bakım Farkındalık Ayı olarak kabul edilen Mayıs ayında bu alanda farkındalığı arttırmak ve sağlık çalışanlarına destek vermek amaçlanmıştır. Yoğun bakım ünitesi; sağlık sorunu kritik düzeyde olan ve yakından takip edilmesi gereken hastaların takip, tetkik ve tedavi hizmeti gördükleri yataklı servistir. Yoğun bakım ünitelerinde; solunum destek cihazları, oksijen destek sistemleri, diyaliz ve yatak başı görüntüleme ekipmanları gibi özel tıbbı cihazlar kullanılır. Yoğun bakım ünitelerinde, hayati risk taşıyan hastalar ve onların hayata tutunmaları için ellerinden gelenin en iyisini yapan yoğun bakım ekipleri 7 gün 24 saat hastaları kesintisiz olarak özveri ile takip eder ve hastaların yaşam fonksiyonları desteklenir.

Yoğun Bakım Farkındalık Ayı dolayısıyla Çanakkale Çan Devlet Hastanemizin tüm değerli Yoğun Bakım Çalışanları; Başhekim Uzm. Dr. Hasan Alpay, Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Fatma Kılıç ve hastane yönetim ekibi tarafından yerinde ziyaret edilerek Yoğun Bakımların sağlık uygulamalarındaki rolü ve insan yaşamındaki rolünün önemi vurgulanarak,  Yoğun Bakım Farkındalık Ayı kutlanarak özverili çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür edildi. Ayrıca Hastane Eğitim Birimi tarafından konunun önemi stant açılarak hastalara aktarıldı, Yoğun Bakım hemşireleri  tarafından hasta ve hasta yakınlarına bilgiler verildi.

Haber Merkezi