Gündem

Tur Denetimleri Devam Ediyor

Çanakkale’ye gelen yerli ve yabancı turistlerin doğru bilgilendirme başta olmak üzere, turların daha profesyonelce yapılması için Çanakkale Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) tarafından yürütülen denetimler devam ediyor.

 

Çanakkale’ye gelen  turistlerin daha bilinçli ve güvenilir rehberlik hizmetlerine erişmelerini sağlamak, bölgenin turizm sektörünün kalitesini artırmak, turistlerin sahip oldukları rehberlik hizmetlerinin güvenilirliğini artırmak ve yerel rehberlerin mesleki standartlara uygun hizmet sunmalarını teşvik etmek amacıyla Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) ve Turist Rehberleri Odaları Birliği (TUREB) tarafından  yürütülen denetleme çalışmaları devam ediyor. Hafta içi ve hafta sonu , ziyaretçi yoğunluğu olan gezi noktalarında turist rehberlerine yönelik denetimlerde ruhsat ve rehberlik hizmetleri denetleniyor.

Yapılan denetimler ilişkin Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odasından yapılan açıklama “Çanakkale Valiliği himayelerinde Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) ve Turist Rehberleri Odaları Birliği (TUREB) olarak katılımlarımızla gerçekleştirilen Belgesiz , Sahte Rehberlik faaliyetlerinin tespitine yönelik denetim faaliyetleri gerçekleştirildi. Denetim faaliyetleri ziyaretçi yoğunluğunun yaşandığı yerler göz önünde bulundurularak Çanakkale'nin birçok noktasında gerçekleştirilmektedir. Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) olarak ‘Belgesiz , Sahte Rehberlik’ faaliyetlerine yönelik denetim faaliyetlerimize önümüzdeki aylarda devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Burcu Erdal