Gündem

COŞKUYA RENK KATTILAR, YAŞANILANLA ŞOK OLDULAR

21’ncisi düzenlenen Troya Halk Dansları ve Müzik Festivali’ nin konukları, hırsızlık şoku yaşadı.

--------------------------------       

“İMAJIMIZ SARSILDI”

HUZUR VE GÜVENE, HIRSIZLAR GÖLGE DÜŞÜRDÜ…

-------------------------------

Dünya kültürleri, bu yıl da 23 Nisan coşkusuna renk kattı. Ne var ki, konuk ekipleri şehre taşıyan otobüslere hırsızlar dadandı.

Alınan bilgiye göre, bu yıl 21’ncisi düzenlenen Troya Halk Dansları ve Müzik Festivali’ nin komitesi de, tıpkı konuklar gibi, yaşanılan hırsızlık karşısında dona kaldı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, Çanakkaleli çocukların bayram coşkusunu renklendiren konukların otobüsünün, hırsız ya da hırsızlar tarafından soyulduğu öğrenildi.

Çanakkale Folklor Araştırma Derneği’nin (ÇAFAD) Gençlik ve Spor Kulübü tarafından gerçekleştirilen ve bu yıl 21. Si düzenlenen Uluslararası TROYA Halk Dansları ve Müzik Festivali’ne, Ukrayna, Bulgaristan,  Kuzey Makedonya’ dan katılan  dans gurupları, iki gün süren etkinlikte, deyin yerinde ise dünya kültürünü Çanakkaleliler ile buluşturmuştu.

ÇANAKKALE İÇİN KÖTÜ REKLAM

Konuk ekipleri şehre taşıyan otobüslere, park ettikleri alanda hırsız amacıyla giren, maddi zarara yol açan hırsız ya da hırsızlar, Çanakkale’ nin imajını sarstı. Şehre, Turizm açısından kötü reklam oldular.

Huzur ve güvenli şehir olarak ülke genelinde nam salan Çanakkale’nin, övünç kaynağı bu unvanını zedeleyen hırsızlık olayının, Festival komitesini de şok ettiği edinilen bilgilerden.

Yerel yönetimin, “Barış ve huzurun kenti” söylemi ile işiten herkesi imrendiren, Huzur ve Güvenli Şehir Çanakkale tanımını, yaşanılan hırsızlık vakası adeta alt üst etti. Çanakkale’ nin imrendiren imajı böylelikle sarsıldı.

COŞKUYA RENK KATANLARA, HIRSIZLIK ŞOKU…

Dünya kültürlerini, danslarını, müziklerini, kıyafetlerini tanımaya fırsat veren, bu yıl 21. Düzenlenen, Uluslararası Troya Halk Dansları ve Müzik Festivali’ne, ”Bu da yapılır mı?” dedirten o hırsızlık vakası resmen gölge düşürdü.

 22 ve 23 Nisan tarihlerinde, Çanakkale Kordon Çağlar Kaynak Basketbol sahasında gerçekleştirilen, 250 Dansçının yöresel kıyafetlerini giyerek müzik eşliğinde sergiledikleri performansları eşliğinde,  kortej yürüyüşü yapılmıştı.

Çanakkale sokakları renklenmiş, çocukların bayram coşkusunu, yabancı konukların dans gösterileri daha arttırmıştı.

ÇAFAD Başkanı Selim Yazan, ”Bu yıl bir kötü ilk yaşadık. Hem konuklarımız üzüldü, hem de komite olarak bizler.

Çanakkale turizmine gölge düşürecek bu hırsızlık vakası, şehrimiz turizmi için kötü bir örnek anlamı da taşıyor, en çok da bu üzücü” diyerek, tepkisini dile getirdi.

 PARK HALİNDEKİ OTOBÜSLÜRDE, HIRSIZLIK…

4 ülkeden, Uluslararası Troya Hlak Dansları ve Müzik Festivaline konuk olan grupların, Çanakkale’ ye ulaşımını sağlayan otobüslerin içine, park edildikleri noktalarda girmeyi başaran hırsız ya da hırsızlar, Dans ve müzik gurubu üyesi konukların,  araçlarda bıraktıkları özel eşyaları adeta talan ettikleri edinilen bilgilerden.ERDEM SÜREK