Gündem

4 Vekillik İçin, 4 Aday Adayı Cumhur ve Millet tarafında ise; Takvim İşliyor, Beklenti Büyüyor

Bazı Partilerde Başvuru Yok, Bazısında Evrak Eksiği Çok. DEVA Partililerin stresi azaldı. Sıralamanın nasıl olacağını bekleyecek

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçim sürecinin heyecanı tam hızıyla yaşanıyor.
Bir çok İl'de Aday Adayı listeleri netleşir iken; Çanakkale uzayan başvuru tarihini, yapılacak temayülü bekleyecek.
Kamuoyunda yanıtı zor sorular akıllarda. Vekillik yarışında, doğal aday olan mevcut Milletvekilleri dışında, listelerin nasıl sıralanacağı, başvuru sahipleri arasından kimlerin listede yer bulacağından ziyade, çarpıcı bir soru kulaktan kulağa yayılmaya başladı.
Mevcut Vekiller ile;" 'devam mı, yok sa  tamam mı?...' " şeklindeki sorusunun dile geldiği gözleniyor.
------------------------------------------- 
SONUÇ SANKİ BELLİ,
KAMUOYU  SÜRECE ODAKLANDI
---------------------------------------------
Seçim olmadan, sonuca ulaşmışçasına, sohbetler açılıyor, hemen hemen her siyasi partili; 'Kim Kazanır' değil, 'Listede kim olacak' sorusuna yanıt arıyor.
Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçim sürecinin heyecanı tam hızıyla yaşanıyor.
Bir çok İl'de Aday Adayı listeleri netleşir iken; Çanakkale uzayan başvuru tarihini, yapılacak temayülü bekleyecek.
Kamuoyunda yanıtı zor sorular akılllarda. Vekillik yarışında, doğal aday olan mevcut Milletvekilleri dışında, listelerin nasıl sıralanacağı, başvuru sahipleri arasından kimlerin listede yer bulacağından ziyade, çarpıcı bir soru kulaktan kulağa yayılmaya başladı.
Mevcut Vekiller ile;" 'devam mı, yok sa tamam mı?...' " şeklindeki sorusunun dile geldiği gözleniyor.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili  Jülide İskenderoğlu doğal aday olarak belirlendiğinden, partililer onlardan gelecek bir haberi adeta  beklemiyor. ..
İktidar kanadında, eski il başkanı Av. Gültekin Yıldız gibi, kurmay kadrolarda görev almış Hüseyin Babacanoğlu yanı sıra, il ve Merkez ilçe teşkilatlarında çeşitli görevler üstlenmiş, iş adamı Timur Ay gibi, Çan eski belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu' da başvurusunu tamamlayan isimler arasında.
AK sevdalılar; Emine Uğurlu,  Tandoğan Tolga, Sebahattin Güner, Yasin Öztürk, Ahmet Şahin, Necmettin Çakmak,  Halil Zahit Mert, Kenan Yasan, Sedat Demirkol, Veysel Aydıner, Nazım Hikmet Keskiner, adaylık yarışına dahil olan isimlerden.
Anamuhalefet CHP'de ; Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ile  CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan doğal aday olarak göze çarpan isimler.
Aday Adaylığı için, il başkanlık görevinden istifa eden  Metin Ümit Ural haftalar önce renk vermiş ve müracaatını tamamlamıştı. Ural ile birlikte,  aday olabilmek için başvurusunu yapan bir diğer isim Örgütün eski kurmaylarından, eski il başkanı İsmet Güneşhan oldu.
CHP' de üç kadın aday adayı dikkat çekiyor. Kadın kolları eski Başkanı Sibel Erol ile birlikte, Prof. Dr. Songül Şentürk ve Ahu Tümer, yarışa dahil olan isimler.
CHP Gençlik kolları Başkanı Tuğberk Güzel, başvurusunu tamamlayan Aday Adayları içinde ismi hemen dikkat çekenlerden oldu.
Çanakkale'de uzun yılar STK bakanlığı yapmış Hicri Nalbant' da adaylık başvurusunu tamamlayan bir diğer isim oldu. Ayrıca, yarışa dahil olan isimler ise: Osman Öztürk, Vural Yurdatap ve Yusuf Acar.
Gelecek Partisi’nde de Müracatlar sonlandı.
Buna göre, kadın aday adayı Sibel Deniz, Aysun Tarıman, Ebru Ertekin, Enes Arslan, Hüseyin Yıldırım, Vekillik yarışında aday adayı olarak başvuru yapanlar oldu.
Millet  İttifakının bir diğer tarafı Saadet Partisi’nde de Aday Adaylığı başvurusunda sona gelindi.
Partinin, adı kamuoyunda en bilindik kurmayı Av. Şaban Sarı, Ali Algül, Ramazan Doğan, Güngar Kara, Ayhan Söndür, Muhammed Erer, Nesim Elçik yanı sıra, Fatma Funda Çiftçi de başvurularını tamamlayan isimler oldu.
Millet İttifakının oluşturduğu Altılı Masa'da yer alan  bir diğer taraf DEVA Partisi’nde ise; İl Başkanı Av. Berkan Karaca, Kerem Özer, İsmail Acar, Nusrullah Yıldız, 4 Vekil adayından oluşacak listede, 4 aday adayı olarak başvurusunu tamamladı.
Altılı Masa'nın, en merak edilen tarafı İYİ Parti'de ise , son sözü yapılacak Temayül yoklaması söyleyecek. Aday Adaylığı için başvuru süresi iki gün daha uzatıldı ve bu gün sonlanacak.
İYİ Parti’de partinin genel merkezinin almış olduğu karar kapsamında, Çanakkale’de sandık kurulacak. Üye bazında gidilecek olan temayül yoklaması ile birlikte, seçim öncesi, bir seçim heyacanı da yaşanacak.
Çanakkale Milletvekili  adaylarını, sürenin darlığına karşın temayüle bırakan İYİ Parti,  teşkilatın gönlündeki ismi belirleyerek sonuç alma yöntemini hayata geçirmiş olacak.
DP, 28 MART'I BEKLİYOR
Demokrat Parti İl Başkanlığından edinilen bilgiye gör re, süreç işliyor. Aday Adaylığında  28 Mart olarak belirlenen son başvuru tarihinde liste netlik kazanacak.
Cumhur İttifakı tarafında, MHP' de ise Müracatlar Genel merkez yanı sıra, online başvurular ile gerçekleşti. Son gün, toplam 9 ismin başvuru yaptığı , ancak Online başvurularda gerekli evrak eksikliğinden kaynaklı, Aday Adaylığında ismi geçenlerin, eksiklikler giderildikten sonra kamuoyu ile paylaşılacağı bildirildi.
Erdem Sürek