Kültür ve Sanat

 Çanakkale Türküleri ile Zaferin 108. Yıldönümü Kutlandı

18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü kapsamında Çanakkale Fen Lisesi tarafından hazırlanan program gerçekleştirildi.  Çanakkale ruhunun bir kez daha yansıtıldığı programda öğrenciler ecdadı bir kez daha yad ettiler.

Tük savaş tarihinin en önemli cephelerinden biri olan ve Mehmetçiğin  canı pahasına vatanını savunduğu destansı mücadele 108 yıl sonra Çanakkale Fen Lisesi öğrencileri tarafından adeta yeniden canlandırıldı. Çanakkale Türkülerinin okunduğu, tiyatroların gösterdiği, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 108. yıl dönümü  programında öğrenciler göz doldurdu.  Çanakkale Fen Lisesi tarafından  hazırlanan   Şehit Cemal Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen  oratoryo gösterisine   Jandarma  Eğitim Merkez Komutanı Alb. Ufuk Yetiş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Sabiha Güler Koçer, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Çanakkale Şube Başkanı Gülşen Uz, İl Millî Eğitim Müdürümüz Ferhat Yılmaz,  İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Bekir Çelen,   Şube Müdürleri Hasan Ergüven, İdris Akbaş, Muhammet Emin Şen, Cengiz Yılmaz, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda öğrenciler  oratoryo gösterisini sergiledi.  Çanakkale cephesine Mehmetçiğin yaşadığı zorlukları, vatan aşkını ve Çanakkale Ruhunun sahnelendiği programda yöne öğrencilerden oluşan koru ve solistler Çanakkale türkülerini seslendirdi.  Deniz zaferinin kazanıldığı kahramanlıkların öğrenciler tarafından sergilendiği oratoryo büyük bir beğeni topladı. 
Şerife Erdem