EĞİTİM

İstiklal Marşı Kabulünün 102. Yıldönümü  Bayramiç’te Kutlandı

İstiklal Marşının yazarı  Mehmet Akif Ersoy’un çocukluğunun geçtiği Bayramiç’te  ‘12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü’ programı gerçekleştirdi. Milli Şairin Büyüdüğü yerde yapılan bu program ayrı bir anlam ifade etti.

1915’te Çanakkale’de büyük bir destan yazan Mehmetçik, kurtuluş savaşının ateşini de fitillemiş ve Türkiye Cumhuriyetinin ön sözünü yazmıştı. 1. Dünya savaşından sonra  Anadolu’yu parça parça işgal eden itilaf devletlerine karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk Önderliğinde Türk ordusu ve Türk milleri tarihi bir zafer kazanarak düşmanı İzmir’de denize dökmüştü. Türkiye Büyük Millet Meclisi bütün bu kahramanlıkları dile getirecek bir ulusal marşı için arayıştaydı. Çanakkale Cephesi için yazdığı şiiri ile dillere dolanan Milli Şair Mehmet Akif Ersoy Türk Milletinin  ulusal Marşına dönüşecek İstiklal Marşını yazdı ve bu marş 12 Mayıs 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul görerek ulusal marş ilan edildi.
Bu kapsamda her yıl gerçekleştirilen  12 Mart İstiklal Marşının Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı bu yıl da Tüm Ülkede olduğu gibi, Milli Şairin çocukluğunun geçtiği Bayramiç İlçesinde de törenle kutlandı.    Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen  İstiklal Marşının kabul edilişinin 102. yıl dönümü programına  Kaymakam Alper Taş, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.  Program Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı.
Öğrencilerden Tiyatro Gösterisi
Katılımın yoğun olduğu programda protokol üyeleri günün anlamına binaen konuşmalar gerçekleştirildikten sonra 102 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen İstiklal Marşının Kabulü, öğrenciler tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi ile canlandırıldı. Tiyatro, şiir ve istiklal Marşını okunduğu Oratoryo  büyük beğeni topladı. Gösterinin ardından  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.  Ödül töreninin ardından Kaymakam Alper Taş ve Beraberindeki protokol üyeleri, İlçede bulunan Mehmet Akif Ersoy Müze Evini ziyaret ettiler.
Burcu Erdal