Gündem

Avukat İkbal Aytaç’tan Mor Pati’ye Destek

Çanakkale’nin başarılı Avukatlarından biri olan Av. İkbal Aytaç, önceki gün Morpati Derneği Yönetim Kurulu Üyelerini ağırladı.

Aynı zamanda bir Hayvan sever olan A. Aytaç, ziyarette  hayvan haklarının hukuki boyutu ve Çanakkale genelinde hayvanlara yönelik yapılan çalışmalar hakkında fikir alış verişi yaparak, Mor Pati Derneğine de 3 kedi evi hediye etti.
 Kahramanmaraş ve Hatay’da meydana gelen depremlerde  özellikle kurtarma çalışmalarında büyük rol alan  eğitimli köpekler, hayvanların insanlara olan tepkileri bir kez daha  gözler önüne sermişti. Sokak hayvanlarına yapılan eziyetlerin giderek büyüdüğü bir dönemde  Enkazlarda can arayan Can dostların çabası sadece ülkemize değil, tüm dünyaya ders olmuştu.  Hayvanların gündemde olduğu son günlerde Çanakkale’de de hayvan haklarını korumak ve çalışmalarda bulunmak, fikir alışverişi yapmak amacı ile   Çanakkale'de yaşayan hayvanlara yönelik birçok proje üreten, onların haklarını savunan ve farkındalık oluşturan Mor Pati derneği yönetimi , Çanakkale’nin başarılı Avukatlarından  İkbal Aytaç ziyaret ettiler.
Çanakkale’deki Hayvan Haklarına yönelik çalışmalar gerçekleştiren Mor Pati Derneği, yine hayvan hakları konularına duyarlı Av. İkbal Aytaç’ı ziyaret ederek konu hakkında istişarelerde bulundular. Özellikle hukuki alanda hayvan haklarının savunması amacı ile yapılacak çalışmaların değerlendirildiği ziyarete ilişkin  fikir alışverişinin gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin  Mor Pati sosyal medya  hesabından yapılan paylaşımda ‘’Bugün Av. İkbal Aytaç hanımın misafiriydik. Hayvan Hakları hakkında konuşmak, Çanakkale İl'in de daha fazla neler yapabiliriz istişare etmek adına bir araya geldik. Çok verimli geçen bir toplantı oldu. Fikir aldık fikir verdik. İnanıyoruz ki iş birliğinin olduğu her durum canlarımıza büyük katkı sunuyor. Sonuçta biz birlikte güçlüyüz dedik. Genç ve güzel Avukatımıza bizi çok güzel ağırladığı ve gücümüze güç kattığı için teşekkür ederiz... Bizi uğurlarken küçük de bir sürpriz yaptı. Kediciklerimiz için kedi evleri hediye etti. Kendisine bir kez daha teşekkür ederiz’’ ifadelerini kullandı.  
Yaşamımıza ortak Hayvanları Unutmamalıyız
Ziyarete ilişkin bir açıklama yapan  Avukat İkbal Aytaç ise Deprem Bölgesinde can kurtaran  can dostları da hatırlatarak beraber paylaştığımız bu dünyayı diğer canlılar gibi hayvanları da unutmamamız gerektiğini belirterek  ‘’Öncelikle ziyaret adına çok mutlu oldum. Şu süreçte hepimiz normal hayata geçişe çabalıyoruz. Hepimiz kaybettiğimiz insanlara üzülüyoruz. Bu deprem süreci bize özellikle bize birbirimiz sevmemiz gerektiğini kısa dünyada kalp kırmamız gerektiğini gösterdi. Burada en dikkat çeken biz nefes alan her canlıya derin bir sevgi ve merhamet besliyoruz. Bu bizi insan yapıyor. Onun için kentimiz ülkemiz ve dünyada yaşayan bütün yaşam ortaklarımız hayvanları asla unutmamalıyız. Bu derneklerin amacı budur, çok da güzel aktif şekilde çalışmalarına devam ediyorlar.’’
Kedi Evi Hediye Etti
Hayvan haklarına duyarlı kentin en iyi Avukatlarından biri olan İkbal Aytaç, ziyarette Mor Pati Derneği yöneticilerine 3 tane de kedi evi hediye etti. Derneğin kent genelinde yaptığı faaliyetler kapsamında  kullanılacak kedi evleri can dostlara yeni yuva olacak.
Cuma Deren