Gündem

Fareler Tarlaları Delik Deşik Etti

Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetlemeler esnasında tarlalarda çok sayıda fare deliğinin açıldığını tespit etti. Ürünlere zarar veren tarla farelerine karşılık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere uyarılar yapıldı.

Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca, ürünlere büyük zarar veren tarla farelerine karşı uyarıda bulunarak, tarım alanlarına zarar veren tarla farelerinin maddi kayba sebep olabileceğini söyledi. Biga genelinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle yeşermeye başlayan tahıl tarlalarında Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Zirai pesoneli arazi taraması gerçekleştirdi. Tarama sonucunda tarla faresi zararı olduğu tespit edildi. Bu hususla ilgili olarak; üreticilerin tarlalarını kontrol etmeleri istendi.
Yapılması gerekenler hakkında bilgi veren Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca, “Öncelikle tilki, kedi, köpek, gelincik, sansar, baykuş, leylek, kerkenez, atmaca, doğan, şahin, kartal ve yılan gibi hayvanlar korunmalıdır. Kimyasal mücadele toplu olarak yapılmalıdır. Mücadele yapılacak sahalardaki aktif deliklere eldiven kullanılarak, tahta veya plastik kaşık ile 3-5 adet zehirli yem konulmalıdır. Mutlaka ve mutlaka ertesi gün aynı saha taranmalı, ölü fareler toplanılarak derin çukura gömülmelidir. Ölmüş fareler toplanmaz ise onları yiyen hayvanlar da zarar görecektir.1 kg zehirli yem en az 20 dekar alan için yeterli olup, İlçe Müdürlüğümüzden temin edebilirsiniz.” İfadelerini kullandı.
 
Haber Merkezi