Gündem

Hareketlilenen faylara, 'Şeytan Üçgeni' vurgusu. Gerçekler Tarihten, Endişe Günümüzden

Deprem kuşağındaki Çanakkale yaşayanlarının, meydana gelen Depremler üzerine yorumlarına dikkat kesilidği ve 'Deprem dede' diyerek isimlendiridiği Emekli Jeoloji Profesörü Perinçek, dikkat çeken sözler etti.

"ŞEYTAN ÜÇGENİ ORTAYA ÇIKTI"
Sosyal medyasından yaptığı paylaşımında; "Çanakkaleli arkadaşlarım. Sizlere önceki aylarda şeytan üçgeninden bahsetmiştim. Aynı şeytan üçgeni tekrar belirgin olarak ortaya çıktı^" diyerek, şöyle devam etti.
"Neden şeytan üçgeni? Şeytan üçgeni neyi işaret ediyor. Marmara Denizinde olan küçük depremler odakları Tekirdağ güneyine, Şarköy dolayına, Marmara Adası dolayına gelince yönünü değiştiriyor Güneybatıya dönüyor; Erdek-Biga-Bayramiç yönünde depremler oluşuyor." vurgusu yaptı.
---------------------------
'Deprem Dede'den, Çarpıcı Tespit;
"BEKLENTİ YÖNÜNDE DEĞİL, AKSİ YÖNDE..."
-----------------------------
Marmara Denizinde olan irili ufaklı depremlere dikat çekti, çarpıcı sözler etti. Tarihten örnekler verip, günümüze vurgu yaptı.
1737'(den, 2017' ye, tarihe geçen depremleri de anımsatan  ÇOMÜ' den emekli Jeoloji Profesörü Doğan Perinçek, çarpıcı bir değerlendirmeye  imza attı.
Deprem kuşağındaki Çanakkale yaşayanlarının, meydana gelen Depremler üzerine yorumlarına dikkat kesildiği ve 'Deprem dede' diyerek isimlendirdiiği Emekli Jeoloji Profesörü Perinçek, bir süre önce yaptığı vurguyu anımsattı.
"ŞEYTAN ÜÇGENİ DRTAYA ÇIKTI"
Sosyal medyasından yaptığı paylaşımında; "Çanakkaleli arkadaşlarım. Sizlere önceki aylarda şeytan üçgeninden bahsetmiştim. Aynı şeytan üçgeni tekrar belirgin olarak ortaya çıktı^" diyerek, şöyle devam etti.
"Neden şeytan üçgeni? Şeytan üçgeni neyi işaret ediyor. Marmara Denizinde olan küçük depremler odakları Tekirdağ güneyine, Şarköy dolayına, Marmara Adası dolayına gelince yönünü değiştiriyor Güneybatıya dönüyor; Erdek-Biga-Bayramiç yönünde depremler oluşuyor." ifadesini kulandı.
Prof. Dr. Perinçek, Marmara Denizinde olan Depremlerin, KAF'ın Ganos Dağı dolayındaki faylarla devam etmesi beklenirken, öyle olmadığıın altını çizdi ve şöyle dedi;
MARMARA' NİN ENERJİSİ, ÇANAKKALE' YE TRANSFER HALİNDE
 "Beklenen yönde değli, aksi yönde.  Biga dolayına yöneliyor. Marmara Denizindeki faylar üzerinde yoğunlaşan enerji Erdek-Biga-Çan-Bayramiç-Ayvacık-Ezine dolayındaki faylara transfer ediliyor.
Bu durum söz konusu ilçeler dolayındaki faylar üzerinde aşırı enerji yüklenmesine neden oluyor.
287 YILDIR BÜYÜK DEPREM YAŞANMADI
Sözünü ettiğim alanlarda uzun yıllardır (en az 287 yıldır) büyük deprem yaşamadık.
YAKLAŞTIĞINI SÖYLEYEBİLİRİZ
Umarım yaşamayız demek istemiyorum. Peki ne demek gerekir;
'Depremin ne zaman geleceğini bilmemiz söz konusu değil ama, yaklaştığını söyleyebiliriz.'
Bu durumda sorumuz şu; Erdek-Biga-Çam-Bayramiç-Ayvacık-Ezine depreme hazır mısınız?
Hazır mıyız? Üzgünüm ama hazır değiliz.
DEPREMLERDEN ÖRNEKLER
İsterseniz geriye doğru gidip Çanakkale'mizi etkileyen yakın zaman depremlerini hatırlayalım:
2017 Gülpınar Ayvacık depremi, 2014 Gökçeada depremi, 1953 Yenice Gönen depremi,
1912 Şarköy Mürefte depremi, 1875 Güzelyalı depremi, 1737 Çan depremi." örnetklendirmesi yaptı.
Cuma Deren