Gündem

En Zor Kararı Aldılar, Can’a, Can Kattılar

Tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamayan iki Çanakkalelinin yakınları, en zor kararı aldı. Organ bağışında bulundu. Yaşama tutunmak için bağış bekleyen onlarca hastayı hayata bağladılar.

BİR HAFTADA İKİ BAĞIŞ GELDİ,  ONLARCA HAYAT CAN BULDU
Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Organ Bağışı Koordinatörlüğünce yürütülenikna edici çalışmalar, yakınlarını yitiren ailelerin duyarlılığı, hayata tutunmak için bağış bekleyen hastaları yaşama bağladı.
Geçtiğimiz günlerde yapılan bir organ bağışının üzerinden henüz bir hafta geçmeden Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde yine saniyelerle yarışıldı.  Başka hayatlara can verecek  Bağışçıların  organları operasyonla alınıp, nakil bekleyen hastalara Ambulans helikopter ile ulaştırıldı.
------------------------------------- 
NAKİL BEKLEYEN HASTALARA,  CAN VEREN KARAR
BİR HAFTADA İKİ BAĞIŞ
--------------------------------------
İnsan hayatı için önemi tartışılmaz zor kararı, yakınlarını kaybeden Çanakkaleliler aldı, nakil bekleyen onlarca hayatı yaşama bağladı.
Edinilen bilgiye göre, son bir hafta içinde beyin ölümü gerçekleşen iki Çanakkale’nin organları, yakınlarının aldığı en zor kararla nakil bekleyen hastalar için bağışlandı, yaşamak için nakil bekleyen birçok hastaya bu önemli karar ile ömür katıldı.
Geçtiğimiz günlerde yapılan bir organ bağışının üzerinden henüz bir hafta geçmeden Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde yine, yeni bir Organ Bağışı yapıldığı haberi geldi.
Bir Haftada İki Organ Bağışı
Ülkemizde hâlâ oldukça düşük seviyede olan organ bağışı son derece önemli ve hayati nitelikte olurken, Çanakkale en çok bağış yapan illerin arasında yer almayı sürdürüyor.
Özellikle kişinin hayattayken, tıbben ölümünden sonra organlarını bağışlaması, kalp ve kornea gibi doku ve organların nakli için son derece önem taşırken ölüm anında aileler tarafından verilen zor karar da organların bağışlanmasında önemli katkı sunuyor.
Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Organ Bağışı Koordnatörlüğü’ nce  yürütülen ikna edici çalışmalara, ailelerin duyarlılığı da eklenince,  yamamak için nakil bekleyen canlara., can olunuyor..
Son bir hafta içinde, iki bağış kararı alınan Çanakkale’de, operasyonla alınan organlar, nakil gerçekleştirilecek hastalara adeta saniyeler ile yarışılarak ulaştırıldı.
Geçtiğimiz günlerde yapılan bir organ bağışının üzerinden henüz bir hafta geçmeden Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde, Organ Bağışı kararı daha alındı.
51 Yaşındaki Cihan Poyraz’ ın Organları, Bağış Nakil Bekleyen Hastalara Umut Oldu
Geçirdiği elim bir trafik kazası sonucunda Hastaneye kaldırılan 51 yaşındaki Cihan Poyraz  6 gün yoğun bakımda kaldı. 
Genel Yoğun Bakım Ünitesinde tedavi gören Poyraz,  Doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Beyin ölümü gerçekleşen iki çocuk babası Cihan Poyraz’ın organlarının bağışlanması için  Organ Nakli Koordinatörleri  Uz. Dr. Azem Ülkü ve Hemşire Gönül Pınarcıoğlu, organların bağışlanması için aile ile görüşme gerçekleştirdi.
Yapılan görüşmelerin ardından aile en zor kararı verdi, başka hayatlara can oldu.
Bursa’da Bulunan Hastalara Can Oldu
Ailenin organları bağışlama kararının ardından Organ nakil merkezleriyle temasa  geçildi.. Cerrahi operasyonla  alınan Cihan Poyraz'ın bir böbreği ve iki korneası Bursa Yüksek İhtisas Hastanesi, bir böbreği ve karaciğeri Bursa Uludağ Üniversitesinde nakil bekleyen hastalara can olmak üzere alındı. Başhekim Op. Dr Hasan Keser, merhuma Allah’tan rahmet dilerken örnek olacak duyarlı davranışlarından dolayı kederli ailesine başsağlığı dileklerini iletti.
Organ Bağışı Koordinasyon Birimi ekibine de yaptıkları özverili çalışmalardan dolayı teşekkür eden Başhekim Op. Dr. Hasan Keser “Yıllardır Sağlık Bakanlığı tarafından sürekli takdir alarak hastanemizi gururlandıran fedakar Koordinasyon ekibimiz Uz. Dr. Azem Ülkü, Hemşire Gönül Pınarcıoğlu, Yoğun Bakım Uzmanlarımız Uz. Dr. Y. Levent Uğur, Uz. Dr. Ayşen Erer, Uz. Dr. Ferhan Aydemir ve Yoğun Bakım hemşirelerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı..
Cuma Deren