EĞİTİM

83 Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı

2020 yılında yaşanan pandemi nedeni ile geçtiğimiz yıl bir açıla bir kapanan okullarda bu yıl derslerin tamamı yüz yüze gerçekleştirildi.  Zorlu bir eğitim dönemini geride bırakan 83 bin 689 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Karnelerini alan öğrenciler yarıyıl tatiline başladı.

Pandemi sonrasında bu yıl eğitimler uzaktan değil yüz yüze gerçekleştirildi. Milyonlarca öğrencinin ders gördüğü okul sıralarında yarıyıl tatili zili çalındı.  2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı I. dönem sonunda 8 bin 400 okul öncesi, 24 bin 700 ilkokul, 23 bin 376 ortaokul,   27 bin 213 ortaöğretim öğrencisi karnelerini aldı.  Ülke genelinde karnesini alan milyonlarca öğrenci sömestr tatiline girerken  Çanakkale’de de çalınan ilk yarının son ders zili sonrasında öğrencilere karneleri verildi.
Vali İlhami Aktaş Öğrencilerin Heyecanına Ortak Oldu
Tüm ülkede olduğu gibi Çanakkale’de de öğrenciler karne heyecanı yaşadı. Vali İlhami Aktaş da Özlem Kayalı İlkokulunda öğrencilerle buluşarak hem karne dağıttı hem de öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Vali Aktaş , öğrencilere karne ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından temin eden kitap ve karneleri öğrencilere takdim etti. Program sonrasında bir açıklama yapan Vali İlhami Aktaş “Bugün çocuklarımızın karnelerini takdim ederek heyecanlarına ortak olmak amacı ile Özlem Kayalı İlkokuluna geldik. Öğrencilerimizin eğitime olan katkıları ve emeği geçen tüm idarecilere bu gün vesilesi ile teşekkür ediyorum.  Çocuklarımıza da öğretmenlerimize de iyi tatiller diliyorum.  Karnelerinin yanında dinlenirken okuma alışkanlıklarını da geliştirsinler diye  Milli Eğitim Müdürlüğümüzün temin ettiği kitaplar tüm çocuklarımıza dağıtıldı” dedi.
Çanakkale’de, 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ilk döneminde okul öncesi 8 bin 400, ilkokul 24 bin 700, ortaokul 23 bin 376 ve ortaöğretim öğrencisi 27 bin 213 olmak üzere 83 bin 689 öğrenci karne aldı.
İlçelerde Karne Heyecanı yaşandı
Çanakkale Merkezin yanı sıra ilçelerde de kaymakamların katılımı ile karne dağıtım töreni gerçekleştirildi.  Gelibolu  İlçesinde Piri Reis İlkokulunda karne dağıtım törenine katılan Kaymakam Bekir Abacı   "Sevgili öğrencilerimizi ve onları hayata hazırlayan kıymetli öğretmenlerimizi tebrik ediyor, mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir yarıyıl geçirmelerini diliyorum" dedi.
Ayvacık Kaymakamı İlker Eker  ise Korubaşı İlkokulu’nda öğrencilerle bir araya geldi. Kaymakam İlker Eker, karne dağıtım töreninde öğrenciler ile sohbet ederek, kendilerine ara tatilde dinlenmelerinin yanı sıra bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.
Biga’daki 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı 1. Dönem karne töreni Hüseyin Onan İlkokulu gerçekleştirildi. Düzenlenen karne dağıtım törenine Biga Kaymakamı Erdinç Dolu,  Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ile beraberindeki davetliler öğrencilere karnelerini dağıtarak sevinçlerine ortak oldular. Öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, öğrencilerin güzel bir tatil geçirmelerini dilediler.
 
Cuma Deren