Gündem

Genç Çiftçiler İş Başında

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Genç Çiftçi Projesi' kapsamında Turgut Reis Ortaokulu iş birliği ile bir etkinlik düzenlendi.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Genç Çiftçi Projesi' kapsamında Turgut Reis Ortaokulu iş birliği ile bir etkinlik düzenlendi. Proje kapsamında sahaya inen genç çiftçiler un ve yağ fabrikalarını ziyaret ederek  üretimden geçen ürünleri incelediler.

Çanakkale Turgut Reis Ortaokulunda eğitim gören çocukların sürdürülebilir tarım ve çevresel etkileri konularında bilinci artırmak, böylece çevrenin konuya ilgilerini çekmek amacıyla  Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliği ile hayata geçirilen Genç Çiftçi Projesi, kapsamında öğrenciler üretime giden yol ile ilgili fabrikalarda incelemelerde bulundular.  Bu kapsamda Öğrenciler  yağ ve un fabrikalarını ziyaret ettiler.
Turgut Reis Ortaokulu öğrencileri   Bu ay ilk olarak Ezine'de yer alan İpek Un fabrikasını ziyaret  ederek bir un'un üretiminde geçen süreci ve farklı un türlerini öğrenci.  Un fabrikasını gezen öğrencilere serüven ile ilgili fabrika yetkilileri tarafından bilgiler verildi.  Öğrencilerin bir başka durağı ise Zeytin diyarı olarak adlandırılan Geyikli, Gökçebayır köyü oldu. Burada da  Sezgin Yağ fabrikasında  incelemelerde bulunan öğrenciler bir zeytin yağının üretiminin nasıl olduğu, nasıl işlenerek sofralarımızda yer bulduğunu öğrendiler.  Öğrenciler yağ incelemeleri kapsamında   Kemallı köyünde bulunan eski usul zeytin yağı fabrikasını da  ziyaret ederek, eskiden zeytinlerin nasıl yağa dönüştürdüğü ile ilgili bilgiler aldılar.
Öğrenciler Fabrika ziyaretlerinin ardından Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu’nu ziyaret ettiler.  Öğrencilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, Geyikli’de yapılan zeytincilik ve zeytinyağı çalışmaları hakkında öğrencilere bilgi verdi. Ayrıca tescillenen Geyikli zeytin yağı ile ilgili de bilgiler veren Başkan Mevlit Oruçoğlu, ziyaretlerinden dolayı öğrencilere teşekkür etti.
 
Şerife Erdem